Вирок
від 28.09.2011 по справі 1-225/11
РІВНЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

РІВНЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

м.Рівне, вул.Петра Могили 24, тел: (0362)22-10-74, 26-28-94

Справа № 1-225/11

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

28 вересня 2011 рокум.Рівне

Рівненський районний суд Рівненської області в складі:

головуючого судді Сидоренка С.М.

при секретарі Гавриленко Л.А.

з участю прокурора Кухти І.П. законного представника неповнолітнього ОСОБА_1 захисника Штогрін В.С.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в кримінальну справу по обвинуваченню: ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , українця, громадянина України, учня 10-го класу ЗОШ с. Заріцьк Рівненського району, уродженця та мешканця АДРЕСА_1 , раніше судимого 29 вересня 2010 року Рівненським районним судом за ч.2,3 ст185 КК України до трьох років позбавлення волі з іспитовим строком один рік , в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст.185 КК України, суд -

в с т а н о в и в:

В провадженні Рівненського районного суду знаходиться кримінальна справа за обвинуваченням ОСОБА_2 у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст.185 КК України. В судовому засіданні захисник заявила клопотання про направлення справи на додаткове розслідування з мотивів неповноти судового слідства . Заслухавши думку прокурора, який висловив заперечення про направлення справи на додаткове розслідування , інших учасників судового розгляду , які висловили думку про необхідність направлення справи для додаткового розслідування , дослідивши матеріали справи, суд вважає за необхідне направити кримінальну справу для проведення додаткового розслідування з наступних підстав.

Згідно ст.281 КПК України, кримінальна справа підлягає направленню на додаткове розслідування у разі неповноти чи неправильності досудового слідства, якщо вони не можуть бути усунені в судовому засіданні. Відповідно до п.8 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 11.02.2005 року №2 «Про практику застосування судами України законодавства, що регулює повернення кримінальних справ на додаткове розслідування» , повернення справи на додаткове розслідування зі стадії судового розгляду справи допускається лише з мотивів неповноти або неправильності досудового слідства. Досудове слідство визнається неповним, якщо під час його провадження всупереч вимогам ст.ст. 22, 64 КПК України не були досліджені або були поверхнево чи однобічно досліджені обставини, які мають істотне значення для правильного вирішення справи.

В судовому засіданні, під час допиту підсудного ОСОБА_2 , потерпілого ОСОБА_3 , було з`ясовано, що під час проведення досудового слідства органами, що його провадили було допущено неповноту досудового слідства, яку не можливо усунути в судовому засіданні.

Неповнота досудового слідства полягає в наступному неповнолітній ОСОБА_2 обвинувачується у викраденні трьох рамок із медом, в яких знаходилося 9 кілограмів меду вартістю 70,80 грн. за один кілограм та брухту чорного металу вагою 40 кг. По 2,10 грн. за один кілограм, загальна вартість викраденого майна визначена у 781,20 грн.

Проте, в судовому засіданні з`ясувалося (підтверджено показами як підсудного так і потерпілого), що не було здійснено належне зважування меду, що був викрадений, вага бралася приблизно, зі слів потерпілого із врахуванням ваги самої рамки із восковими сотами та без відрахування меду, спожитого бджолами за період із серпня місяця по грудень, коли і було вчинено крадіжку. Зі слів потерпілого для підживлення в осінню пору для Таким чином на досудовому слідстві не було встановлено вагу викраденого меду, якого в дійсності могло і не бути , що виключає само по собі формування належної вартості викраденого майна.

- відповідно до положень п. 25 постанови Пленуму Верховного Суду України № 10 від 06.11.2009 року «Про судову практику у справах про злочини проти власності» - розмір майна, яким заволоділа винна особа в результаті вчинення відповідного злочину, визначається лише вартістю цього майна, яка виражається у грошовій оцінці. Вартість викраденого майна визначається за роздрібними цінами, що існували на момент вчинення злочину. За відсутності зазначених цін на майно його вартість може бути визначено шляхом проведення відповідної експертизи.

За таких обставин, з огляду на неможливість належного встановлення вартості викраденого майна, органами досудового слідства повинні були бути проведені відповідні експертизи для визначення вартості даного майна, відповідно до чинного законодавства.

При проведенні досудового слідства слід звернути увагу на те що до загальної вартості викраденого майна додано вартість самих дерев`яних рамок - по 20,00 грн., яка взагалі жодним документом не підтверджена.

Керуючись ст.281 КПК України, суд -

З А С У Д И В :

Кримінальну справу за обвинуваченням ОСОБА_2 у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.185 КК України направити прокурору Рівненського району Рівненської області для організації проведення додаткового розслідування.

На постанову протягом семи діб з дня її винесення може бути подана апеляція до апеляційного суду Рівненської області.

Суддя ОСОБА_4 ОСОБА_5

СудРівненський районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення28.09.2011
Оприлюднено29.11.2019
Номер документу85947748
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-225/11

Постанова від 25.10.2023

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Стефанів Надія Степанівна

Ухвала від 10.07.2023

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Полтави

Тимчук Р. І.

Ухвала від 06.12.2022

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Полтави

Тимчук Р. І.

Ухвала від 20.07.2022

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Полтави

Тимчук Р. І.

Постанова від 06.06.2011

Кримінальне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Таранкова І. М.

Постанова від 06.06.2011

Кримінальне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Таранкова І. М.

Постанова від 05.07.2011

Кримінальне

Рівненський районний суд Рівненської області

Сидоренко С.М.

Постанова від 05.07.2011

Кримінальне

Рівненський районний суд Рівненської області

Сидоренко С.М.

Вирок від 28.09.2011

Кримінальне

Рівненський районний суд Рівненської області

Сидоренко С.М.

Постанова від 17.01.2011

Кримінальне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Чопик В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні