Ухвала
від 25.11.2019 по справі 640/16919/19
ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД Справа № 640/16919/19

УХВАЛА

25 листопада 2019 року м. Київ

Шостий апеляційний адміністративний суд в складі: головуючого - судді Лічевецького І.О., суддів - Кобаля М.І., Мельничука В.П., перевіривши відповідність вимогам ст. 296 КАС України апеляційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю Армтек на ухвалу Окружного адміністративного суду від 09 вересня 2019 року у справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 в інтересах ОСОБА_2 до приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Валігури Ганни Валеріївни про визнання протиправними дій, зобов`язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ

Товариством з обмеженою відповідальністю Армтек (яке не брало участь у розгляді справи та вважає, що суд вирішив питання про його права та обов`язки) подано апеляційну скаргу на ухвалу Окружного адміністративного суду від 09 вересня 2019 року, якою прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у даній адміністративній справі.

Відповідно до пункту 5 частини першої статті 294 Кодексу адміністративного судочинства України, окремо від рішення суду можуть бути оскаржені в апеляційному порядку ухвали суду першої інстанції щодо відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності.

За загальним визначенням підсудність - це процесуальний порядок віднесення судових справ, що підлягають розгляду і вирішенню по суті до конкретної ланки судової системи і до певного конкретного суду цієї ланки.

Згідно статей 19, 20, 22, 25 Кодексу адміністративного судочинства України підсудність справ визначається за предметними, територіальними та інстанційними ознаками.

Товариство з обмеженою відповідальністю Армтек звернулось до суду з апеляційною скаргою на ухвалу Окружного адміністративного суду від 09 вересня 2019 року, якою прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі з підстав недотримання правил підсудності. В обґрунтування апеляційної скарги апелянт зазначив, що судом першої інстанції при постановленні оскаржуваної ухвали порушено правила предметної юрисдикції, оскільки спір не підлягає розгляду в порядку адміністративного судочинства.

Отже, заявник оскаржує ухвалу про відкриття провадження у справі з підстав порушення судом першої інстанції правил юрисдикції.

Проте, пунктом 5 частини першої статті 294 КАС України не визначено таких підстав для оскарження ухвали про відкриття провадження у справі як порушення судом правил юрисдикції.

Крім цього, обставини, що вказували б на порушення судом першої інстанції правил підсудності при відкритті провадження у справі заявником в апеляційній скарзі зазначено не було.

Оскільки Кодексом адміністративного судочинства України оскарження ухвали суду про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі з підстав зазначених Товариством з обмеженою відповідальністю Армтек в апеляційній скарзі не передбачено, ця обставина є підставою для відмови у відкритті апеляційного провадження.

Правова позиція з цього питання висловлена Верховним Судом в ухвалі у справі № 316/709/18 від 14 листопада 2018 року.

Згідно з пунктом 1 частини першої статті 299 Кодексу адміністративного судочинства України, суд апеляційної інстанції відмовляє у відкритті апеляційного провадження у справі, якщо апеляційну скаргу подано на судове рішення, що не підлягає апеляційному оскарженню.

Керуючись ст.ст. 243, 298, 299, 325 КАС України,

УХВАЛИВ

Відмовити у відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю Армтек на ухвалу Окружного адміністративного суду від 09 вересня 2019 року у справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 в інтересах ОСОБА_2 до приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Валігури Ганни Валеріївни про визнання протиправними дій, зобов`язання вчинити дії .

Ухвала набирає законної сили з дати її підписання суддями та може бути оскаржена протягом тридцяти днів шляхом подачі касаційної скарги безпосередньо до Верховного Суду.

Головуючий суддя І.О. Лічевецький

суддя М.І. Кобаль

суддя В.П. Мельничук

СудШостий апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення25.11.2019
Оприлюднено27.11.2019
Номер документу85900767
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —640/16919/19

Ухвала від 15.07.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Федорчук А.Б.

Постанова від 22.10.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Стеценко С.Г.

Ухвала від 12.08.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Стеценко С.Г.

Ухвала від 10.01.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Саприкіна І.В.

Ухвала від 25.11.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Лічевецький Ігор Олександрович

Ухвала від 07.11.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Федорчук А.Б.

Ухвала від 07.11.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Федорчук А.Б.

Ухвала від 09.09.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Федорчук А.Б.

Ухвала від 09.09.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Федорчук А.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні