Ухвала
від 09.12.2019 по справі 524/1025/19
СЕМЕНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

СЕМЕНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №524/1025/19

Провадження №2-во/547/15/19

У Х В А Л А

09 грудня 2019 року смт.Семенівка

Семенівський районний суд Полтавської області в складі:

головуючого судді Атаманової С.Ю.,

при секретарі судового засідання Совєтовій І.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт.Семенівка заяву представника позивача Товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірма Пузиківська про виправлення описки у судовому рішенні,-

В С Т А Н О В И В:

Ухвалою судді Семенівського районного суду Полтавської області від 24 жовтня 2019 року задоволено заяву представника позивача ТОВ Агрофірма Пузиківська про повернення судового збору в сумі 1981 грн 00 коп. на підставі п.2 ч.1 ст.7 Закону України Про судовий збір .

03.12.2019 року представник позивача ТОВ Агрофірма Пузиківська адвокат Левицький В.І. звернувся до суду з письмовою заявою про виправлення описки в ухвалі суду від 24.10.2019 року в частині внесення виправлень щодо найменування органу, який має повернути судовий збір, а саме: замість Управління Державної казначейської служби України у Семенівському районі Полтавської області прохав вказати відповідний орган казначейства за місцем сплати судового збору - Управління Державної казначейської служби України у м.Кременчуці Полтавської області, оскільки позов був пред ?явлений спочатку до Автозаводського районного суду м.Кременчука, після чого був направлений за підсудністю до Семенівського районного суду Полтавської області.

Відповідно до положень ч.2 ст.269 ЦПК України розгляд питання про виправлення описки у судовому рішенні здійснюється судом без повідомлення учасників.

З огляду на викладене, фіксування судового процесу відповідно до ч.2 ст.247 ЦПК України за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Вирішуючи заяву про виправлення описки в ухвалі суду від 24 жовтня 2019 року, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч.1 ст.269 ЦПК України суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки.

Згідно роз`яснень п.19 постанови Пленуму Верховного Суду України від 18.12.2009 року №14 Про судове рішення у цивільній справі , вирішуючи питання про виправлення описок чи арифметичних помилок, допущених у судовому рішенні (рішенні або ухвалі), суд не має права змінювати зміст судового рішення, він лише усуває такі неточності, які впливають на можливість реалізації судового рішення чи його правосудності.

Таким чином, описки - це помилки, зумовлені неправильним написанням слів. Виправленню підлягають лише ті описки, які мають істотний характер. До таких належать, зокрема, написання прізвищ та імен, адрес, найменувань спірного майна, зазначення дат та строків.

Як вбачається зі змісту ухвали Семенівського районного суду Полтавської області від 24 жовтня 2019 року, остання була постановлена за результатами розгляду заяви представника позивача ТОВ Агрофірма Пузиківська про повернення судового збору.

Згідно резолютивної частини вказаної ухвали суду заява представника позивача адвоката Левицького В.І. була задоволена, в зв`язку з чим зобов`язано Управління Державної казначейської служби України у Семенівському районі Полтавської області повернути ТОВ Агрофірма Пузиківська сплачений судовий збір при подачі позовної заяви до суду в розмірі 1981 грн.00 коп..

Разом з тим, згідно квитанції №14 від 18.02.2019 року судовий збір у вказаній вище сумі був сплачений позивачем в м.Кременчук за місцем подання позовної заяви до Автозаводського районного суду м.Кременчука та згідно виписки про зарахування судового збору до спеціального фонду державного бюджету України від 19.02.2019 року отриманий УДКС м.Кременчуці.

Таким чином, в резолютивній частині ухвали суду від 24 жовтня 2019 року було допущено описку в зазначенні органу Казначейської служби України, а саме: замість вірного найменування Управління Державної казначейської служби України у м.Кременчуці Полтавської області , помилково зазначено Управління Державної казначейської служби України у Семенівському районі Полтавської області .

Допущена описка є суто технічною та будь-яким чином не впливає на зміст ухваленого судом рішення.

З огляду на викладене, з метою усунення всякого роду сумнівів і протиріч, які можуть виникнути при виконанні ухвали суду від 24 жовтня 2019 року, та з урахуванням того, що невірне зазначення в даній ухвалі суду найменування відповідного органу Казначейської служби України може вплинути на його реалізацію, наявними є підстави для задоволення заяви представника позивача про виправлення описки у судовому рішенні.

Керуючись ст.ст.3, 43, 247, 258, 260, 269, 353 ЦПК України,-

П О С Т А Н О В И В :

Внести виправлення в ухвалу Семенівського районного суду Полтавської області від 24 жовтня 2019 року про повернення Товариству з обмеженою відповідальністю Агрофірма Пузиківська сплаченого судового збору при подачі позовної заяви до суду в розмірі 1981 грн.00 коп., а саме: виправити описку, допущену в резолютивній частині ухвали Семенівського районного суду Полтавської області від 24 жовтня 2019 року, вказавши органом Казначейської служби України, який зобов?язаний повернути позивачу вказану вище суму судового збору, як Управління Державної казначейської служби України у м.Кременчуці Полтавської області , замість невірно зазначеного Управління Державної казначейської служби України у Семенівському районі Полтавської області .

В іншій частині ухвалу залишити без змін.

Копію даної ухвали направити учасникам справи.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги протягом п?ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п?ятнадцяти днів з дня вручення йому даної ухвали суду.

Відповідно до п.п.15.5 п.15 Розділу ХІІІ Перехідні положення ЦПК України до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається до Полтавського апеляційного суду або через Семенівський районний суд Полтавської області.

Суддя Семенівського районного суду

Полтавської області С.Ю.Атаманова

СудСеменівський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення09.12.2019
Оприлюднено11.12.2019
Номер документу86186119
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —524/1025/19

Ухвала від 09.12.2019

Цивільне

Семенівський районний суд Полтавської області

Атаманова С. Ю.

Ухвала від 24.10.2019

Цивільне

Семенівський районний суд Полтавської області

Атаманова С. Ю.

Ухвала від 01.10.2019

Цивільне

Семенівський районний суд Полтавської області

Атаманова С. Ю.

Ухвала від 16.08.2019

Цивільне

Семенівський районний суд Полтавської області

Атаманова С. Ю.

Ухвала від 16.08.2019

Цивільне

Семенівський районний суд Полтавської області

Атаманова С. Ю.

Ухвала від 22.02.2019

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Кривич Ж. О.

Ухвала від 22.02.2019

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Кривич Ж. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні