Ухвала
від 05.12.2019 по справі 400/1372/19
П'ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П`ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

05 грудня 2019 р.м.ОдесаСправа № 400/1372/19

П`ятий апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів: судді-доповідача Коваля М.П., судді Домусчі С.Д., судді Кравця О.О., розглянувши в порядку підготовки справи до апеляційного розгляду апеляційну скаргу Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку "Голта" на рішення Миколаївського окружного адміністративного суду від 30 вересня 2019 року по справі за позовом Управління Держпраці у Миколаївській області до Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку "Голта" про застосування заходів реагування у сфері держаного нагляду,-

В С Т А Н О В И В:

В провадженні П`ятого апеляційного адміністративного суду перебуває апеляційна скарга Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку "Голта" на рішення Миколаївського окружного адміністративного суду від 30 вересня 2019 року по справі за позовом Управління Держпраці у Миколаївській області до Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку "Голта" про застосування заходів реагування у сфері держаного нагляду.

Відповідно до змісту статті 2 Кодексу адміністративного судочинства (далі - КАС України), завданням адміністративного судочинства є справедливе, неупереджене та своєчасне вирішення судом спорів у сфері публічно-правових відносин з метою ефективного захисту прав, свобод та інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб від порушень з боку суб`єктів владних повноважень.

Згідно з ч. 1 ст. 72 КАС України, доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

У відповідності до положень ст. 306 КАС України, суддя-доповідач в порядку підготовки справи до апеляційного розгляду пропонує учасникам справи подати нові докази, на які вони посилаються, або витребовує їх за клопотанням особи, яка подала апеляційну скаргу, або з власної ініціативи.

Відповідно до положень статті 80 КАС України про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом.

Таким чином, для повного та всебічного розгляду справи, з метою вжиття заходів щодо з`ясування обставин, що мають значення для правильного вирішення справи, колегія суддів вважає за необхідне витребувати від Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку "Голта" належним чином засвідчену копію Договору на технічне обслуговування та ремонт ліфтів, укладеного між ОСББ Голта та підрядною організацією МПП Парк міста Южноукраїнська, на наявність якого апелянт посилається в апеляційній скарзі, а також письмові пояснення щодо наявності у підрядної організації МПП Парк міста Южноукраїнська дозволу на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, із наданням належним чином засвідчених копій підтверджуючих документів.

Враховуючи відсутність необхідності у проведенні додаткових підготовчих дій, колегія суддів вважає за можливе призначити справу до розгляду в судовому засіданні апеляційної інстанції з викликом учасників справи.

Керуючись ст.ст. 2,80,306, 307, 321 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

У Х В А Л И В:

Витребувати від Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку "Голта" належним чином засвідчену копію Договору на технічне обслуговування та ремонт ліфтів, укладеного між ОСББ Голта та підрядною організацією МПП Парк`міста Южноукраїнська, а також письмові пояснення щодо наявності у підрядної організації МПП Парк міста Южноукраїнська дозволу на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, із наданням належним чином засвідчених копій підтверджуючих документів.

Зобов`язати Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку "Голта" витребувані судом документи та відомості направити безпосередньо до П`ятого апеляційного адміністративного суду засобами електронного зв`язку за електронною адресою: m.p.koval@5aa.court.gov.ua та в паперовому вигляді засобами поштового зв`язку за адресою: м. Одеса, проспект Гагаріна, 19-21 в строк до 17.12.2019 року.

Призначити справу до апеляційного розгляду у відкритому судовому засіданні в приміщенні П`ятого апеляційного адміністративного суду за адресою: м. Одеса, проспект Гагаріна, буд. 19-21 на 18 грудня 2019 року о 09 год. 50 хв.

Про дату, час та місце розгляду справи повідомити учасників справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та оскарженню не підлягає.

Суддя-доповідач: М.П. Коваль

Суддя: С.Д. Домусчі

Суддя: О.О. Кравець

Дата ухвалення рішення05.12.2019
Оприлюднено09.12.2019
Номер документу86135752
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —400/1372/19

Ухвала від 06.02.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Білак М.В.

Постанова від 24.12.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Коваль М.П.

Ухвала від 05.12.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Коваль М.П.

Ухвала від 05.12.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Коваль М.П.

Ухвала від 12.11.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Коваль М.П.

Рішення від 30.09.2019

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Мороз А. О.

Ухвала від 10.05.2019

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Мороз А. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні