Ухвала
від 05.12.2019 по справі 520/4304/19
ДРУГИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

05 грудня 2019 р. м. ХарківСправа № 520/4304/19 Другий апеляційний адміністративний суд у складі колегії:

Головуючого судді Бегунца А.О.,

Суддів Рєзнікової С.С. , Макаренко Я.М. ,

розглянувши апеляційну скаргу Головного управління ДФС у Харківській області на рішення Харківського окружного адміністративного суду від 21.08.2019 року по справі № 520/4304/19

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "АГРАНТА УКРАЇНА"

до Державної фіскальної служби України , Головного управління ДФС у Харківській області

про визнання протиправними та скасування рішень, зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Харківського окружного адміністративного суду від 21.08.2019 року задоволено позов Товариства з обмеженою відповідальністю "АГРАНТА УКРАЇНА" до Державної фіскальної служби України , Головного управління ДФС у Харківській області про визнання протиправними та скасування рішень, зобов`язання вчинити певні дії.

На зазначене рішення суду Головним управлінням ДФС у Харківській області 24.09.2019 подано апеляційну скаргу.

Ухвалою Другого апеляційного адміністративного суду від 07.10.2019 апеляційну скаргу Головного управління ДФС у Харківській області на рішення Харківського окружного адміністративного суду від 21.08.2019 року по справі № 520/4304/19 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "АГРАНТА УКРАЇНА" до Державної фіскальної служби України , Головного управління ДФС у Харківській області про визнання протиправними та скасування рішень, зобов`язання вчинити певні дії - залишити без руху. Надано Головному управлінню ДФС у Харківській області строк для усунення недоліків поданої апеляційної скарги - протягом десяти днів з моменту отримання копії ухвали про залишення апеляційної скарги без руху шляхом сплати судового збору в розмірі -5 763 гривні. Роз`яснено Головному управлінню ДФС у Харківській області, що у разі не усунення зазначених недоліків апеляційної скарги, відповідно до п. 1 ч. 4 ст. 169 та ч. 5 ст. 298 Кодексу адміністративного судочинства України, питання про повернення апеляційної скарги буде вирішено протягом п`яти днів з дня закінчення строку на усунення недоліків.

Ухвалою Другого апеляційного адміністративного суду від 22.10.2019 у задоволенні клопотання Головного управління ДФС у Харківській області про відстрочення сплати судового збору відмовлено. Клопотання Головного управління ДФС у Харківській області про продовження строку на апеляційне оскарження задоволено. Продовжено Головному управлінню ДФС у Харківській області строк для усунення недоліків поданої апеляційної скарги протягом 10 днів з моменту отримання ухвали суду.

Ухвалою Другого апеляційного адміністративного суду від 18.11.2019 у задоволенні клопотання Головного управління ДФС у Харківській області про відстрочення сплати судового збору відмовлено. Клопотання Головного управління ДФС у Харківській області про продовження строку на апеляційне оскарження задоволено. Продовжено Головному управлінню ДФС у Харківській області строк для усунення недоліків поданої апеляційної скарги протягом 10 днів з моменту отримання ухвали суду .

02 грудня 2019 року від Головного управління ДФС у Харківській області надійшло клопотання про продовження строку на усунення недоліків апеляційної скарги або відстрочення сплати судового збору.

Слід зазначити, що апеляційна скарга Головного управління ДФС у Харківській області подана 24.09.2019, апелянтом вже подавались клопотання про продовження строку на усунення недоліків апеляційної скарги, які ухвалами Другого апеляційного адміністративного суду від 22.10.2019, від 18.11.2019 були задоволені, продовжені процесуальні строки, однак у встановлені судом строки апелянтом вимоги ухвали суду виконані не були.

При цьому, однією із засад судочинства визначено рівність усіх учасників судового процесу перед законом і судом, у тому числі й органів державної влади.

Рівність усіх учасників судового процесу перед законом і судом передбачає єдиний правовий режим, який забезпечує реалізацію їхніх процесуальних прав та виконання процесуальних обов`язків.

Враховуючи, що судом апеляційної інстанції забезпечено право скаржника на апеляційне оскарження рішення шляхом продовження строку на усунення недоліків апеляційної скарги, у апелянта було достатньо часу для виконання вимог ухвали Другого апеляційного адміністративного суду від 06.03.2019, колегія суддів вважає, що скаржником не дотримано приписів ст.ст.44, 45 КАС України щодо недопустимості зловживання процесуальними правами, та приходить до висновку про відмову в задоволенні клопотання про продовження строку на усунення недоліків апеляційної скарги від 22.04.2019.

Згідно з ч.5 ст.298 Кодексу адміністративного судочинства України питання про повернення апеляційної скарги суд апеляційної інстанції вирішує протягом п`яти днів з дня надходження апеляційної скарги або з дня закінчення строку на усунення недоліків.

Відповідно до ч.6 та ч.7 ст.298 КАС України про повернення апеляційної скарги постановляється ухвала, яка може бути оскаржена в касаційному порядку. Копія ухвали про повернення апеляційної скарги надсилається учасникам справи у порядку, визначеному статтею 251 цього Кодексу. Скаржнику надсилається копія ухвали про повернення апеляційної скарги разом з апеляційною скаргою та доданими до скарги матеріалами. Копія апеляційної скарги залишається в суді апеляційної інстанції.

Таким чином, оскільки протягом установленого судом строку та на момент постановлення ухвали, Головним управлінням ДФС у Харківській області не були виконані вимоги ухвали Другого апеляційного адміністративного суду від 07.10.2019, недоліки апеляційної скарги не усунуто, апеляційна скарга підлягає поверненню заявнику.

Керуючись ст. 298 Кодексу адміністративного судочинства України, колегія суддів -

У Х В А Л И В:

У задоволенні клопотання Головного управління ДФС у Харківській області про продовження строку на усунення недоліків апеляційної скарги та відстрочення сплати судового збору - відмовити.

Апеляційну скаргу Головного управління ДФС у Харківській області на рішення Харківського окружного адміністративного суду від 21.08.2019 року по справі № 520/4304/19 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "АГРАНТА УКРАЇНА" до Державної фіскальної служби України , Головного управління ДФС у Харківській області про визнання протиправними та скасування рішень, зобов`язання вчинити певні дії повернути скаржнику.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена у касаційному порядку протягом тридцяти днів, шляхом подачі касаційної скарги безпосередньо до Верховного Суду.

Головуючий суддя (підпис)А.О. Бегунц Судді (підпис) (підпис)С.С. Рєзнікова Я.М. Макаренко

Дата ухвалення рішення05.12.2019
Оприлюднено09.12.2019
Номер документу86135422
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними та скасування рішень, зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —520/4304/19

Ухвала від 05.12.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Бегунц А.О.

Ухвала від 18.11.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Бегунц А.О.

Ухвала від 22.10.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Бегунц А.О.

Ухвала від 07.10.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Бегунц А.О.

Рішення від 21.08.2019

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Заічко О.В.

Ухвала від 21.08.2019

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Заічко О.В.

Ухвала від 11.07.2019

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Заічко О.В.

Рішення від 03.07.2019

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Літвінова І. А.

Ухвала від 20.06.2019

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Заічко О.В.

Ухвала від 06.06.2019

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Заічко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні