Ухвала
від 10.12.2019 по справі 139/1160/19
МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 139/1160/19

УХВАЛА

про прийняття заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

10 грудня 2019 року смт Муровані Курилівці

Мурованокуриловецький районний суд Вінницької області в особі судді Коломійцевої В.І., розглянувши матеріали заяви ОСОБА_1 (адреса проживання: АДРЕСА_1 ), заінтересовані особи: Територіальна громада сіл Петримани, Житники, Золотогірка та Свидова в особі Петриманської сільської ради Мурованокуриловецького району Вінницької області (місцезнаходження: Вінницька область, Мурованокуриловецький район, с. Петримани, вул. 40-річчя Перемоги, 1), а також, ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , в інтересах яких діє ОСОБА_4 (адреса проживання: АДРЕСА_2 ), про встановлення факту родинних відносин, -

ВСТАНОВИВ:

До Мурованокуриловецького районного суду Вінницької області надійшла вказана заява. Її підставою є ст. 315 ЦПК України.

Подана заява за формою і змістом відповідає вимогам ст. 318 ЦПК України та відсутні підстави для відмови у відкритті провадження у справі, передбачені ст. 186 ЦПК України. Справа підсудна Мурованокуриловецькому районному суду Вінницької області. Судовий збір сплачено.

Відповідно до ч. 3 ст. 294 ЦПК України, справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Враховуючи відсутність підстав для залишення заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження, суд вважає за можливе відкрити провадження в справі та призначити її до судового розгляду.

Крім того, заявником заявлено клопотання про виклик свідків ОСОБА_5 та ОСОБА_6 та про витребування від приватного нотаріуса Мурованокуриловецького районного нотаріального округу Долі Т.І. спадкової справи № 349/2019 заведеної щодо майна ОСОБА_7 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , що на підставі ст.ст. 84, 91 ЦПК України, підлягають задоволенню.

Керуючись ст.ст. 84, 91, 187, 293-294 ЦПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження в справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Територіальна громада сіл Петримани, Житники, Золотогірка та Свидова в особі Петриманської сільської ради Мурованокуриловецького району Вінницької області, а також, ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , в інтересах яких діє ОСОБА_4 , про встановлення факту родинних відносин.

Судове засідання відбудеться 10 січня 2020 року о 10:30 год. в залі судових засідань № 3 Мурованокуриловецького районного суду Вінницької області за адресою: Вінницька область, смт Муровані Курилівці, вул. Комарова, 8.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: http://mr.vn.court.gov.ua

Учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Суд повідомляє про технічну можливість проведення судового засідання у вказаному режимі.

Заінтересовані особи в п`ятнадцятиденний строк з моменту отримання копії даної ухвали мають право надіслати суду: відзив на заяву і всі наявні у них докази, що підтверджують заперечення проти заяви, а заявнику : копію відзиву та поданих до нього документів.

Роз`яснити заінтересованим особам, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити справу за наявними у ній матеріалами.

У разі подання заінтересованою особою відзиву, заявник має право направити суду та іншим учасникам справи відповідь на відзив.

Заявнику та заінтересованим особам роз`яснити, що копія відзиву (відповіді на відзив) та доданих до нього (неї) документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву (відповіді на відзив) до суду.

У разі невиконання вказаних вимог, суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від 0,3 до 3 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Учасникам справи роз`яснити, що з підстав, зазначених у ст.ст. 36, 37 і 38 ЦПК України, судді, секретарю судового засідання, експерту, спеціалісту, перекладачу може бути заявлено відвід учасниками справи. Відвід повинен бути вмотивованим і заявленим протягом десяти днів з дня отримання учасником справи ухвали про відкриття провадження у справі, але не пізніше початку підготовчого засідання. Після спливу вказаного строку заявляти відвід (самовідвід) дозволяється лише у виняткових випадках, коли про підставу відводу (самовідводу) заявнику не могло бути відомо до спливу вказаного строку, але не пізніше двох днів із дня, коли заявник дізнався про таку підставу.

Витребувати від приватного нотаріуса Мурованокуриловецького районного нотаріального округу Долі Тетяни Іванівни належним чином завірену копію спадкової справи № 349/2019 заведеної щодо майна ОСОБА_7 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Зазначені докази в строк до 03.01.2020 направити до Мурованокуриловецького районного суду Вінницької області, за адресою: 23400, Вінницька область, смт Муровані Курилівці, вул. Комарова, 8.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

В судове засідання викликати свідків ОСОБА_5 (адреса проживання: АДРЕСА_3 ) та ОСОБА_6 (адреса проживання: АДРЕСА_4 ).

Суд попереджає свідків про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо недотримання правил підсудності протягом 15 днів з дня отримання копії ухвали, в іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Коломійцева В.І.

СудМурованокуриловецький районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення10.12.2019
Оприлюднено11.12.2019
Номер документу86210705
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —139/1160/19

Рішення від 10.02.2020

Цивільне

Мурованокуриловецький районний суд Вінницької області

Коломійцева В. І.

Ухвала від 10.12.2019

Цивільне

Мурованокуриловецький районний суд Вінницької області

Коломійцева В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні