Ухвала
від 27.11.2019 по справі 208/3776/18
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКА 

справа № 208/3776/18

№ провадження 1-кс/208/3207/19

УХВАЛА

Іменем України

27 листопада 2019 р. м. Кам`янське

Слідчий суддя Заводського районного суду м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області ОСОБА_1 , за участі секретаря ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого СВ Кам`янського ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Дніпродзержинської місцевої прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 «про тимчасовий доступ до документів» в межах кримінального провадження №12018040160000711 від 27.04.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 190 КК України, -

в с т а н о в и в:

Слідчий, в провадженні якого знаходяться матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018040160000711 від 27.04.2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.190 КК України, звернувся до суду із погодженим з прокурором клопотанням, в якому просить суд надати тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що знаходиться за адресою : АДРЕСА_1 ).

Обгрунтовуючи своє клопотання, слідчий зазначив, що у провадженні СВ Кам`янського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області перебувають матеріали досудового розслідування №12018040160000711, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 27.04.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.190 КК України.

Проведеним досудовим слідством встановлено: підставою внесення відомостей до ЄРДР стала заява від 27.04.2018 року, подана директором ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) ОСОБА_5 про виявлену під час проведеної інвентаризації недостачу ТМЦ - гідроксиду титану марки «Б» (ТУ У 24.1-30168850-040-2004) в кількості 5669, 384134 тонн, який знаходився на відповідальному зберіганні, згідно договору зберігання № 352011 від 01.06.2011 року в споруді «220», що розташована за адресою: АДРЕСА_2 , і належить на праві власності ДП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (споруда «220»).

У ході досудового розслідування по вищевказаному кримінальному провадженні виникла необхідність отримання належним чином завірених копії Актів (висновків) виїзних планових, виїзних непланових або камеральних перевірок за період 2011-2018 років, які здійснювались контролюючим органом в особі територіального органу Державної податкової служби за місцезнаходженням суб`єкта господарювання - ДП « ІНФОРМАЦІЯ_3 », код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , а також аналітичних довідок на предмет наявності в діяльності вказаного СФГД правочинів з ознаками фіктивності, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що знаходиться за адресою : АДРЕСА_1 ).

Згідно листа ІНФОРМАЦІЯ_4 від 29.10.2019 вищевказані документи будуть надані органу досудового розслідування відповідно до процедури тимчасового доступу до речей та документів, встановленої КПК України .

Слідчий вважає, що вказані копії документів мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, зазначені речі та документи неможливо отримати у інший спосіб, з метою запобігання їх знищенню, спотворенню, зміні та приховуванню, з метою виявлення та фіксації відомостей про вчинення кримінального правопорушення в органу досудового розслідування виникла необхідність у тимчасовому доступі до документів, а саме належним чином завірених копії Актів (висновків) виїзних планових, виїзних непланових або камеральних перевірок за період 2011-2018 років, які здійснювались контролюючим органом в особі територіального органу Державної податкової служби за місцезнаходженням суб`єкта господарювання - ДП « ІНФОРМАЦІЯ_3 », код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , а також аналітичних довідок на предмет наявності в діяльності вказаного СФГД правочинів з ознаками фіктивності, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що знаходиться за адресою : АДРЕСА_1 )..

В судове засідання слідчий, який подав клопотання, не з`явився, подав заяву про розгляд даного клопотання без його участі.

В судове засідання представники осіб, у володінні яких знаходяться зазначені у клопотанні документи не з`явились, були належним чином повідомлені про судовий розгляд.

Відповідно до ч.3 ст.244 КПК України, неприбуття особи, яка подала клопотання, не перешкоджає його розгляду за умови повідомлення особи, що подала клопотання, про місце та час розгляду та крім випадків, коли її участь визнана слідчим суддею обов`язковою.

На підставі ч.4 ст.107 КПК України, фіксування кримінального провадження за допомогою технічних засобів не здійснювалось.

Вивчивши матеріали кримінального провадження, слідчий суддя дійшов наступного висновку.

Згідно ст.131 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів є одним із видів заходів забезпечення кримінального провадження, які застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Згідно ч.3 ст.132 КПК України, застосування заходів забезпечення кримінального провадження не допускається, якщо слідчий, прокурор не доведе, що:

1) існує обґрунтована підозра щодо вчинення кримінального правопорушення такого ступеня тяжкості, що може бути підставою для застосування заходів забезпечення кримінального провадження;

2) потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи, про який ідеться в клопотанні слідчого, прокурора;

3) може бути виконане завдання, для виконання якого слідчий, прокурор звертається із клопотанням.

Згідно ст.159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Згідно ст.160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором. У клопотанні зазначається, крім іншого, значення речей і документів для встановлення обставин у кримінальному провадженні; можливість використання як доказів відомостей, що містятьсявречах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, у випадку подання клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

В ході розгляду клопотання встановлено, що слідчий просить надати доступ до документів, що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_5 , посилаючись на те, що вищевказані відомості та документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, що підлягають доказуванню.

Згідно ч.5ст.163КПК України,слідчий суддя,суд постановляєухвалу пронадання тимчасовогодоступу доречей ідокументів,якщо сторонакримінального провадженняу своємуклопотанні доведенаявність достатніхпідстав вважати,що ціречі абодокументи: 1)перебувають абоможуть перебуватиу володіннівідповідної фізичноїабо юридичноїособи; 2)самі пособі абов сукупностіз іншимиречами ідокументами кримінальногопровадження,у зв`язкуз якимподається клопотання,мають суттєвезначення длявстановлення важливихобставин укримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Ч. 6 ст. 163 КПК України встановлено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієїстатті,доведе можливістьвикористання якдоказів відомостей,що містятьсяв цихречах ідокументах,та неможливістьіншими способамидовести обставини,які передбачаєтьсядовести задопомогою цихречей ідокументів. Доступ особи до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, здійснюється в порядку, визначеному законом. Доступ до речей і документів, що містять відомості, які становлять державну таємницю, не може надаватися особі, що не має до неї допуску відповідно до вимог закону.

Згідно ч. 7 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Слідчим доведена наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, доступ до яких слідчий просить надати, тому слідчий суддя на підставі ч. 2 ст. 163 КПК України розглянув клопотання без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

На підставі матеріалів клопотання та пояснень слідчого, слідчий суддя вважає доведеним наявність достатніх підстав вважати, що предмети клопотання перебувають у володінні вказаної юридичної особи, самі по собі та в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, вилучення предметів клопотання в копіях зумовлено необхідністю проведення експертного дослідження, яке потребує цих документів, та те, що відомості, які містяться у предметах клопотання мають доказове значення і іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, неможливо, тому клопотання слідчого підлягає задоволенню.

Керуючись викладеним та ст. 159 166 КПК України, слідчий суддя, -

постановив:

Клопотання слідчого задовольнити.

Надати слідчому СВ Кам`янського відділу поліції ГУ НП в Дніпропетровській області ОСОБА_6 та членам слідчо-оперативної групи у кримінальному провадженні: оперуповноваженим ВКП Кам`янського ВП ГУ НП в Дніпропетровській області ОСОБА_7 та ОСОБА_8 дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів з одночасним їх вилученням належним чином завірених копії Актів (висновків) виїзних планових, виїзних непланових або камеральних перевірок за період 2011-2018 років, які здійснювались контролюючим органом в особі територіального органу Державної податкової служби за місцезнаходженням суб`єкта господарювання - ДП « ІНФОРМАЦІЯ_3 », код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , а також аналітичних довідок на предмет наявності в діяльності вказаного СФГД правочинів з ознаками фіктивності, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що знаходиться за адресою : АДРЕСА_1 ).

Зобов`язати тадоручити відповіднимкомпетентним службовим(посадовим)особам ІНФОРМАЦІЯ_6 підготувати і надати для вилучення запитувані документи (копії), перелік яких визначений в ухвалі слідчого судді, суду.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення та оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення27.11.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу86178452
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів» в межах кримінального провадження №12018040160000711 від 27.04.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 190 КК України

Судовий реєстр по справі —208/3776/18

Ухвала від 27.11.2019

Кримінальне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Ізотов В. М.

Ухвала від 06.11.2019

Кримінальне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Похваліта С. М.

Ухвала від 25.09.2019

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Іванова А. П.

Ухвала від 28.08.2019

Кримінальне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Ізотов В. М.

Ухвала від 28.08.2019

Кримінальне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Ізотов В. М.

Ухвала від 09.08.2019

Кримінальне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Ізотов В. М.

Ухвала від 03.05.2019

Кримінальне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Івченко Т. П.

Ухвала від 28.03.2019

Кримінальне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Івченко Т. П.

Ухвала від 28.03.2019

Кримінальне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Івченко Т. П.

Ухвала від 09.01.2019

Кримінальне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Ізотов В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні