Ухвала
від 26.11.2019 по справі 265/7781/19
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.МАРІУПОЛЯ

Справа № 265/7781/19

Провадження № 2/265/2047/19

УХВАЛА

26 листопада 2019 року місто Маріуполь

Орджонікідзевський районний суд міста Маріуполя Донецької області у складі:

головуючого судді Міхєєва І. М.,

за участю секретаря судового засідання Красноухова А.В.,

в ході розгляду справи за позовом ОСОБА_1 до Обслуговуючого кооперативу "Житлово-будівельник кооператив "Комфорт-Маріуполь 2007" про визнання права власності на спадкове майно в порядку спадкування за заповітом , -

В С Т А Н О В И В :

У провадженні Орджонікідзевського районного суду міста Маріуполя Донецької області перебуває вищезазначена цивільна справа.

До судового засідання від представника позивача адвоката Горєлова О.Є. надійшла заява про витребування у приватного нотаріуса Маріупольського міського нотаріального округу Борисевич Т.С. копії спадкової справи до майна померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

У заяві посилалась на те, що вказані документи мають значення доказів для правильного вирішення справи, але отримати їх самостійно неможливо, вони надаються тільки на підставі ухвали суду.

Сторони до судового засідання не прибули, просили розглядати справу зха їх відсутності, про що надали відповідні заяви.

Відповідно до ч. 1 ст. 81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Враховуючи наведене та з огляду на те, що зазначені докази мають суттєве значення для всебічного, об`єктивного вирішення справи, а також те, що самостійно отримати їх позивач не може, суд приходить до висновку про доцільність їх витребування.

Керуючись ст.. 84 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В:

Витребувати у приватного нотаріуса Маріупольського міського нотаріального округу Борисевич Т.С. належним чином завірену копію спадкової справи до майна ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такої доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Роз`яснити, що відповідно до положень ст.. 148 ЦПК України, суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу в сумі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадках неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Витребувані судом з нотаріальної контори докази направити на адресу суду у строк до 11.12.2019р.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Міхєєва І.М.

Дата ухвалення рішення26.11.2019
Оприлюднено01.12.2019
Номер документу85980089
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —265/7781/19

Ухвала від 31.01.2020

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м.Маріуполя

Міхєєва І. М.

Рішення від 11.12.2019

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м.Маріуполя

Міхєєва І. М.

Рішення від 11.12.2019

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м.Маріуполя

Міхєєва І. М.

Ухвала від 26.11.2019

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м.Маріуполя

Міхєєва І. М.

Ухвала від 11.11.2019

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м.Маріуполя

Міхєєва І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні