Ухвала
від 27.01.2020 по справі 598/1810/19
ЗБАРАЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 598/1810/19

провадження № 2/598/116/2020

УХВАЛА

іменем України

"27" січня 2020 р. Збаразький районний суд Тернопільської області

в складі: головуючого Гудими І.В.

секретаря Дутки І.В.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в місті Збаражі справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Кретівської сільської ради Збаразького району Тернопільської області про визнання права власності на спадкове майно , -

в с т а н о в и в:

В провадженні Збаразького районного суду Тернопільської області знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Кретівської сільської ради Збаразького району Тернопільської області про визнання права власності на спадкове майно.

Під час підготовчого провадження від позивача ОСОБА_1 , відповідачів ОСОБА_3 , Кретівської сільської ради Збаразького району Тернопільської області до суду надійшла мирова угода, що укладена між сторонами по справі, та спільна заява про затвердження мирової угоди і закриття провадження по даній справі.

Відповідно до ст.207 ЦПК України мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав і обов`язків сторін. У мировій угоді сторони можуть вийти за межі предмета спору за умови, що мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу.

Суд, дослідивши дану мирову угоду та матеріали справи, приходить до висновку, що оскільки укладена мирова угода між сторонами не суперечить чинному законодавству, не порушує права чи охоронювані законом інтереси третіх осіб, тому її слід затвердити та закрити провадження по даній справі.

На підставі наведеного та керуючись ст.207, п.5 ч.1 ст.255, ст.256, ст.353 ЦПК України, суд,-

у х в а л и в:

По справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Кретівської сільської ради Збаразького району Тернопільської області про визнання права власності на спадкове майно затвердити мирову угоду, що укладена між сторонами, на наступних умовах:

1. За позивачем ОСОБА_1 визнається право власності на ціле будинковолодіння, що по АДРЕСА_1 .

2. Відповідач ОСОБА_2 не заперечує щодо визнання права власності на ціле будинковолодіння, що по АДРЕСА_1 , за позивачем ОСОБА_1 .

3. Відповідач ОСОБА_3 не заперечує щодо визнання права власності на ціле будинковолодіння, що по АДРЕСА_1 , за позивачем ОСОБА_1 .

4. Відповідач Кретівська сільська рада Збаразького району Тернопільської області не заперечує щодо визнання права власності на ціле будинковолодіння, що по АДРЕСА_1 , за позивачем ОСОБА_1 . Так як ОСОБА_1 належить 1/2 частина вищезазначеного будинковолодіння, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 належить по 1/4 частині вищезазначеного будинковолодіння, і визнання права власності на ціле будинковолодіння за ОСОБА_1 , не суперечить закону та не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів інших осіб.

5. Позивач ОСОБА_1 відповідачам - ОСОБА_2 , ОСОБА_3 кожному по 55 542 (п`ятдесят п`ять тисяч п`ятсот сорок дві) гривні, тобто вартість 1/4 частини вищевказаного будинковолодіння, яка належала кожному з них, як бувшим членам колгоспного двору.

6. Витрати, понесені сторонами, покладаються на них в розмірах, дійсно понесених ними.

7. Зміст, умови та наслідки укладення даної мирової угоди сторонам роз`яснено та зрозумілі.

Справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Кретівської сільської ради Збаразького району Тернопільської області про визнання права власності на спадкове майно провадженням закрити.

Дана ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Тернопільського апеляційного суду через Збаразький районний суд протягом п`ятнадцяти днів з дня її підписання. Якщо ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, учасник справи має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження протягом 15 днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

СУДДЯ: І.В.ГУДИМА

СудЗбаразький районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення27.01.2020
Оприлюднено28.01.2020
Номер документу87175384
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —598/1810/19

Ухвала від 27.01.2020

Цивільне

Збаразький районний суд Тернопільської області

Гудима І. В.

Ухвала від 09.12.2019

Цивільне

Збаразький районний суд Тернопільської області

Гудима І. В.

Ухвала від 15.10.2019

Цивільне

Збаразький районний суд Тернопільської області

Гудима І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні