Ухвала
від 25.11.2019 по справі 200/11826/19-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

25 листопада 2019 р. Справа №200/11826/19-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Чучко В.М., ознайомившись з позовною заявою Військового інституту танкових військ Національного технічного університету Харківський політехнічний інститут (місцезнаходження: 61098, м. Харків, вул. Полтавський Шлях, 192) до ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ) про відшкодування витрат, пов`язаних з утриманням під час навчання у розмірі 59 500,37 грн., -

В С Т А Н О В И В:

Військовий інститут танкових військ Національного технічного університету Харківський політехнічний інститут (далі за текстом - позивач) звернувся до Донецького окружного адміністративного суду з позовом до ОСОБА_1 (надалі - відповідач) про стягнення з ОСОБА_1 суму у розмірі 59 500,37 грн. на відшкодування витрат, пов`язаних з його утриманням під час навчання.

Також, позивач надав клопотання про поновлення пропущеного строку звернення до суду.

В обґрунтування поважності причин поновлення пропущеного строку звернення до суду позивач зазначив, що 26.07.2019 року ним було подано позов до Донецького окружного адміністративного суду, однак ухвалою суду від 28.08.2019 року позовну заяву по справі №200/10472/19-а залишено без руху, а ухвалою суду від 16.09.2019 року позовну заяву повернуто у зв`язку з не усуненням недоліків.

За змістом частини першої статті 123, частини шостої статті 161 Кодексу адміністративного судочинства України у разі пропуску строку звернення до адміністративного суду позивач має право звернутися до суду з заявою про його поновлення, в якій вказати про підстави для поновлення строку та зобов`язаний додати докази поважності причин його пропуску.

Відповідно до ст. 121 КАС України суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Приймаючи до уваги обставини, викладені позивачем на обґрунтування клопотання про поновлення пропущеного строку звернення та на підставі вищевказаних законодавчих норм, суд вважає за необхідне визнати поважними причини пропуску строку звернення до суду з даним адміністративним позовом та поновити позивачеві строк звернення до адміністративного суду.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 Кодексу адміністративного судочинства України (далі КАС України), підлягає розгляду судом за правилами адміністративного судочинства, подана з дотримань правил підсудності та у строк, установлений законом.

Підстави для повернення, залишення позовної заяви без руху, а також для відмови у відкритті провадження в адміністративній справі відсутні.

З урахуванням предмету спору, складу учасників справи, характеру спірних правовідносин, з огляду на приписи ст. 12, частин 1, 2 ст. 257 КАС України, суд дійшов висновку про можливість розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення та виклику сторін.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 12, 121, 122, 123, 133, 161, 172, 248, 256, Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

1. Визнати причини пропуску строку звернення до суду Військового інституту танкових військ Національного технічного університету Харківський політехнічний інститут до ОСОБА_1 (про відшкодування витрат, пов`язаних з утриманням під час навчання у розмірі 59 500,37 грн. поважними та поновити строк звернення до адміністративного суду з наведеним позовом.

2. Прийняти позовну заяву до розгляду.

3. Відкрити провадження в адміністративній справі за позовом Військового інституту танкових військ Національного технічного університету Харківський політехнічний інститут до ОСОБА_1 (про відшкодування витрат, пов`язаних з утриманням під час навчання у розмірі 59 500,37 грн.

4. Справу розглядати за правилами спрощеного позовного провадження суддею одноособово, без проведення судового засідання та повідомлення (виклику) учасників справи.

5. Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву, протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі.

Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. До відзиву додаються: 1) докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; 2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи (частини 3, 4 статті 162 КАС України).

6. Позивач має право подати до суду відповідь на відзив протягом п`яти днів з дня отримання відзиву на позовну заяву, а відповідач - заперечення протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив. До відповіді на відзив та заперечень застосовуються правила, встановлені частинами другою - четвертою статті 162 КАС України.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається за наступною сторінкою в мережі Інтернет http://adm.dn.court.gov.ua

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя В.М. Чучко

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення25.11.2019
Оприлюднено01.12.2019
Номер документу85995534
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —200/11826/19-а

Рішення від 24.01.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Чучко В.М.

Ухвала від 25.11.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Чучко В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні