Ухвала
від 11.12.2019 по справі 520/10400/19
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61022, м. Харків, майдан Свободи, 6, inbox@adm.hr.court.gov.ua, ЄДРПОУ: 34390710

У Х В А Л А

про витребування доказів

11.12.2019р. № 520/10400/19

Харківський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді - Мінаєвої К.В., розглянувши в порядку письмового провадження питання щодо витребування доказів у адміністративній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "ТПК ЄВРОТРЕЙД" (вул. Киргизька, буд. 19,м. Харків,61105, код ЄДРПОУ 42809623) до Головного управління ДФС у Харківській області (вул. Пушкінська, буд. 46,м. Харків,61057, код ЄДРПОУ 43143704) про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

До Харківського окружного адміністративного суду звернувся позивач, Товариство з обмеженою відповідальністю "ТПК ЄВРОТРЕЙД", з адміністративним позовом, в якому просить суд:

- визнати протиправним та скасувати рішення Комісії Головного управління ДПС у Харківській області, яка приймає рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних або відмову в такій реєстрації про внесення Товариства з обмеженою відповідальністю "ТПК ЄВРОТРЕЙД" до переліку платників податків, які відповідають критеріям ризиковості, оформлене протоколом;

- зобов`язати Головне управління ДПС у Харківській області виключити Товариство з обмеженою відповідальністю "ТПК ЄВРОТРЕЙД" з переліку платників податків, які відповідають критеріям ризиковості відповідно до п.1.6 "Наявна податкова інформація, що свідчить про наявність ознак здійснення ризикових операцій платником";

- судові витрати стягнути за рахунок Державного бюджету України.

Ухвалою суду від 09.10.2019 року прийнято позовну заяву до розгляду, відкрито спрощене провадження у справі. Ухвалою суду від 28.10.2019 р. справа призначена у підготовче судове засідання. Протокольною ухвалою суду від 25.11.2019 р. замінено відповідача у справі з Головного управління ДПС у Харківській області на Головне управління ДФС у Харківській області.

Відповідно до ч.1 ст. 72 Кодексу адміністративного судочинства України, доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Відповідно до положень ч.1, 2 ст. 94 Кодексу адміністративного судочинства України, письмовими доказами є документи (крім електронних документів), які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору.

Згідно ч.3 ст.77 Кодексу адміністративного судочинства України, суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Нормами ч.6 ст. 80 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що будь - яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Відповідно до ч.7 ст. 80 Кодексу адміністративного судочинства України, особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Судом встановлено, що позивачем оскаржується рішення Комісії Головного управління ДПС у Харківській області, яка приймає рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних або відмову в такій реєстрації про внесення Товариства з обмеженою відповідальністю "ТПК ЄВРОТРЕЙД" до переліку платників податків, які відповідають критеріям ризиковості, оформлене протоколом.

Суд зазначає, що ГУ ДПС у Харківській області надано відзив, в якому зазначено, що Комісія ГУ ДПС У Харківській області оскаржуване рішення не приймало. Підтвердженням цього є витяг з протоколу від 06.03.2019 р. №57 засідання комісії ГУ ДФС у Харківській області яка приймає рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних або відмову в такій реєстрації.

Відповідно до ч.3 ст. 80 Кодексу адміністративного судочинства України, про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Враховуючи обставини справи та з метою всебічного та повного розгляду справи, суд вважає необхідним витребувати з Головного управління ДФС у Харківській області інформацію щодо прийняття чи не прийняття рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних або відмову в такій реєстрації про внесення Товариства з обмеженою відповідальністю "ТПК ЄВРОТРЕЙД" до переліку платників податків, які відповідають критеріям ризиковості, оформлене протоколом. У разі прийняття - надати суду належним чином завірену копію такого рішення.

Керуючись ст. ст. 72, 76, 79, 80, 248, 256, 294 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

Витребувати з Головного управління ДФС у Харківській області інформацію щодо прийняття чи не прийняття рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних або відмову в такій реєстрації про внесення Товариства з обмеженою відповідальністю "ТПК ЄВРОТРЕЙД" до переліку платників податків, які відповідають критеріям ризиковості, оформлене протоколом. У разі прийняття - надати суду належним чином завірену копію такого рішення.

Роз`яснити про необхідність надати докази у справі до 16.12.2019 року. У разі неможливості надати таку інформацію - повідомити про це суд із зазначенням причин.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Мінаєва К.В.

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення11.12.2019
Оприлюднено13.12.2019
Номер документу86269790
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —520/10400/19

Ухвала від 20.09.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Борщов І. О.

Вирок від 14.04.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Борщов І. О.

Ухвала від 13.04.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Борщов І. О.

Ухвала від 30.03.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Борщов І. О.

Ухвала від 29.03.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Борщов І. О.

Ухвала від 28.03.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Борщов І. О.

Ухвала від 21.12.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Борщов І. О.

Ухвала від 07.07.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Борщов І. О.

Ухвала від 28.05.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Борщов І. О.

Ухвала від 28.05.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Борщов І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні