Ухвала
від 03.12.2019 по справі 466/9110/15-ц
ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 466/9110/15-ц Головуючий у 1 інстанції: Кавацюк В.І.

Провадження № 22-ц/811/2507/19 Доповідач в 2-й інстанції: Крайник Н. П.

У Х В А Л А

про відкриття апеляційного провадження

03 грудня 2019 року суддя судової палати у цивільних справах Львівського апеляційного суду Крайник Н. П., перевіривши матеріали цивільної справи за апеляційною скаргоюЖитлово-будівельного кооперативу АУРУМ ІІІ на рішення Шевченківського районного суду міста Львова від 14 червня 2019 року у справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Громадської організації Місійне згромадження імені святих Кирила і Методія , Житлово-будівельного кооперативу АУРУМ І , Житлово-будівельного кооперативу АУРУМ ІІ , Житлово-будівельного кооперативу АУРУМ ІІІ , Житлово-будівельного кооперативу АУРУМ ІV , третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог - Львівської міської ради, Курії Львівської Архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви про визнання недійсним рішення позачергових загальних зборів членів Громадської організації Місійне згромадження імені святих Кирила і Методія про виключення з членів організації, про поновлення в членах Громадської організації Місійне згромадження імені святих Кирила і Методія та зобов`язання Житлово-будівельного кооперативу АУРУМ І , Житлово-будівельного кооперативу АУРУМ ІІ , Житлово-будівельного кооперативу АУРУМ ІІІ , Житлово-будівельного кооперативу АУРУМ ІV до передачі Громадській організації Місійне згромадження імені святих ОСОБА_3 і Методія приміщення в будинку АДРЕСА_1 , -

ВСТАНОВИЛА:

Оскаржуваним рішенням позов задоволено.

Визнано недійсним рішення позачергових загальних зборів Громадської організації Місійне згромадження імені святих Кирила і Методія , яке оформлене протоколом загальних зборів членів №31/01/14 від 31 січня 2014 року, про виключення ОСОБА_1 та ОСОБА_2 із членів Громадської організації Місійне згромадження імені святих ОСОБА_3 і Методія .

Поновлено ОСОБА_1 та ОСОБА_2 у членах Громадської організації Місійне згромадження імені святих Кирила і Методія з 31 січня 2014 року.

Зобов`язано Житлово-будівельний кооператив АУРУМ І , Житлово-будівельний кооператив АУРУМ ІІ , Житлово-будівельний кооператив АУРУМ ІІІ , Житлово-будівельний кооператив АУРУМ IV передати громадській організації Місійне згромадження імені святих Кирила і Методія приміщення загальною площею 1 100 кв. м. (одна тисяча сто квадратних метрів) у новозбудованому будинку АДРЕСА_1 .

Стягнуто солідарно з Громадської організації Місійне згромадження імені святих Кирила і Методія , Житлово-будівельного кооперативу АУРУМ І , Житлово-будівельного кооперативу АУРУМ ІІ , Житлово-будівельного кооперативу АУРУМ ІІІ , Житлово-будівельного кооперативу АУРУМ ІV на користь ОСОБА_1 1280,00 грн. (одну тисячу двісті вісімдесят гривень витрат по оплаті судового збору.

Стягнуто з Громадської організації Місійне згромадження імені святих ОСОБА_3 і Методія в рівних частках на користь ОСОБА_1 та ОСОБА_2 955,40 грн. (дев`ятсот п`ятдесят п`ять гривень сорок копійок) витрат по оплаті судового збору.

Рішення суду в частині задоволених позовних вимог про зобов`язання ЖБК АУРУМ ІІІ передати громадській організації Місійне згромадження імені святих Кирила і Методія приміщення загальною площею 1 100 кв. м. (одна тисяча сто квадратних метрів) у новозбудованому будинку АДРЕСА_1 оскаржив Житлово-будівельний кооператив АУРУМ ІІІ .

Скаржник просить поновити строк на апеляційне оскарження посилаючись на те, що копію рішення Шевченківського районного суду міста Львова від 14 червня 2019 року ЖБК АУРУМ ІІІ не отримував.

Згідно ст. 354 ЦПК України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Відповідно до ч. 1 ст. 127 ЦПК України суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Як вбачається з матеріалів справи, районний суд направляв копію повного тексту оскаржуваного рішення на адресу ЖБК АУРУМ ІІІ (а.с. 237, том 5). Однак, докази отримання відповідачем копії рішення Шевченківського районного суду міста Львова від 14 червня 2019 року в матеріалах справи відсутні.

Перевіривши матеріали справи та доводи заяви про поновлення строку на оскарження рішення Шевченківського районного суду міста Львова від 14 червня 2019 року, з метою забезпечення права на апеляційний розгляд вважаю за можливе поновити строк на апеляційне оскарження.

Апеляційна скарга Житлово-будівельного кооперативу АУРУМ ІІІ на рішення Шевченківського районного суду міста Львова від 14 червня 2019 рокуза своєю формою і змістом відповідає вимогам ст. 356 ЦПК України, судовий збір сплачено у визначеному законом розмірі, а тому слід відкрити апеляційне провадження у справі.

Керуючись ст.ст. 127, 359, 360, 361 ЦПК України, -

УХВАЛИЛА:

Поновити Житлово-будівельному кооперативу АУРУМ ІІІ строк на апеляційне оскарження рішення Шевченківського районного суду міста Львова від 14 червня 2019 року .

Відкрити апеляційне провадження у справі за апеляційною скаргою Житлово-будівельного кооперативу АУРУМ ІІІ на рішення Шевченківського районного суду міста Львова від 14 червня 2019 року.

Копію ухвали про відкриття апеляційного провадження разом з копією апеляційної скарги та доданими до неї матеріалами надіслати учасниками справи.

Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до ст. 360 ЦПК України вони мають право подати до суду апеляційної інстанції відзив на апеляційну скаргу в письмовій формі.

Надати учасникам справистрок для подання відзиву - п`ятнадцять днів з дня отримання копії даної ухвали .

До відзиву слід додати докази надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду рішення суду першої інстанції.

Роз`яснити право на подання заяви про приєднання до апеляційної скарги до початку розгляду справи в суді апеляційної інстанції.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання, оскарженню не підлягає.

Суддя Львівського

апеляційного суду Крайник Н.П.

Дата ухвалення рішення03.12.2019
Оприлюднено09.12.2019
Номер документу86171540
СудочинствоЦивільне
Сутьпоновлення в членах Громадської організації Місійне згромадження імені святих Кирила і Методія та зобов`язання Житлово-будівельного кооперативу АУРУМ І , Житлово-будівельного кооперативу АУРУМ ІІ , Житлово-будівельного кооперативу АУРУМ ІІІ , Житлово-будівельного кооперативу АУРУМ ІV до передачі Громадській організації Місійне згромадження імені святих ОСОБА_3 і Методія приміщення в будинку АДРЕСА_1

Судовий реєстр по справі —466/9110/15-ц

Постанова від 02.07.2021

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Крайник Н. П.

Ухвала від 13.12.2019

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Крайник Н. П.

Ухвала від 13.12.2019

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Крайник Н. П.

Ухвала від 13.12.2019

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Крайник Н. П.

Ухвала від 13.12.2019

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Крайник Н. П.

Ухвала від 03.12.2019

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Крайник Н. П.

Ухвала від 03.12.2019

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Крайник Н. П.

Ухвала від 03.12.2019

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Крайник Н. П.

Ухвала від 03.12.2019

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Крайник Н. П.

Ухвала від 07.08.2019

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Крайник Н. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні