Ухвала
від 04.12.2019 по справі 160/12130/19
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

04 грудня 2019 року Справа № 160/12130/19 Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Сидоренко Д.В., перевіривши позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Транс 24" до Приватного виконавця виконавчого округу Київської області Говорова Павла Володимировича, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Приватне акціонерне товариство "Акціонерна страхова компанія "Інго Україна" про визнання протиправними та скасування постанов, -

ВСТАНОВИВ:

03.12.2019 року до Дніпропетровського окружного адміністративного суду надійшов позов Товариства з обмеженою відповідальністю "Транс 24" до Приватного виконавця виконавчого округу Київської області Говорова Павла Володимировича, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Приватне акціонерне товариство "Акціонерна страхова компанія "Інго Україна", в якому позивач просить:

- визнати протиправною та скасувати Постанову приватного виконавця виконавчою округу Київської області Говорова Павла Володимировича про відкриття виконавчого провадження від 11.11.2019 року №60566737 про стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю "Транс 24" на користь Приватного акціонерного товариства "Акціонерна страхова компанія "Інго Україна" 669784,00 грн. (шістсот шістдесят дев`ять тисяч сімсот вісімдесят чотири гривні 00 копійок) сплаченої вартості втраченого товару та 25116,90 грн. (двадцять п`ять тисяч сто шістнадцять гривень 90 копійок) витрат зі сплати судового збору за подання позову та апеляційної скарги;

- визнати протиправною та скасувати Постанову приватного виконавця виконавчого округу Київської області Говорова Павла Володимировича від 11.11.2019 року №60566737 про стягнення з боржника основної винагороди у сумі 69490,09 грн. на користь стягувача приватного виконавця Говорова Павла Володимировича, ІПН НОМЕР_1 ;

- визнати протиправною та скасувати Постанову приватного виконавця виконавчого округу Київської області Говорова Павла Володимировича від 11.11.2019 року №60566737 про стягнення з боржника витрат на проведення виконавчих дій у сумі 222,00 грн. на користь стягувача приватного виконавця Говорова Павла Володимировича, ІПН НОМЕР_1 .

Позовна заява відповідає вимогам встановленим статтями 160, 161, 172, 287 Кодексу адміністративного судочинства України, підсудна Дніпропетровському окружному адміністративному суду, підстав для її повернення або відмови у відкритті провадження у справі не має.

З матеріалів позовної заяви порушень строків звернення до адміністративного суду, передбачених ст.122, 287 Кодексу адміністративного судочинства України, не вбачається.

Відповідно до ч.1 ст.12 Кодексу адміністративного судочинства України, адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Разом з тим, відповідно до ч.2 ст.49 Кодексу адміністративного судочинства України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Дослідивши матеріали позовної заяви, враховуючи, що судове рішення у даній справі може вплинути на права, інтереси або обов`язки Приватного акціонерного товариства "Акціонерна страхова компанія "Інго Україна", суд вважає за необхідне залучити його до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

Керуючись статтями 12, 49, 80, 160, 171, 287 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Транс 24" (код ЄДРПОУ 39246858; 49074, Дніпропетровська область, м.Дніпро, вул.Оренбурзька, буд.33) до Приватного виконавця виконавчого округу Київської області Говорова Павла Володимировича (РНОКПП НОМЕР_1 ; АДРЕСА_1), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Приватне акціонерне товариство "Акціонерна страхова компанія "Інго Україна" (код ЄДРПОУ 16285602; 01054, Київська область, м.Київ, вул.Бульварно-Кудрявська, буд.33) про визнання протиправними та скасування постанов.

Залучити в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Приватне акціонерне товариство "Акціонерна страхова компанія "Інго Україна" (код ЄДРПОУ 16285602; 01054, Київська область, м.Київ, вул.Бульварно-Кудрявська, буд.33).

Відповідно до ч.3 ст.12 Кодексу адміністративного судочинства України, адміністративну справу розглядати в порядку загального позовного провадження.

Підготовче засідання призначити на 09 грудня 2019 року о 10:00 год. Засідання відбудеться у приміщенні Дніпропетровського окружного адміністративного суду за адресою: м.Дніпро, вул.Академіка Чекмарьова, 5, зала судових засідань №6 (1 поверх).

Здійснювати розгляд адміністративної справи суддею Сидоренко Д.В. одноособово.

Відповідно до ч.1 ст.269 Кодексу адміністративного судочинства України, у справах з приводу рішень, дій або бездіяльності органу державної виконавчої служби, приватного виконавця, заявами по суті справи є позовна заява та відзив на позовну заяву (відзив).

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позов (у разі заперечення проти позову) протягом двох днів, з дня отримання копії цієї ухвали, разом із доказами, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача.

Відповідно до вимог ч.3 ст.162 Кодексу адміністративного судочинства України, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Згідно з ч.6 ст.162 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Витребувати у відповідача - Приватного виконавця виконавчого округу Київської області Говорова Павла Володимировича, належним чином засвідчену копію матеріалів виконавчого провадження №60566737, а також письмові пояснення щодо зазначення у супровідному листі №13810 від 11.11.2019 року адреси боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю "Транс 24": 49074, Дніпропетровська обл., м.Дніпро, вул.ОРЕНБУРЗЬКА, буд.33 (м.Ірпінь, вул.Щорса, 18/5).

Встановити третій особі дводенний строк, з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі та позовної заяви з додатками, для подання письмових пояснень щодо предмету спору, копія яких одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Інформацію щодо адміністративної справи учасники даної справи можуть отримати на офіційному порталі судової влади України у мережі Інтернет (веб-адреса сторінки: http://adm.dp.court.gov.ua/sud0470/gromadyanam/csz/).

Копію ухвали надіслати особам, які беруть участь у справі, відповідачу та третій особі разом з ухвалою надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Особам, які беруть участь у справі, направити повістки про виклик до суду.

Сторони або їх представники допускаються до участі у судовому засіданні при наявності документа, що посвідчує особу кожного, та документа, що засвідчує повноваження їх представників.

Ухвала набирає законної сили в порядку статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена в строки передбачені статтею 287 Кодексу адміністративного судочинства України окремо від рішення суду у випадку, передбаченому п.5 ч.1 статті 294 цього Кодексу.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи ухвала суду оскаржується до Третього апеляційного адміністративного суду через Дніпропетровський окружний адміністративний суд відповідно до підпункту 15.5 пункту 15 Розділу VII Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя Д.В. Сидоренко

Дата ухвалення рішення04.12.2019
Оприлюднено05.12.2019
Номер документу86096234
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними та скасування постанов

Судовий реєстр по справі —160/12130/19

Рішення від 16.12.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Сидоренко Дмитро Володимирович

Ухвала від 12.12.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Сидоренко Дмитро Володимирович

Ухвала від 09.12.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Сидоренко Дмитро Володимирович

Ухвала від 04.12.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Сидоренко Дмитро Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні