Ухвала
від 11.12.2019 по справі 240/11480/19
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

11 грудня 2019 року м. Житомир справа № 240/11480/19

категорія 113060000

Суддя Житомирського окружного адміністративного суду Гурін Д.М., розглянувши у порядку письмового провадження клопотання представника позивача та представника відповідача в адміністративній справі за позовом Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області до Приватного підприємства "УКРТОРГРЕСУРС-ПОЛІССЯ" про застосування заходів реагування,

встановив:

7 листопада 2019 року до Житомирського окружного адміністративного суду звернулося Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області із позовом до Приватного підприємства "УКРТОРГРЕСУРС-ПОЛІССЯ", у якому просить застосувати заходи реагування.

2 грудня 2019 року до суду надійшли заперечення відповідача вх. №28361/19 про розгляд справи щодо розгляду справи у порядку спрощеного позовного провадження без виклику (повідомлення) сторін, відповідач просить розглядати справу у судовому засіданні з викликом сторін. Обґрунтовуючи клопотання відповідач вказує, що має бажання особисто брати участь у розгляді справи для повного та всебічного встановлення обставин даної справи. Крім того, відповідач зазначає, що ним вжити ряд заходів на усунення недоліків, що були виявлені під час перевірки та відображені в акті перевірки. Крім того, відповідачем надіслано також відзив на адміністративний позов вх. №28363/19.

5 грудня 2019 року на адресу суду від позивача надійшла відповідь на відзив вх. №28764/19. У яких представником позивача заперечується факт часткового усунення недоліків (порушень), що зафіксовані позивачем в акті перевірки. Для фіксування факту усунення недоліків суб`єктом господарювання, необхідно подати заяву (в даному випадку позивачу) на проведення вищевказаної перевірки, яка буде являтися підставою (заява). На адресу позивача, на момент складання відповіді на відзив надійшла заява про проведення позапланової перевірки. Позивачем складаються внутрішні документи задля того, щоб провести дану перевірку. Повним усуненням порушення, по даній справі, вважається повне виконання (усунення) відповідачем порушень зазначених в адміністративному позові позивача від 6 листопада 2019 року №01-15/3923 та акті від 21 жовтня 2019 року №514, складеного за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного нагляду (контролю) щодо дотримання суб`єктом господарювання вимог законодавства у сфері технічної та пожежної безпеки. Станом на дату складання даної відповіді на відзив порушення, які стали підставою для звернення позивача з даним позовом для застосування заходів реагування, відповідач не усунув. Крім того, представником позивача також подано клопотання про розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження з викликом (повідомленням) сторін вх. №28765/19.

Керуючись приписами частини 3 статті 194, частини 9 статті 205, частини 4 статті 229 Кодексу адміністративного судочинства України суд вважає за можливе провести розгляд клопотань позивача та відповідача у порядку письмового провадження.

Відповідно до частини 5 статті 262 Кодексу адміністративного судочинства України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Частиною 6 цієї статті передбачено, що суд може відмовити в задоволенні клопотання сторони про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін:

1) у випадках, визначених статтею 263 цього Кодексу;

2) якщо характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі незначної складності не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи.

Враховуючи, що предметом оскарження позову є застосування заходів реагування до Приватного підприємства "УКРТОРГРЕСУРС-ПОЛІССЯ", дана справа підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи та підпадає під дію статті пункту 2 частини 6 статті 262 Кодексу адміністративного судочинства України.

При цьому, позивач та відповідач не позбавлені права: ознайомлюватися із матеріалами справи, надавати до суду у встановленому законом порядку докази, а також письмові пояснення по суті справи, передбачені статтею 159 Кодексу адміністративного судочинства України.

Таким чином, клопотання позивача та відповідача про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін, задоволенню не підлягають.

Керуючись статтями 204, 242, 243, 248, 256, 262 Кодексу адміністративного судочинства України,

ухвалив:

У задоволенні клопотання Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області про розгляд справи у судовому засіданні з викликом сторін - відмовити.

У задоволенні клопотання Приватного підприємства "УКРТОРГРЕСУРС-ПОЛІССЯ" про розгляд справи у судовому засіданні з викликом сторін - відмовити.

Продовжити розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження без виклику (повідомлення) сторін, у порядку статті 262 Кодексу адміністративного судочинства України та у строк не більше шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали складено: 11 грудня 2019 року.

Суддя Д.М. Гурін

іншевідмова в с/з

Дата ухвалення рішення11.12.2019
Оприлюднено13.12.2019
Номер документу86265218
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування

Судовий реєстр по справі —240/11480/19

Ухвала від 19.06.2020

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Гурін Дмитро Миколайович

Ухвала від 10.01.2020

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Гурін Дмитро Миколайович

Ухвала від 11.12.2019

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Гурін Дмитро Миколайович

Ухвала від 12.11.2019

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Гурін Дмитро Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні