Ухвала
від 11.12.2019 по справі 623/4612/19
ІЗЮМСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Номер справи 623/4612/19

Номер провадження 2/623/1124/2019

У Х В А Л А

Іменем України

про відкриття спрощеного позовного провадження у справі

11 грудня 2019 року м. Ізюм

Суддя Ізюмського міськрайонного суду Харківської області Винниченко П. П., розглянувши позовну заяву Акціонерного товариства "Райффайзен Банк Аваль" до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про захист порушеного права, шляхом стягнення заборгованості, яка виникла за кредитним договором, -

ВСТАНОВИВ:

22 листопада 2019 року представник Акціонерного товариства "Райффайзен Банк Аваль" звернувся до суду з зазначеним позовом до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про захист порушеного права, шляхом стягнення заборгованості, яка виникла за кредитним договором.

Справа підсудна Ізюмському міськрайонному суду Харківської області.

Відповідно до ч. 4 ст. 19 ЦПК України , спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ, що виникають з трудових відносин, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Пунктом 4 ч. 2 ст. 187 ЦПК України передбачено при постановленні ухвали про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі вирішення питання за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатись справа.

Представник позивача просив розглянути справу у порядку спрощеного провадження.

Відповідно до ст. 274 ЦПК України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються справи: 1) малозначні справи; 2) що виникають з трудових відносин. Для цілей цього Кодексу малознаними справами є: 1) справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімум для працездатних осіб; 2) справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб. У порядку спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка інша справа, віднесена до юрисдикції суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті. При вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) ціну позову; 2) значення справи для сторін; 3) обраний позивачем спосіб захисту; 4) категорію та складність справи; 5) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; 6) кількість сторін та інших учасників справи; 7) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 8) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ч. 1 ст. 277 ЦПК України питання про розгляд справи в порядку спрощеного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Відповідно до ч. 3 та ч. 5 ст. 279 ЦПК України підготовче засідання при розгляді справи у порядку спрощеного провадження не проводиться. Суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за необхідне клопотання позивача задовольнити, визначити розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження.

Керуючись ст. ст. 11, 13, 19, 27-30, 175-178, 187, 190, 191, 274 - 279 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у цивільній справі за позовом Акціонерного товариства "Райффайзен Банк Аваль" до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про захист порушеного права, шляхом стягнення заборгованості, яка виникла за кредитним договором.

Проводити розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження на 29 січня 2020 року о 09-00 годині відповідно до ч. 5 ст. 279 ЦПК України з повідомленням (викликом) сторін за наявними у справі матеріалами.

Відповідач може подати протягом п`яти днів з моменту отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі в порядку спрощеного позовного провадження письмову заяву із запереченнями проти розгляду справи у порядку спрощеного провадження.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач - заперечення протягом п`яти днів з дня вручення відзиву, відповіді на відзив.

Копію ухвали направити сторонам по справі.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://izm.hr.court.gov.ua/sud2016/ та в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням http://reyestr.court.gov.ua.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо дотримання правил підсудності у встановлений законом строк і порядок, в іншій його частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: П. П. Винниченко

Дата ухвалення рішення11.12.2019
Оприлюднено12.12.2019
Номер документу86259095
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист порушеного права, шляхом стягнення заборгованості, яка виникла за кредитним договором

Судовий реєстр по справі —623/4612/19

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Смирнов В. А.

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Штих Т. В.

Ухвала від 24.10.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Штих Т. В.

Ухвала від 10.02.2022

Цивільне

Ізюмський міськрайонний суд Харківської області

Герцов О. М.

Ухвала від 03.02.2022

Цивільне

Ізюмський міськрайонний суд Харківської області

Герцов О. М.

Рішення від 19.03.2020

Цивільне

Ізюмський міськрайонний суд Харківської області

Винниченко П. П.

Ухвала від 11.12.2019

Цивільне

Ізюмський міськрайонний суд Харківської області

Винниченко П. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні