Ухвала
від 10.12.2019 по справі 404/8806/19
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 404/8806/19

Номер провадження 1-кс/404/5146/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 грудня 2019 року слідчий суддя Кіровського районного суду міста Кіровограда ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши матеріали клопотання слідчого СВ Кропивницького ВП ГУ Національної поліції в Кіровоградській області ОСОБА_3 , погодженого з прокурором Кіровоградської місцевої прокуратури ОСОБА_4 про надання тимчасового доступу до речей та документів по матеріалам кримінального провадження № 42019121010000062 від 10.06.2019 року за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувсяз вищевказаним клопотанням,відповідно доякого просив надати дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів відомостей, що становлять банківську таємницю по розрахунковому рахунку № НОМЕР_1 ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), юридична адреса: АДРЕСА_1 , відкритий в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ідентифікаційний код НОМЕР_3 , юридична адреса АДРЕСА_2 ). Зобов`язати ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (МФО НОМЕР_4 ), код ЄДРПОУ НОМЕР_5 , надати копії наступних документів: Документи про відкриття розрахункового рахунку № НОМЕР_1 . Карток зі зразками підписів, розрахункових документів, платіжних доручень, чеків на отримання готівки по розрахунковому рахунку № НОМЕР_1 (валютний рахунок українська гривня) та документи по зняттю готівкових коштів, в тому числі переведення на інші рахунки даного клієнта із зазначенням дат, сум платежів, контрагентів (вказавши найменування контрагенту, його ідентифікаційний код, найменування і МФО банку, номер рахунку контрагента), призначення платежу, а також сальдо на початок та кінець кожного банківського дня у період з 25.01.2019 року по 01.12.2019 рік.

На обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що слідчим відділом Кропивницького відділу поліції Головного управління Національної поліції України в Кіровоградській області за матеріалами Управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №42019121010000062 від 10.06.2019рокуза ознакамикримінального правопорушення,передбаченого ч.3ст.191КК Українивідносно посадовихосіб ІНФОРМАЦІЯ_3 ,та службовихосіб ПП« ОСОБА_5 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », які протягом 2018-2019 років, шляхом зловживання службовим становищем, діючи за попередньою змовою групою осіб, здійснили привласнення та розтрату коштів місцевого бюджету, що виділялись на капітальний та поточний ремонту об`єктів освіти.

У зв`язкуз високоюймовірністю привласненнякоштів,що виділялисьдля проведенняроботі по «Капітальному ремонту - заміна вікон на металопластикові в КЗ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » за адресою: АДРЕСА_3 », відповідно до договору на виконання робіт №22/01, від 25.01.2019 року шляхом завищення вартості робіт та матеріалів, а також з метою повного, всебічного і неупередженого дослідження усіх обставин кримінального провадження, виявлення як тих обставин, що викривають, так і ті, що виправдовують особу, а також обставин, що пом`якшують чи обтяжують його покарання, з метою надання цим обставинам належної правової оцінки та забезпечення прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень, у кримінальному провадженні виникла необхідність у розкритті банківської таємниці по розрахунковому рахунку № НОМЕР_1 ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), юридична адреса: АДРЕСА_1 , відкритий в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ідентифікаційний код НОМЕР_3 , юридична адреса АДРЕСА_4 ).

Обґрунтуванням необхідності у проведенні тимчасового доступу до документів із можливістю їх вилучення являється потреба у встановленні об`єктивної істини під час досудового розслідування.

До початку судового розгляду слідчий подав письмову заяву, відповідно до якої вказав, що підтримує клопотання в повному обсягу, просила його задовольнити, а також провести судове засідання без його участі.

Таким чином, відповідно до ч. 4 ст. 107 КПК України, фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

За правилами ч. 2 ст. 163 КПК України, виклик володільця речей і документів не проводився, оскільки існує реальна загроза зміни або знищення документів і речей.

Слідчий суддя, дослідивши матеріали клопотання, приходить до наступного висновку.

У відповідності до ч. 2 ст. 91 КПК України доказування полягає у збиранні, перевірці та оцінці доказів з метою встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження, зокрема і подія кримінального правопорушення (час, місце, спосіб та інші обставини вчинення кримінального правопорушення). При цьому, положеннями ст. 92 КПК України регламентовано, що обов`язок доказування обставин, передбачених ст. 91 цього Кодексу покладається на слідчого, прокурора та, в установлених цим Кодексом випадках, - на потерпілого.

Тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку) ч. 1 ст. 159 КПК України.

Згідно з п. 2 ч. 1 ст. 162 КПК України, до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, відносяться в тому числі і відомості, які можуть становити банківську таємницю.

Матеріали клопотання містять достатні дані про здійснення слідчим досудового розслідування зазначеного кримінального правопорушення та вказані документи і речі мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у цьому кримінальному провадженні та виявлення винних осіб у вчиненні кримінального правопорушення.

Статтею 2 КПК України передбачено, що завданнями кримінального провадження є захист особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, охорона прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, а також забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду.

Відповідно до положень ч. 2 ст. 9 КПК України слідчий зобов`язаний всебічно, повно і неупереджено дослідити обставини кримінального провадження, виявити як ті обставини, що викривають, так і ті, що виправдовують підозрюваного, обвинуваченого, надати їм належну правову оцінку та забезпечити прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень.

Враховуючи вищевикладене, слідчий суддя вважає, що матеріали клопотання містять достатні дані щодо необхідності надання тимчасового доступу до вказаних документів і речей, з метою з`ясування важливих обставин у кримінальному провадженні та здобуття доказів для розкриття даного кримінального правопорушення.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 132, 160, 163-165, 166, 309, 369-372, 532 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання про тимчасовий доступ до речей та документів - задовольнити.

Надати слідчомуСВ КропивницькогоВП ГУНПв Кіровоградськійобласті ОСОБА_3 тимчасовий доступ до речейі документів-відомостей,що становлятьбанківську таємницюпо рахункукарти № НОМЕР_1 ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), юридична адреса: АДРЕСА_1 , який відкритий в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ідентифікаційний код НОМЕР_3 , юридична адреса АДРЕСА_2 ), а саме надати належним чином завірені копії наступних документів: про відкриття розрахункового рахунку № НОМЕР_1 ; карток зі зразками підписів, розрахункових документів, платіжних доручень, чеків на отримання готівки по розрахунковому рахунку № НОМЕР_1 (валютний рахунок українська гривня) та документи по зняттю готівкових коштів, в тому числі переведення на інші рахунки даного клієнта із зазначенням дат, сум платежів, контрагентів (вказавши найменування контрагенту, його ідентифікаційний код, найменування і МФО банку, номер рахунку контрагента), призначення платежу, а також сальдо на початок та кінець кожного банківського дня у період з 25.01.2019 року по 01.12.2019 рік.

Строк дії ухвали визначити до 10.01.2020 року включно.

Роз`яснити, що відповідно до ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення та оскарженню не підлягає.

Суддя Кіровського

районного суду

м.Кіровограда ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення10.12.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу86303306
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання тимчасового доступу до речей та документів по матеріалам кримінального провадження № 42019121010000062 від 10.06.2019 року за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України

Судовий реєстр по справі —404/8806/19

Ухвала від 10.12.2019

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Галаган О. В.

Ухвала від 10.12.2019

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Галаган О. В.

Ухвала від 10.12.2019

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Галаган О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні