Ухвала
від 09.12.2019 по справі 440/4735/19
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

09 грудня 2019 рокум. ПолтаваСправа № 440/4735/19

Суддя Полтавського окружного адміністративного суду Супрун Є.Б., ознайомившись з матеріалами позовної заяви Комунальної установи "Трудовий архів територіальних громад Карлівського району" ( вул. Полтавський шлях, 50-А, м. Карлівка, Полтавська область, 39500, код ЄДРПОУ 35013818 ) до Карлівської міської ради Полтавської області ( вул. Полтавський шлях, 54, м. Карлівка, Полтавська область, 39500, код ЄДРПОУ 21046549 ) про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії,

В С Т А Н О В И В:

03 грудня 2019 року позивач Комунальна установа "Трудовий архів територіальних громад Карлівського району" звернувся до Полтавського окружного адміністративного суду з позовом до Карлівської міської ради Полтавської області , в якому просить визнати протиправною бездіяльність відповідача, що полягає у не вирішенні питання про створення архівної установи міської ради та не здійсненні централізованого тимчасового зберігання архівних документів ліквідованих установ, підприємств та організацій міста Карлівка, нагромаджених у процесі документування службових, трудових та інших правовідносин юридичних і фізичних осіб, що не належать до Національного архівного фонду, а також зобов`язати відповідача розглянути питання створення трудового архіву міста та прийняти на зберігання документи з особового складу ліквідованих установ, підприємств та організацій міста Карлівка.

Мотивуючи свої вимоги позивач вказує, що відповідачем, в порушення вимог статті 29 Закону України "Про національний архівний фонд та архівні установи", не прийнято жодного рішення щодо вирішення питання здійснення централізованого тимчасового зберігання архівних документів, а також не виконано рішення десятої сесії Карлівської районної ради Полтавської області сьомого скликання від 09.06.2017 "Про Об`єднаний трудовий архів Карлівської районної ради Полтавської області".

Адміністративний позов відповідає вимогам статей 160, 161, 172 Кодексу адміністративного судочинства України, поданий особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність, належить розглядати у порядку адміністративного судочинства та підсудний Полтавському окружному адміністративному суду, а також поданий у строк, встановлений законом.

Підстави для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду або відмови у відкритті провадження на цій стадії відсутні.

Таким чином, позовну заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Частиною першою статті 257 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що за правилами спрощеного позовного провадження розглядаються справи незначної складності, а пунктом 10 частини шостої статті 12 цього Кодексу - що, справами незначної складності, є інші справи, у яких суд дійде висновку про їх незначну складність, за винятком справ, які не можуть бути розглянуті за правилами спрощеного позовного провадження.

Враховуючи характер спірних правовідносин, склад учасників та предмет доказування, що не вимагають проведення підготовчого провадження, суддя приходить до висновків, що дана справа є незначної складності, не підпадає під винятки, передбачені частиною четвертою статті 257 Кодексу адміністративного судочинства України, а тому у відповідності до пункту 10 частини шостої статті 12 цього ж Кодексу може бути розглянута за правилами спрощеного позовного провадження без виклику часників справи (у письмовому провадженні).

Частиною четвертою статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Згідно з частиною третьою статті 77 Кодексу адміністративного судочинства України суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Відповідно до частини третьої статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Тож з метою повного і всебічного з`ясування обставин справи суд вважає за необхідне витребувати від Карлівської міської ради Полтавської області відомості щодо обставин виконання або оскарження рішення десятої сесії Карлівської районної ради Полтавської області сьомого скликання від 09.06.2017 "Про Об`єднаний трудовий архів Карлівської районної ради Полтавської області".

З урахуванням з`ясованих обставин, керуючись статтями 9, 12, 77, 80, 160, 161, 171, 257-262 Кодексу адміністративного судочинства України,

У Х В А Л И В:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі №440/4735/19 за позовом Комунальної установи "Трудовий архів територіальних громад Карлівського району" до Карлівської міської ради Полтавської області про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії.

Призначити справу до розгляду по суті за правилами спрощеного позовного провадження без виклику учасників справи (у письмовому провадженні).

Надати учасникам справи п`ятиденний строк з дня вручення копії даної ухвали для подання заперечень проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позов тривалістю п`ятнадцять днів з моменту вручення копії даної ухвали .

Встановити позивачу строк для подання відповіді на відзив тривалістю три дні з моменту отримання відзиву.

Встановити відповідачу строк для подання заперечення тривалістю три дні з моменту отримання відповіді на відзив.

Зобов`язати відповідача у строк до 24.12.2019 надати до суду, крім іншого, відомості щодо обставин виконання або оскарження рішення десятої сесії Карлівської районної ради Полтавської області сьомого скликання від 09.06.2017 "Про Об`єднаний трудовий архів Карлівської районної ради Полтавської області" із документальним підтвердженням.

Справа розглядатиметься суддею одноособово.

Копію ухвали направити учасникам справи, разом з витягом про їхні процесуальні права та обов`язки.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за адресою: http://adm.pl.court.gov.ua/sud1670/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання, але може бути оскаржена в апеляційному порядку безпосередньо до Другого апеляційного адміністративного суду лише з підстав порушення правил підсудності.

Суддя Є.Б. Супрун

СудПолтавський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення09.12.2019
Оприлюднено12.12.2019
Номер документу86230090
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —440/4735/19

Рішення від 07.02.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Є.Б. Супрун

Ухвала від 09.12.2019

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Є.Б. Супрун

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні