Ухвала
від 09.12.2019 по справі 703/4100/19
СМІЛЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 703/4100/19

2/703/2066/19

УХВАЛА

про залучення до участі в розгляді справи третьої особи

09 грудня 2019 року Смілянський міськрайонний суд Черкаської області в складі:

головуючого судді Опалинської О.П.

при секретарі Харченко М.О.

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Сміла цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Державної податкової служби у Черкаській області, третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Головне управління Держгеокадастру у Черкаській області про визнання права власності на спадкове майно, -

встановив:

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до Головного управління Державної податкової служби у Черкаській області, третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Головне управління Держгеокадастру у Черкаській області про визнання права власності на спадщину, що відкрилась після смерті його матері ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

До початку судового засідання позивач подав до суду заяву про залучення до участі у справі в якості третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Товариство з обмеженою відповідальністю Альфа-Агро КВГ, оскільки вказане товариство є орендарем спірної спадкової земельної ділянки, а відтак рішення суду може вплинути на його права та обов`язки.

Сторони в судове засідання не з`явилися, хоча про день і час розгляду справи повідомлялися вчасно і належним чином.

Згідно ч. 1 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Згідно з ч. 3 ст. 53ЦПК України якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Відтак, для забезпечення правильного, повного та об`єктивного розгляду справи , суд вважає за доцільне залучити до участі в розгляді цивільної справи в якості третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Товариство з обмеженою відповідальністю Альфа-Агро КВГ, оскільки рішення суду може вплинути на їх права та обов`язки.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст.ст. 52, 189, 260 ЦПК України, -

ухвалив:

Залучити до участі у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Державної податкової служби у Черкаській області, третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Головне управління Держгеокадастру у Черкаській області про визнання права власності на спадкове майно, в якості третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Товариство з обмеженою відповідальністю Альфа-Агро КВГ, юридична адреса - вул. Шевченка, 1-А, с. Куцівка, Смілянський район, Черкаська область, 20750.

Направити третій особі ухвалу про залучення до участі в розгляді справи, а також копію позовної заяви з усіма приєднаними до неї додатками.

Роз`яснити третій особі право подати пояснення щодо позову або відзиву на позов, в яких, відповідно до вимог ч. 1 ст. 181 ЦПК України викладаються аргументи і міркування на підтримку або заперечення позовних вимог.

До пояснень третьої особи застосовуються правила, встановлені ч.ч. 3-6 ст. 178 ЦПК України.

Встановити третій особі строк для подання пояснень щодо позову або відзиву на позов протягом 5-ти днів з дня отримання ухвали.

Відкласти підготовче судове засідання на 24 січня 2020 року на 12 годину 45 хвилин.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий: О.П.Опалинська

СудСмілянський міськрайонний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення09.12.2019
Оприлюднено11.12.2019
Номер документу86222716
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —703/4100/19

Рішення від 06.04.2020

Цивільне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Опалинська О. П.

Ухвала від 16.03.2020

Цивільне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Опалинська О. П.

Ухвала від 09.12.2019

Цивільне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Опалинська О. П.

Ухвала від 10.10.2019

Цивільне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Опалинська О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні