Ухвала
від 09.12.2019 по справі 910/16937/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

09.12.2019Справа № 910/16937/19

Господарський суд міста Києва у складі судді Щербакова С.О., розглянувши заяву Компанії Wіlо SE про забезпечення позову у справі

За позовом Компанії Wіlо SE

до 1) Товариства з обмеженою відповідальністю Промислово-фінансова компанія Укрспеценергопостач ,

2) Приватного підприємства Український хостінг

про зобов`язання припинити порушення прав інтелектуальної власності,

Представники: без виклику сторін.

ВСТАНОВИВ:

Компанія Wіlо SE (далі - позивач) звернулася до Господарського суду міста Києва з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю Промислово-фінансова компанія Укрспеценергопостач (далі - відповідач 1) та Приватного підприємства Український хостінг (далі - відповідач 2), в якому просить суд:

- зобов`язати Товариство з обмеженою відповідальністю Промислово-фінансова компанія Укрспеценергопостач припинити порушення прав інтелектуальної власності WILO SE шляхом припинення використання знака (знаків) для товарів і послуг Wilo в доменному імені та на сторінках інтернет-ресурсу://wilo.net.ua/ з подальшою забороною незаконного використання знака (знаків) для товарів і послуг Wilo за міжнародними реєстраціями №1182791, №618753, №925513, №950952, №1175110, а також схожих з ними до ступеня сплутування позначень стосовно наведених у міжнародних реєстраціях товарів і послуг, а також стосовно споріднених із наведеними у міжнародних реєстраціях товарів і послуг шляхом застосування їх під час пропонування та/або надання послуг, пропонування товарів до продажу та їх продаж, шляхом застосування їх в мережі Інтернет та в назві доменних імен;

- зобов`язати Приватне підприємство Український хостінг та Товариство з обмеженою відповідальністю Промислово-фінансова компанія Укрспеценергопостач припинити порушення прав інтелектуальної власності WILO SE шляхом переделегування доменного імені wilo.net.ua на користь WILO SE, вказавши такі відомості в записі доменного імені: Компанія: Wilo SE; E-mail: info@wilo.ua; адреса: NortkirchenstraЯe 100, 44263, Dortmund, Germany .

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що позивач є власником торгівельної марки Wilo відповідно до свідоцтв про міжнародну реєстрацію за №№ 1182791, 618753, 925513, 950952, 1175110, які діють на території України, проте, як зазначає позивач, йому стало відомо, що власник інтернет - ресурсу (відповідач-1) http://wilo.net.ua/ протиправно, без належних повноважень та дозволу Компанії Wіlо SE використовує торговельну марку Wilo в доменному імені та на сторінках сайту, пропонуючи до продажу та здійснюючи продаж товарів, маркованих знаком для товарів і послуг Wilo .

Крім того, разом з позовною заявою Компанією Wіlо SE в особі Товариства з обмеженою відповідальністю Віло Україна подано заяву про забезпечення позову, в якій позивач просить суд заборонити Приватному підприємству Український хостінг вчиняти будь-які дії з переделегування доменного імені wilo.net.ua на користь будь-яких осіб, а також вчиняти будь-які інші дії щодо внесення змін або записів до бази даних стосовно доменного імені wilo.net.ua, до набрання законної сили рішенням суду у господарській справі.

Розглянувши заяву Компанії Wіlо SE в особі Товариства з обмеженою відповідальністю Віло Україна про забезпечення позову, проаналізувавши норми господарського процесуального законодавства України, суд відзначає наступне.

Відповідно до статті 136 Господарського процесуального кодексу України господарський суд за заявою учасника справи має право вжити передбачених статтею 137 цього Кодексу заходів забезпечення позову. Забезпечення позову допускається як до пред`явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду.

Згідно зі ст. 140 Господарського процесуального кодексу України заява про забезпечення позову розглядається судом не пізніше двох днів з дня її надходження без повідомлення учасників справи.

Пунктами 1-2 ч. 1 ст. 138 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що заява про забезпечення позову подається до подання позовної заяви - за правилами підсудності, встановленими цим Кодексом для відповідного позову, або до суду за місцезнаходженням предмета спору - якщо суд, до підсудності якого відноситься справа, визначити неможливо; одночасно з пред`явленням позову - до суду, до якого подається позовна заява, за правилами підсудності, встановленими цим Кодексом.

Частиною 1 ст. 139 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що заява про забезпечення позову подається в письмовій формі, підписується заявником і повинна містити: найменування суду, до якого подається заява; повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) заявника, його місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України, реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України, номери засобів зв`язку та адресу електронної пошти, за наявності; предмет позову та обґрунтування необхідності забезпечення позову; захід забезпечення позову, який належить застосувати, з обґрунтуванням його необхідності; ціну позову, про забезпечення якого просить заявник; пропозиції заявника щодо зустрічного забезпечення; інші відомості, потрібні для забезпечення позову.

Якщо заява про забезпечення позову подається до відкриття провадження у справі, в такій заяві додатково зазначаються повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) інших осіб, які можуть отримати статус учасника справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштові індекси, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України, реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України, відомі номери засобів зв`язку та адреси електронної пошти. Реєстраційний номер облікової картки платника податків або паспортні дані інших сторін - фізичних осіб, що не є підприємцями, вказуються у випадку, якщо вони відомі заявнику (ч. 2 ст. 139 Господарського процесуального кодексу України).

Відповідно до ч. 5 ст. 139 Господарського процесуального кодексу України, до заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі.

Однак, в порушення п. 6 ч. 1 та ч. 2 ст. 139 Господарського процесуального кодексу України заявником не наведено пропозицій щодо зустрічного забезпечення.

Таким чином, суд відзначає, що заява про забезпечення позову подана без дотримання вимог ст. 139 Господарського процесуального кодексу України.

Частиною 1 статті 140 Господарського процесуального кодексу України визначено, що суд, встановивши, що заяву про забезпечення позову подано без додержання вимог статті 139 цього Кодексу, повертає її заявнику, про що постановляє ухвалу.

Враховуючи викладене, суд приходить до висновку, що заява Компанії Wіlо SE про забезпечення позову підлягає поверненню.

Керуючись ст.ст. 136, 137, 139, 140 та ст. 234 Господарського процесуального кодексу України України, господарський суд міста Києва, -

УХВАЛИВ:

Заяву Компанії Wіlо SE про забезпечення позову - повернути заявнику без розгляду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Дата складання та підписання повного тексту ухвали: 09.12.2019.

Ухвали, постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом десяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення суду, або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Суддя Щербаков С.О.

Дата ухвалення рішення09.12.2019
Оприлюднено11.12.2019
Номер документу86209019
СудочинствоГосподарське
Сутьзобов`язання припинити порушення прав інтелектуальної власності

Судовий реєстр по справі —910/16937/19

Рішення від 14.05.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Щербаков С.О.

Ухвала від 16.04.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Щербаков С.О.

Ухвала від 19.03.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Щербаков С.О.

Ухвала від 20.02.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Щербаков С.О.

Ухвала від 23.01.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Щербаков С.О.

Ухвала від 09.12.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Щербаков С.О.

Ухвала від 09.12.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Щербаков С.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні