Ухвала
від 28.11.2019 по справі 478/1957/19
КАЗАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 478/1957/19 пров.№ 2/478/428/2019

У Х В А Л А

28 листопада 2019 року . суддя Казанківського районного суду Миколаївської області Іщенко Х.В. , розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Відділу у Казанківському районі Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області, треті особи Новофедорівська сільська рада Казанківського району Миколаївської області, Головне управління Держгеокадастру у Миколаївській області про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки та його скасування ,

В С Т А Н О В И Л А:

27.11.2019 року ОСОБА_2 звернулася до суду з позовом до ОСОБА_2 , Відділу у Казанківському районі Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області, треті особи Новофедорівська сільська рада Казанківського району Миколаївської області, Головне управління Держгеокадастру у Миколаївській області про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки та його скасування .

Вивчивши матеріали позовної заяви, приходжу до слідуючого.

Позовна заява не містить відомостей про вжиття заходів досудового врегулювання спору, якщо такі проводилися, відсутні підтвердження позивача щодо наявності у неї чи іншої особи оригіналів письмових доказів, копії яких додано до заяви.

Із позовної заяви вбачається, що позивачкою заявлено дві вимоги немайнового характеру (визнання недійсним договір оренди земельної ділянки та його скасування).

Згідно ч. 4 ст. 177 ЦПК України до заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Відповідно до ч. 1 ст. 4 Закону України « Про судовий збір « судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Відповідно до п.1 ч.2 ст. 4 Закону України « Про судовий збір « ставка судового збору за поданням до суду заяви немайнового характеру становить 0,1 розміру мінімальної заробітної плати у місячному розмірі, встановленої законом на 1 січня календарного року, що становить 768,40 грн.

Із матеріалів позовної заяви слідує, що позивачкою оплачено судовим збором лише одну вимогу немайнового характеру, на підтвердження чого надано квитанцію від 27.11.2019 року на суму 768,40 грн. Інша вимога залишається неоплаченою.

Відповідно до ч. ч. 1, 2 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу , протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити).

Беручи до уваги вищевказані істотні недоліки позовної заяви, вважаю за необхідне залишити її без руху та надати позивачці строк для усунення вказаних недоліків.

Керуючись ст. ст. 175, 177, 185 ЦПК України , суддя

П О С Т А Н О В И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Відділу у Казанківському районі Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області, треті особи Новофедорівська сільська рада Казанківського району Миколаївської області, Головне управління Держгеокадастру у Миколаївській області про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки та його скасування залишити без руху для усунення недоліків протягом десяти днів з дня вручення копії ухвали.

У разі невиконання вимог ухвали у вказаний строк позовна заява буде вважатися неподаною і буде повернута позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя :

СудКазанківський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення28.11.2019
Оприлюднено29.11.2019
Номер документу85966839
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —478/1957/19

Рішення від 17.06.2020

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Іщенко Х. В.

Рішення від 17.06.2020

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Іщенко Х. В.

Ухвала від 25.02.2020

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Іщенко Х. В.

Ухвала від 08.01.2020

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Іщенко Х. В.

Ухвала від 09.12.2019

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Іщенко Х. В.

Ухвала від 28.11.2019

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Іщенко Х. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні