Ухвала
від 05.12.2019 по справі 521/9291/19
БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

05.12.2019

Справа № 521/9291/19

Номер рядка звіту 25

Провадження № 2/497/696/19

УХВАЛА

про оголошення перерви в підготовчому засіданні

05.12.19 року м. Болград

Болградський районний суд Одеської області у складі:

секретарів судового засідання - Стоянової І.М., Сітченка М.М.,

представника позивача - Ляшука Є.С.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду в м. Болград матеріали цивільної справи за позовною заявою Акціонерного товариства Акціонерний комерційний банк Конкорд (надалі АТ АКБ Конкорд ) до ОСОБА_1 , третя особа Акціонерне товариство Комерційний банк ПриватБанк (надалі АТ КБ ПриватБанк ) про стягнення безпідставно набутого майна (грошових коштів),

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з названим позовом та просить постановити рішення, яким:

- стягнути з відповідача ОСОБА_1 (РНКОПП НОМЕР_1 ) на користь Акціонерного товариства Акціонерний комерційний банк Конкорд (код ЄДРПОУ 43514392) грошові кошти у розмірі 1 633 646,00 (один мільйон шістсот тридцять три тисячі шістсот сорок шість) гривень;

- стягнути з ОСОБА_1 (РНКОПП НОМЕР_1 ) на користь Акціонерного товариства Акціонерний комерційний банк Конкорд (код ЄДРПОУ 43514392) судові витрати;

- встановити порядок виконання рішення, яке після набрання ним законної сили є підставою для припинення проведення транзакцій згідно переліку нижче та повернення грошових коштів у розмірі 1 633 646.00 (один мільйон шістсот тридцять три тисячі шістсот сорок шість) гривень з Акціонерного товариства Комерційний банк ПриватБанк (МФО 30001, код ЄДРПОУ 14360570) на рахунок НОМЕР_2 , що належить ОСОБА_1 (РНКОПП НОМЕР_1 ) та відкритий в Акціонерному товаристві Акціонерний комерційний банк Конкорд (код ЄДРПОУ 43514392) (а.с.2-10).

Ухвалою суду від 11.07.2019 року відкрито провадження по справі та призначено до підготовчого розгляду на 06.09.2019 року об 11:00 годині (а.с.92-93).

У подальшому ухвалою від 02.09.2019 року (а.с.112) було задоволено клопотання представника позивача від 27.08.2019 року (а.с.107) про проведення розгляду цієї справи в режимі відеоконференції з Київським районним судом м.Одеси.

В підготовчому засіданні 06.09.2019 року за участю представника позивача було оголошено перерву в зв`язку з неналежним повідомленням відповідача (а.с.128-134, 135), та постановлено ухвалу про вжиття заходів забезпечення позову (а.с.136-138).

25.09.2019 року на адресу суду надійшов відзив на позовну заяву відповідача (а.с.153-160), згідно якого він позовні вимоги не визнає, вважає себе неналежним відповідачем, так як до позивача він ніколи не звертався, жодних договорів не оформлював та банківських карт не отримував. Паспорт він свій загубив, та наразі отримав новий. В копії паспорту, що додано до позовної заяви вклеєно не його фотокартки та проставлено штамп про реєстрацію в м.Одеса, однак за тією адресою він ніколи не був зареєстрований .

Ухвалою суду від 03.09.2019 року в підготовчому засіданні оголошено перерву до 10:00 години 07 листопада 2019 року, клопотання представника позивача задоволено та надано їй час для підготовки відповіді на відзив, а також за клопотанням відповідача зобов`язано Малиновський районний відділ у м. Одесі ГУДМС України в Одеській області надати відомості про реєстраційні дії 20.11.2013 року за адресою: АДРЕСА_1 (а.с.179-180).

07 листопада 2019 року в підготовчому засіданні оголошено перерву за клопотанням представника позивача у зв`язку з необхідністю уточнення позовних вимог та призначено підготовче засідання на 05.12.2019 року о 16:00 годині.

05.12.2019 року на адресу суду надійшла заява представника позивача про зміну позовних вимог разом з клопотанням про залучення Акціонерного товариства Комерційний банк ПриватБанк у якості співвідповідача по справі (а.с.206-214).

Представник позивача у підготовчому засіданні свою заяву про зміну позовних вимог та клопотання про залучення співвідповідача підтримав, просив їх задовольнити.

Відповідач у підготовче засідання не прибув, про час та місце проведення підготовчого розгляду повідомлений належним чином. На адресу суду надіслав повідомлення про проведення підготовчого засідання у його відсутність (а.с215).

Представник третьої особи АТ КБ "Приватбанк", у підготовче засідання не прибув, про час та місце проведення підготовчого розгляду повідомлявся згідно вимог чинного законодавства.

Дослідивши доводи клопотання позивача, суд дійшов наступного висновку.

Згідно до ч.3 ст.49 ЦПК України до закінчення підготовчого засідання позивач має право змінити предмет або підстави позову шляхом подання письмової заяви. У справі, що розглядається за правилами спрощеного позовного провадження, зміна предмета або підстав позову допускається не пізніше ніж за пять днів до початку першого судового засідання у справі.

Положеннями ст. 51 ЦПК України визначено, що суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Після спливу строків, зазначених у частинах першій та другій цієї статті, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача.

Таким чином, залучення до участі у справі співвідповідача можливо лише за клопотанням позивача, який самостійно визначає особу, яка, на його думку, порушує його права та охоронювані законом інтереси та звертається до неї з відповідним позовом.

Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку (ст.51 ч.4 ЦПК України).

З огляду на викладене, суд вважає за необхідне заяву позивача задовольнити, уточнену позовну заяву прийняти до розгляду та долучити до матеріалів справи, залучити до участі у розгляді справи у якості співвідповідача АТ АКБ "Приватбанк", вивлючивши його з числа третьої особи.

З метою перевірки доводів відповідача слід витребувати інформацію щодо його з Болградського районного відділу Головного Управління Державної міграційної служби України в Одеській області.

Згідно ч.3 ст.189 ЦПК України підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі.

Як передбачено ч.2 ст.198 ЦПК України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження в інших випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 197 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті в даному підготовчому засіданні.

Так у зв`язку з неявкою відповідача по справі, поданою заявою представника позивача про зміну позовних вимог, залучення співвідповідача, суд позбавлений можливості з`ясувати питання, передбачені частиною другою статті 197 ЦПК Українита та закінчити проведення підготовчого засідання у справі, а відтак суд вважає за необхідне викликати сторін повторно, оголосити перерву у підготовчому розгляді, надіслати копію ухвали сторонам.

Керуючись ст.ст.49, 57, 189, 197, 260 ЦПКУкраїни, суд

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти заяву про зміну позовних вимог Акціонерного товариства Акціонерний комерційний банк Конкорд до ОСОБА_1 , Акціонерного товариства Комерційний банк ПриватБанк про стягнення безпідставно набутого майна (грошових коштів).

Клопотання представника позивача ОСОБА_2 про залучення співвідповідача задовольнити.

Залучити до участі у розгляді справи у якості співвідповідача Акціонерне товариство Комерційний банк ПриватБанк , розташоване за адресою: вул. Грушевського, буд. 1-Д, м. Київ, 01001, виключивши попередньо їх з кола третіх осіб.

Оголосити перерву в підготовчому засіданні по цивільній справі на 10:00 годину 22.01.2020 року.

Ухвалу надіслати відповідачам по справі.

Роз`яснити сторонам, що:

Відповідач має право протягом 15 (п`ятнадцяти) календарних днів з дня отримання даної ухвали надіслати суду відзив на позовну заяву і усі письмові докази, висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Розяснити відповідачу, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Позивач в праві подати відповідь на відзив (підготувати свої міркування, аргументи та відповідні докази, іншим учасникам справи - отримати відповідь на відзив завчасно до початку розгляду справи по суті), в строк не більше 5 (п`яти) календарних дні з дня отримання відзиву відповідача на позов.

У запереченні відповідач викладає свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів і мотиви їх визнання або відхилення. Заперечення подається в строк, встановлений судом, а саме протягом 5 (пяти) календарних днів з дня отримання відповіді на відзив.

Продовжити підготовчий розгляд цієї справи в режимі відеоконференції.

Доручити Київському районному суду м. Одеси (вул. Варненська, буд. 3-Б, м. Одеса, 65080) забезпечити проведення судового засідання о 10:00 годині 22.01.2020 року в режимі відеоконференції.

Копію ухвали негайно направити для організації її виконання до Київського районного суду м. Одеси (вул. Варненська, буд. 3-Б, м. Одеса, 65080).

Зобов`язати Болградський районний відділ Головного Управління Державної міграційної служби України в Одеській області надати в строк до 27.12.2019 року усі наявні Форми №1 про видачу паспорту на ім`я ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_2 .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя:


С.В.Кодінцева

Дата ухвалення рішення05.12.2019
Оприлюднено06.12.2019
Номер документу86109929
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення безпідставно набутого майна (грошових коштів

Судовий реєстр по справі —521/9291/19

Ухвала від 29.10.2020

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Князюк О. В.

Ухвала від 16.06.2020

Цивільне

Болградський районний суд Одеської області

Кодінцева С. В.

Ухвала від 12.05.2020

Цивільне

Болградський районний суд Одеської області

Кодінцева С. В.

Ухвала від 10.04.2020

Цивільне

Болградський районний суд Одеської області

Кодінцева С. В.

Ухвала від 12.03.2020

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Князюк О. В.

Ухвала від 11.03.2020

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Князюк О. В.

Ухвала від 30.01.2020

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Князюк О. В.

Ухвала від 22.01.2020

Цивільне

Болградський районний суд Одеської області

Кодінцева С. В.

Ухвала від 05.12.2019

Цивільне

Болградський районний суд Одеської області

Кодінцева С. В.

Ухвала від 03.10.2019

Цивільне

Болградський районний суд Одеської області

Кодінцева С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні