Ухвала
від 09.12.2019 по справі 598/1810/19
ЗБАРАЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 598/1810/19

провадження № 2/598/601/2019

УХВАЛА

"09" грудня 2019 р. Збаразький районний суд Тернопільської області

в складі : головуючого Гудими І.В.

секретаря Жиляк Н.Я.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в місті Збаражі справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про визнання права власності в порядку спадкування,-

встановив :

В провадженні Збаразького районного суду Тернопільської області знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про визнання права власності на спадкове майно, а саме на 1/4 частину житлового будинку з господарськими будівлями, що знаходиться в АДРЕСА_1 , після смерті батька ОСОБА_4 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , та права власності на 1/4 частину вказаного будинковолодіння, як за колишнім членом колгоспного двору.

Під час підготовчого судового засідання позивач ОСОБА_1 подав до суду письмове клопотання про залучення до участі у справі в якості співвідповідача Кретівську сільську раду Збаразького району Тернопільської області, мотивуючи це тим, що саме вказана сільська рада є належним відповідачем по даній справі в частині позовних вимог щодо спадкування майна, оскільки відповідачі ОСОБА_2 та ОСОБА_3 відмовилися від прийняття спадщини після смерті ОСОБА_4 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ознайомившись із клопотанням позивача, письмовими заявами відповідачів, які не заперечили щодо задоволення даного клопотання, дослідивши матеріали справи, суд, враховуючи копії заяв ОСОБА_2 та ОСОБА_3 від 05.06.2019 року, в яких вони відмовилися від прийняття спадщини після смерті ОСОБА_4 , вважає за необхідне залучити до участі у справі в якості співвідповідача Кретівську сільську раду Збаразького району Тернопільської області, на території якої знаходиться спірне нерухоме майно.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 51, 197, 198, 260 ЦПК України, суд,-

ухвалив:

Залучити до участі у розгляді цивільної справи за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про визнання права власності в порядку спадкування в якості співвідповідача Кретівську сільську раду Збаразького району Тернопільської області (місцезнаходження с.Грицівці Збаразького району Тернопільської області, код ЄДРПОУ 00133149).

Підготовче судове засідання по розгляду справи відкласти і призначити його у приміщенні Збаразького районного суду Тернопільської області на 27 січня 2020 року о 09 годині 00 хвилин.

Відповідачу - Кретівській сільській раді Збаразького району Тернопільської області невідкладно направити копії даної ухвали, копії позовної заяви та копії доданих до неї документів.

Відповідач - Кретівська сільська рада Збаразького району Тернопільської області вправі подати до суду відзив на позов в строк, що не перевищує п`ятнадцяти днів з дня отримання копії вказаної ухвали, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана одночасно з надісланням відзиву до суду. Документи, які підтверджують надіслання відзиву іншим учасникам справи, слід додати до відзиву.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Відповідно до ст.193 ЦПК України, відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу може бути включене до апеляційної скарги на рішення чи ухвалу суду, прийняту за наслідками розгляду даної справи по суті.

СУДДЯ : ГУДИМА І.В.

Дата ухвалення рішення09.12.2019
Оприлюднено10.12.2019
Номер документу86192204
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності в порядку спадкування

Судовий реєстр по справі —598/1810/19

Ухвала від 27.01.2020

Цивільне

Збаразький районний суд Тернопільської області

Гудима І. В.

Ухвала від 09.12.2019

Цивільне

Збаразький районний суд Тернопільської області

Гудима І. В.

Ухвала від 15.10.2019

Цивільне

Збаразький районний суд Тернопільської області

Гудима І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні