Ухвала
від 12.12.2019 по справі 918/866/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Господарський суд Рівненської області

вул. Набережна, 26-А, м. Рівне, 33013


УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

12 грудня 2019 р. м. Рівне Справа № 918/866/19

Господарський суд Рівненської області у складі головуючого судді Торчинюка В.Г. , розглянувши позовну заяву

за позовом: Приватного підприємства "Авто-Оранти"

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю "Комфорт-Лайн"

про визнання недійсними договорів

ВСТАНОВИВ:

05 грудня 2019 року Приватне підприємство "Авто-оранта" звернулося до Господарського суду Рівненської області з позовною заявою до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю "Комфорт-лайн" про визнання недійсними договорів.

Ухвалою Господарського суду Рівненської області від 09 грудня 2019 року позовну заяву Приватного підприємства "Авто-оранта" до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю "Комфорт-лайн" про визнання недійсними договорів залишено без руху.

Приватному підприємству "Авто-оранта" (33009, м. Рівне, пров. Робітничий, 1) визначено у 10-денний строк з дня отримання даної ухвали через відділ канцелярії та документального забезпечення Господарського суду Рівненської області подати: докази сплати судового збору у встановленому законом порядку і розмірі.

11 грудня 2019 року позивачем через відділ канцелярії подано заяву про усунення недоліків позовної заяви в додатках до якої долучено докази сплати судового збору.

Суд зазначає, що відповідно до ч. ч. 3, 4 ст. 174 ГПК України якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до господарського суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 176 цього Кодексу.

Враховуючи зазначену норму права, позовна заява відповідає вимогам, встановленим ст. 162 Господарського процесуального кодексу України, підстави для її повернення або відмови у відкритті провадження у справі, встановлені Господарським процесуальним кодексом України, відсутні.

За приписами ч. 1 ст. 12 ГПК України господарське судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: 1) наказного провадження; 2) позовного провадження (загального або спрощеного).

Відповідно до ч. 3 ст. 12 ГПК України спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Згідно з ч. 3 ст. 247 ГПК України при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) ціну позову; 2) значення справи для сторін; 3) обраний позивачем спосіб захисту; 4) категорію та складність справи; 5) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; 6) кількість сторін та інших учасників справи; 7) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 8) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Дослідивши матеріали позовної заяви, характер спірних правовідносин, предмет доказування, обсяг та характер доказів у справі, кількість сторін та інших учасників справи, чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес, суд дійшов висновку про те, що подані матеріали є достатніми для відкриття провадження у справі, а також про те, що вказана справа має бути розглянута в порядку (за правилами) загального позовного провадження.

Керуючись ст. ст. 12, 120, 162, 176, 234 ГПК України, суд

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі № 918/866/19 за позовною заявою Приватного підприємства "Авто-оранта" до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю "Комфорт-лайн" про визнання недійсними договорів.

2. Здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

3. Підготовче засідання у справі призначити на "24" грудня 2019 р. на 11:20 год.

4. Засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду Рівненської області за адресою: м. Рівне, вул. Набережна, 26-А, в залі судових засідань № 16.

5. Запропонувати сторонам подати суду:

а) відповідачу : відповідно до ст. 165 ГПК України, протягом п`ятнадцяти днів з моменту отримання даної ухвали, відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову; одночасно надіслати позивачу копію відзиву та доданих до нього документів, докази такого направлення надати суду до початку підготовчого засідання.

б) позивачу: відповідно до ст. 166 ГПК України подати відповідь на відзив у 5-денний строк з дня отримання відзиву.

Роз`яснити позивачу, що відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 46 ГПК позивач вправі збільшити або зменшити розмір позовних вимог - до закінчення підготовчого засідання, а також відповідно до ч. 3 ст. 46 ГПК до закінчення підготовчого засідання позивач має право змінити предмет або підстави позову шляхом подання письмової заяви.

6. При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі відповідно до ст. 60 Господарського процесуального кодексу України документи, що підтверджують повноваження представників.

7. Звернути увагу сторін на положення ст.ст. 74, 80, 81 ГПК України щодо порядку подання доказів, наслідків неподання доказів, їх направлення іншим учасникам справи, а також щодо порядку витребування доказів.

8. Попередити позивача про те, що у разі, якщо позивач без поважних причин не подав витребувані судом докази, необхідні для вирішення спору, або позивач (його представник) не з`явився у судове засідання або не повідомив про причини неявки, позов може бути залишений без розгляду відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 226 ГПК України.

9. Попередити сторін, що відповідно до ч. 2 ст. 118 ГПК України заяви, скарги і документи, подані після закінчення процесуальних строків, залишаються без розгляду, крім випадків, передбачених цим Кодексом.

10. Попередити сторін, що при невиконанні процесуальних обов`язків, зокрема ухиленні від вчинення дій, покладених судом на сторону, до них можуть бути застосовані заходи процесуального примусу у вигляді штрафу відповідно до ст. 135 ГПК України.

11. Згідно з ч. 1 ст. 235 ГПК України вказана ухвала набирає законної сили негайно після її підписання - 12 грудня 2019 року і не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Інформацію по справі, що розглядається, можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://rv.arbitr.gov.ua/sud5019/.

Суддя В.Г. Торчинюк

Віддруковано 2 примірники:

1 - до справи;

2 - позивачу рекомендованим (33009, м. Рівне, пров. Робітничий, 1);

3 - відповідачу рекомендованим (33009, м. Рівне, пров. Робітничий, 1).

Дата ухвалення рішення12.12.2019
Оприлюднено13.12.2019
Номер документу86279130
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання недійсними договорів

Судовий реєстр по справі —918/866/19

Ухвала від 03.03.2020

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Торчинюк В.Г.

Ухвала від 03.03.2020

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Торчинюк В.Г.

Ухвала від 18.02.2020

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Торчинюк В.Г.

Ухвала від 10.02.2020

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Торчинюк В.Г.

Ухвала від 05.02.2020

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Горплюк А.М.

Ухвала від 04.02.2020

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Торчинюк В.Г.

Ухвала від 04.02.2020

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Торчинюк В.Г.

Ухвала від 24.12.2019

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Торчинюк В.Г.

Ухвала від 12.12.2019

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Торчинюк В.Г.

Ухвала від 09.12.2019

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Торчинюк В.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні