Ухвала
від 12.12.2019 по справі 163/2507/19
ЛЮБОМЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 163/2507/19

Провадження № 2-а/163/196/19

ЛЮБОМЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

12 грудня 2019 року місто Любомль

Любомльський районний суд Волинської області в складі головуючого судді Чишія С.С., розглянувши в порядку письмового провадження в приміщенні суду в місті Любомль Волинської області адміністративну справу за позов ОСОБА_1 до Управління соціального захисту населення Любомльської районної державної адміністрації Волинської області про визнання дій та бездіяльності протиправними,

в с т а н о в и в :

З зазначеним позовом ОСОБА_1 звернувся в Любомльський районний суд 11.12.2019 року. У ньому просить визнати дії відповідача щодо припинення нарахування йому пільг як ветерану війни неправомірними; зобов`язати відповідача поновити йому право на 50 % знижку по оплаті комунальних послуг, а також придбання твердого палива та скрапленого газу без урахування середньомісячного сукупного доходу сім`ї з 18.03.2019 року.

Вивчення матеріалів позову дає підстави для такого висновку.

Стаття 20 КАС України визначає розмежування предметної юрисдикції адміністративних судів.

Згідно частини 1 цієї статті місцевим загальним судам як адміністративним судам підсудні:

1) адміністративні справи з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб`єктів владних повноважень у справах про притягнення до адміністративної відповідальності;

2) адміністративні справи, пов`язані з виборчим процесом чи процесом референдуму;

3) адміністративні справи, пов`язані з перебуванням іноземців та осіб без громадянства на території України;

4) адміністративні справи з приводу рішень, дій чи бездіяльності державного виконавця чи іншої посадової особи державної виконавчої служби щодо виконання ними рішень судів у справах, визначених пунктами 1 - 3 частини першої цієї статті;

5) адміністративні справи щодо оскарження рішень Національної комісії з реабілітації у правовідносинах, що виникли на підставі Закону України "Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917 - 1991 років".

Вказаний перелік є вичерпним.

Позивач заявляє позовні вимоги про визнання дій та бездіяльності відповідача протиправними та зобов`язання вчинити дії, що не входять до зазначеного в ч.1 ст.20 КАС України переліку.

Відповідно до ч. 2 ст. 20 КАС України окружним адміністративним судам підсудні всі адміністративні справи, крім визначених частиною першою цієї статті.

Отже, зазначена справа предметно підсудна Волинському окружному адміністративному суду.

Згідно із п.2 ч.1 ст. 29 КАС України суд передає адміністративну справу на розгляд іншого адміністративного суду, якщо при відкритті провадження у справі суд встановить, що справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Відповідно до ч.5 ст.29 КАС України питання про передачу адміністративної справи, крім випадків, визначених пунктами 4 - 6 частини першої цієї статті, розглядається судом у порядку письмового провадження або, за ініціативою суду, в судовому засіданні.

Таким чином, в порядку наведених процесуальних положень встановлено підстави для передання справи за підсудністю на розгляд до Волинського окружного адміністративного суду.

Керуючись ст.ст.20, 29, 249 КАС України, суд

п о с т а н о в и в :

Адміністративну справу за позовом ОСОБА_1 до Управління соціального захисту населення Любомльської районної державної адміністрації Волинської області про визнання дій та бездіяльності протиправними передати на розгляд за підсудністю Волинському окружному адміністративному суду.

На ухвалу протягом 15 днів з дня її складання може бути подано апеляційну скаргу до Восьмого апеляційного адміністративного суду через Любомльський районний суд.

Головуючий: суддя С.С.Чишій

СудЛюбомльський районний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення12.12.2019
Оприлюднено17.12.2019
Номер документу86340980
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —163/2507/19

Рішення від 20.03.2020

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Валюх Віктор Миколайович

Ухвала від 20.01.2020

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Валюх Віктор Миколайович

Ухвала від 12.12.2019

Адміністративне

Любомльський районний суд Волинської області

Чишій С. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні