Ухвала
від 28.11.2019 по справі 925/1256/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел. канцелярії (0472) 31-21-49, inbox@ck.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

28 листопада 2019 року м. Черкаси справа № 925/1256/19

Господарський суд Черкаської області у складі судді Скиби Г.М., за участю секретаря Романенко Л.В., розглянувши у підготовчому засіданні справу за позовом товариства з обмеженою відповідальністю ДОБРОБУТ-2017 , Черкаська область, Золотоніський район, с. Деньги, вул. Центральна, 117

до товариства з обмеженою відповідальністю ГРАНЕКС-ЧЕРКАСИ , Черкаська область, Золотоніський район, с. Деньги, вул. Центральна, 127

про стягнення 176 258,72 грн. збитків та упущеної вигоди, завданих самовільним зайняттям земельних ділянок,

за участю повноважних представників сторін:

від позивача: Головня С.Д. - адвокат - за ордером;

від відповідача: Сєркова С.Г. - адвокат - за ордером.

ТОВ ДОБРОБУТ-2017 звернулось в господарський суд Черкаської області з позовом до ТОВ ГРАНЕКС-ЧЕРКАСИ про стягнення 176 258,72 грн. збитків та упущеної вигоди, завданих самовільним зайняттям земельних ділянок, та відшкодування судових витрат.

Позивач ТОВ ДОБРОБУТ-2017 подав 28.11.2019 суду заяву від 27.11.2019р. про зменшення розміру вимог до 132670,72 грн. Одночасно просить повернути заявнику надмірно сплачений судовий збір. Заяву прийнято судом до розгляду.

Відповідачем подано письмовий відзив на первісний позов.

Позивачем подано відповідь на відзив.

Представник позивача уточнені вимоги підтримав та просить їх задовольнити. Подано письмове клопотання про забезпечення доказів шляхом витребування доказів від районного відділу поліції та ГУ Держгеокадастру про проведення перевірки використання земельних ділянок відповідачем.

Представник відповідача заявила про неможливість проведення підготовчого засідання з мотивів не ознайомлення з поданими позивачем документами, необхідністю реагувати на заяву про зменшення вимог та заяву про забезпечення доказів. Заперечила порушення прав позивача, оскільки позивач велику частину своїх земельних ділянок передав у суборенду ПП Лазоренку і не мав наміру самостійно обробляти ділянки. Просить надати додатковий час для підготовки та спростування доводів позивача. Не вбачає підстав та необхідності залучати до участі у справі співвідповідачів чи третіх осіб.

Представник позивача погодився з необхідністю відкладення підготовчого засідання.

Згідно з положеннями ст. 181 ГПК України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Згідно з п.п. 6, 10, 19 ч. 2 ст. 182 ГПК України у підготовчому засіданні суд, зокрема, з`ясовує, чи повідомили сторони про всі обставини справи, які їм відомі; вирішує заяви та клопотання учасників справи; здійснює інші дії, необхідні для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті.

Відповідно до положень п. 3 ч. 2 ст. 183 ГПК України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадку, коли питання, визначені ч. 2 ст. 182 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Розглянувши заявлені заяви в сукупності з матеріалами справи, суд вважає за необхідне розгляд справи у підготовчому засіданні відкласти.

Керуючись статтями 182, 183, 234 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

Вирішення клопотання позивача про забезпечення доказів відкласти на наступне засідання

Підготовче засідання відкласти на 14:30 год. 12 грудня 2019 року.

Засідання провести в приміщенні господарського суду Черкаської області: м. Черкаси, бульв. Шевченка, 307.

До дня засідання подати суду:

Позивач: надати до суду оригінали документів для огляду. Суть порушеного права. Докази спричинення збитків саме відповідачем. Обґрунтування заявленої суми збитків. Наявні перешкоди в отриманні доказів від відділу поліції та ГУ Держгеокадастру, докази звернення до цих органів та негативні відповіді тощо. Докази понесених втрат на підготовку до обробітку спірних земельних ділянок, паспорти полів, схеми сівозміни тощо. Звіт про результати господарської діяльності в 2018 та 9 місяців 2019 років з розшифровкою (в тому числі незавершене виробництво 2018р.). Звіт про оброблювані площі та посіви 2018-2019 років. Наявність договорів суборенди на спірні ділянки чи договорів про спільну діяльність. Наявність судових справ про право на спірні ділянки - закінчені та не закінчені наразі.

Відповідач: відзив на уточнені позовні вимоги. Спростування заяви про забезпечення доказів. Свій контррозрахунок вимоги. Докази понесених втрат на підготовку до обробітку спірних земельних ділянок, паспорти полів, схеми сівозміни тощо. Звіт про результати господарської діяльності в 2018 та 9 місяців 2019 років з розшифровкою (в тому числі незавершене виробництво 2018р.). Звіт про оброблювані площі земель та посіви 2018-2019 років. Наявність договорів суборенди на спірні ділянки чи договорів про спільну діяльність. Наявність судових справ про право на спірні ділянки - закінчені та не закінчені наразі. Пропозиції по врегулюванню спору. Правові підстави використання спірних ділянок.

Роз`яснити сторонам, що в силу положень п. 2 ч. 2 ст. 202 ГПК України неявка в судове засідання учасника справи без повідомлення про причини неявки не є підставою для відкладення підготовчого засідання.

Роз`яснити позивачу, що відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 226 ГПК України суд залишає позов без розгляду, якщо позивач без поважних причин не подав витребувані судом докази, необхідні для вирішення спору, або позивач (його представник) не з`явився у судове засідання або не повідомив про причини неявки, крім випадку, якщо від нього надійшла заява про розгляд справи за його відсутності і його нез`явлення не перешкоджає вирішенню спору.

Участь позивача або його представника в судовому засіданні визнати обов`язковою.

Копію ухвали надіслати учасникам справи в порядку ч. 5 ст. 242 ГПК України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Витребувані документи мають бути подані суду до дня засідання.

Суддя Г.М. Скиба

СудГосподарський суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення28.11.2019
Оприлюднено29.11.2019
Номер документу85937283
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —925/1256/19

Ухвала від 15.01.2020

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Скиба Г.М.

Ухвала від 12.12.2019

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Скиба Г.М.

Ухвала від 28.11.2019

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Скиба Г.М.

Ухвала від 25.10.2019

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Скиба Г.М.

Ухвала від 25.10.2019

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Скиба Г.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні