Ухвала
від 09.12.2019 по справі 163/2483/19
ЛЮБОМЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 163/2483/19

Провадження № 2/163/501/19

ЛЮБОМЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

09 грудня 2019 року місто Любомль

Суддя Любомльського районного суду Волинської області Чишій С.С., вивчивши позовну заяву Управління соціального захисту населення Любомльської районної державної адміністрації до ОСОБА_1 про стягнення надмірно виплаченої державної соціальної допомоги,

в с т а н о в и в :

Позивач просить постановити рішення про стягнення з відповідача 3 706,32 гривень надмірно виплаченої державної соціальної допомоги як малозабезпеченій сім`ї за період з 01.12.2018 року по 31.05.2019 року.

Дослідження змісту позовної заяви та доданих матеріалів дає підстави для такого висновку.

Згідно із ч.3 ст.175 ЦПК України позовна заява повинна містити:

… 2) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти;

… 9) попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв`язку із розглядом справи;

… 10) підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Зі змісту позовної заяви вбачається, що в ній не вказано даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків або номер і серію паспорта відповідача; попереднього розрахунку судових витрат та підтвердження про неподання аналогічного позову.

Отже, позивач не дотримала вимог п.п.2, 9, 10 ч.3 ст.175 ЦПК України.

Згідно із ч.4 ст.177 ЦПК України до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

За змістом ч.1 ст.4 Закону України "Про судовий збір" судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Відповідно до п/п.1 п.1 ч.2 ст. 4 Закону України "Про судовий збір" за подання позовної заяви майнового характеру юридичною особою ставка судового збору визначена на рівні 1,5 відсотка ціни позову, але не менше 1 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб і не більше 350 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Згідно Закону України "Про Державний бюджет на 2019 рік" прожитковий мінімум для працездатних осіб з 1 січня 2019 року становить 1921 гривня.

Отже, за подання цього позову підлягає сплаті судовий збір в розмірі 1 921,00 гривень.

Всупереч наведеному позивач до позовної заяви не додав квитанцію про сплату судового збору та не зазначив підстави звільнення від його сплати.

Згідно із ч.ч.1-3 ст.185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити).

Якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Таким чином, встановлено підстави для залишення позовної заяви без руху для усунення недоліків: зазначення реєстраційного номера облікової картки платника податків або номер і серію паспорта відповідача; визначення попереднього розміру судових витрат; підтвердження неподання іншого позову до цього ж відповідача з тим самим предметом та з тих самих підстав; сплати судового збору в розмірі 1 921,00 гривень з наданням підтверджуючого документа або наведення законодавчих підстав для звільнення від його сплати.

Керуючись ст.ст.185, 260 ЦПК України,

п о с т а н о в и в :

Позовну Управління соціального захисту населення Любомльської районної державної адміністрації до ОСОБА_1 про стягнення надмірно виплаченої державної соціальної допомоги, залишити без руху і надати позивачу для усунення недоліків позовної заяви 10-денний строк з дня отримання копії даної ухвали .

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає.

Суддя С.С.Чишій

СудЛюбомльський районний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення09.12.2019
Оприлюднено13.12.2019
Номер документу86285111
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —163/2483/19

Рішення від 20.03.2020

Цивільне

Любомльський районний суд Волинської області

Чишій С. С.

Ухвала від 15.01.2020

Цивільне

Любомльський районний суд Волинської області

Чишій С. С.

Ухвала від 09.12.2019

Цивільне

Любомльський районний суд Волинської області

Чишій С. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні