Ухвала
від 28.11.2019 по справі 233/7756/19
КОСТЯНТИНІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

233 Справа № 233/7756/19

УХВАЛА

28.11.2019 м. Костянтинівка

Суддя Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області Мартиненко В. С. , розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу та визначення місця проживання дитини, -

В С Т А Н О В И Л А:

До Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області з вказаним позовом звернулася ОСОБА_1 , в якій просила розірвати шлюб, укладений 02 жовтня 2010 року між нею та ОСОБА_2 , щодо якого Відділом реєстрації актів цивільного стану Київського районного управління юстиції у м. Донецьку Донецької області складено актовий запис № 573 від 02 жовтня 2010 року, а також визначити місце проживання малолітньої дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , разом із матір`ю. Свої вимоги позивач обґрунтувала тим, що подружжя припинило спільне проживання з січня 2019 року через різні погляди на життя на ґрунті чого втратили почуття любові та поваги одне до одного, з того часу спільного господарства не ведуть. Позивач вважає, подальше сумісне проживання та збереження шлюбу є неможливими. Дитина залишилась проживати із нею. Відповідач не приймає участі в утриманні та вихованні дитини, з ним відсутній постійний зв`язок. Відтак, згоди між батьками щодо місця проживання дитини не досягнуто.

Проте вказана позовна заява підлягає залишенню без руху з таких підстав.

Відповідно до п. 5 ч. 3 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити, зокрема, виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини. Згідно з ч.5 ст.177 ЦПК України позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги.

В порушення зазначених вимог позивачем у позовній заяві не зазначено та не долучено докази, що підтверджують обставини, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, а саме докази щодо ставлення батьків до виконання своїх батьківських обов`язків, стану здоров`я дитини, наявність самостійного доходу у позивача, відомості щодо зловживання спиртними напоями або наркотичними засобами, аморальної поведінки батьків, наявність належних умов для виховання та розвитку дитини та інші обставини, що мають істотне значення для вирішення даного спору, які підлягають встановленню відповідно до ч. ч. 1, 2 ст. 161 СК України.

Крім того, в позовній заяві позивач зазначила зареєстроване місце проживання відповідача за адресою: АДРЕСА_1 , однак не долучила до позовної заяви докази, що підтверджують вказані обставини.

Згідно із ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, в якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

За наведених обставин позовну заяву належить залишити без руху, надавши позивачу строк для усунення недоліків. Роз`яснити позивачу, що в іншому разі позовна заява буде вважатися неподаною та йому повернута.

Керуючись ст.ст. 175, 177, 185, 260, 261, 353, п.п.15.5 розділу ХІІІ Перехідних положень ЦПК України,-

У Х В А Л И Л А:

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу та визначення місця проживання дитини - залишити без руху, надавши позивачу для виправлення недоліків строк 10 днів з дня отримання копії ухвали.

В разі неусунення недоліків у зазначений строк позовна заява буде вважатися неподаною і повернута позивачу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу може бути включено до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя

СудКостянтинівський міськрайонний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення28.11.2019
Оприлюднено29.11.2019
Номер документу85946302
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —233/7756/19

Рішення від 10.04.2020

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Мартиненко В. С.

Рішення від 10.04.2020

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Мартиненко В. С.

Ухвала від 03.03.2020

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Мартиненко В. С.

Ухвала від 05.02.2020

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Мартиненко В. С.

Ухвала від 28.11.2019

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Мартиненко В. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні