Ухвала
від 11.12.2019 по справі 922/4036/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під`їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-14, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

"11" грудня 2019 р.м. ХарківСправа № 922/4036/19

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Шарко Л.В.

розглянув матеріали

позовної заяви Регіонального відділення Фонду державного майна України по Харківській, Донецькій та Луганській областям, м. Харків до ПП "Серж" м. Харків про стягнення 15 669,79 грн., розірвання договору оренди та зобов`язання вчини ти певні дії

Розглянувши позовну заяву з додатками, суд встановив, що така відповідає процесуальним вимогам статей 162, 164, 172 ГПК України, а відтак суд на підставі ст. 176 ГПК України приймає позов до розгляду і відкриває провадження у справі.

Позивачем в позовній заяві заявлено клопотання про розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження.

Суд, дослідивши дане клопотання не знайшов підстав для його задоволення у зв`язку з наступним.

У відповідності до положень ч.ч. 1-3 ст. 247 ГПК України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи. У порядку спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка інша справа, віднесена до юрисдикції господарського суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті. При вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) ціну позову; 2) значення справи для сторін; 3) обраний позивачем спосіб захисту; 4) категорію та складність справи; 5) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; 6) кількість сторін та інших учасників справи; 7) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 8) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Як вбачається з позовної заяви, позивачем заявлено три вимоги: одна вимога майнового характеру (про стягнення коштів) та дві вимоги немайнового характеру (про розірвання договору та зобов`язання вчинити певні дії).

Таким чином, оскільки дана позовна заява об`єднує різні критерії позовних вимог, суд вважає за доцільне, для забезпечення повного та всебічного розгляду справи, розглянути дану справу в порядку загального позовного провадження.

Керуючись статтями 12, 80, 176, 177, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі №922/4036/19.

2. В задоволенні клопотання позивача про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження - відмовити.

3. Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

4. Підготовче засідання призначити на "09" січня 2020 р. о 10:30 .

5. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду за адресою: 61022, місто Харків, майдан Свободи 5, 8-й під`їзд, 3-й поверх, зал № 332.

6. ПОЗИВАЧУ надати до суду:

- Витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців станом на грудень 2019 року стосовно Позивача;

- правове та документальне обґрунтування позовних вимог;

- належним чином посвідчені копії документів, доданих до позовної заяви;

- усі додаткові угоди та додатки до договору (за наявності);

- докладний і обґрунтований розрахунок ціни позову;

- докази виконання позивачем своїх зобов`язань перед відповідачем (акти прийому-передачі майна, акти виконаних послуг, рахунки, акти звірки тощо);

- докази часткового виконання зобов`язань відповідачем за спірним договором (виписки про рух коштів на поточному рахунку позивача, копії платіжних доручень відповідача, квитанцій, корінців прибуткових касових ордерів тощо);

- докази вручення рахунків відповідачеві;

- довідку за підписом головного бухгалтера про поточні рахунки у фінансових установах банку на позивача та відповідача.

7. Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання: відзиву на позовну заяву, який має відповідати вимогам ст. 165 ГПК України; Витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців станом на грудень 2019 року стосовно ВІДПОВІДАЧА.

Відповідачу надати суду докази направлення відзиву на позовну заяву іншій стороні та докази його отримання іншою стороною (поштове повідомлення з відміткою про отримання, роздруківка з офіційної електронної сторінки пошти, інші докази отримання).

8. Встановити позивачу строк на подання до суду відповіді на відзив із урахуванням вимог ст.166 ГПК України у 5 днів з дня його отримання. В разі подання відповіді, надати суду докази її направлення іншій стороні (3-м особам) та докази її отримання (поштове повідомлення з відміткою про отримання, роздруківка з офіційної електронної сторінки пошти, інші докази отримання).

9. Встановити відповідачу строк для подання заперечень на відповідь позивача на відзив із урахуванням вимог ст. 167 ГПК України у 5 днів з дня отримання відповіді на відзив. В разі подання заперечень, надати суду докази їх направлення іншій стороні (3-м особам).

10. Повідомити учасників справи про можливість одержання інформації по справі з сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою http://court.gov.ua/.

11. Повідомити учасників судового процесу про можливість застосування судом, з метою спонукання відповідних осіб до виконання встановлених в суді правил, добросовісного виконання процесуальних обов`язків, припинення зловживання правами та запобігання створенню протиправних перешкод у здійсненні судочинства, заходів процесуального примусу, передбачених ст.ст. 131-135 ГПК України.

12. Ухвала про відкриття провадження по справі не входить до переліку ухвал які оскаржуються окремо від рішення суду, в порядку ст. 255 ГПК України. Заперечення на дану ухвалу можуть бути викладені в апеляційній скарзі на відповідне рішення суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвалу підписано 11.12.2019 р.

Суддя Л.В. Шарко

Примітка: У зв`язку з початком тестової експлуатації підсистеми Електронний суд з 01.01.2019, відповідно до Розділу XI Положення про автоматизовану систему документообігу суду приймання та реєстрація надісланих учасниками судових процесів електронних процесуальних документів повинна здійснюватися з Електронних кабінетів, які вони мають створити в Електронному суді за посиланням: https://cabinet.court.gov.ua. Після запровадження роботи Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи приймання через офіційну поштову скриньку суду процесуальних документів та документів, що стосуються розгляду справ здійснюватися не буде.

СудГосподарський суд Харківської області
Дата ухвалення рішення11.12.2019
Оприлюднено12.12.2019
Номер документу86245110
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —922/4036/19

Ухвала від 08.05.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Шарко Л.В.

Ухвала від 28.04.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Шарко Л.В.

Рішення від 21.02.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Шарко Л.В.

Ухвала від 10.02.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Шарко Л.В.

Ухвала від 09.01.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Шарко Л.В.

Ухвала від 11.12.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Шарко Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні