Ухвала
від 18.11.2019 по справі 494/894/19
БЕРЕЗІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Березівський районний суд Одеської області

18.11.2019

Справа № 494/894/19

Провадження № 2/494/510/19

УХВАЛА

18 листопада 2019 року Березівський районний суд Одеської області у складі: головуючого - судді Дєткова О.Я.,

при секретарі Козубенко О.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м.Березівка Одеської області позовну заяву ОСОБА_1 до приватного нотаріуса Березівського районного нотаріального округу Одеської області Мухаір Валентини Тимофіївни про визначення додаткового строку для прийняття спадщини,

ВСТАНОВИВ:

Позивачка звернувся до суду із вказаним позовом.

У судове засідання 18 листопада 2019 року відповідач по справі не з`явилась, однак надіслала до суду відзив на позовну заяву, в якому зазначила, що позов подано до неналежного відповідача, відповідачами у такій справі є спадкоємці, які прийняли спадщину, а при їх відсутності - територіальні громади.

В судовому засіданні судом поставлено на обговорення питання щодо заміни неналажного відповідча приватного нотаріуса Березівського районного нотаріального округу Одеської області Мухаір Валентини Тимофіївни на Заводівську сільську раду Березівського району Одеської області.

Суд, заслухавши пояснення позивача, вважає, що заява про заміну неналежного відповідача підлягає задоволенню.

Статтею 51 ЦПК України передбачено можливість здійснення заміни неналежного відповідача, у випадку, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом.

Відповідно до положень ч.ч.2,3 ст.51 ЦПК України суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі; після спливу цих строків, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача.

Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала.

Виходячи з предмету спору та суб`єктного складу сторін, суд, з урахуванням положень ст.51 ЦПК України, за приходить до висновку про необхідність замінити неналажного відповідча приватного нотаріуса Березівського районного нотаріального округу Одеської області Мухаір Валентини Тимофіївни на Заводівську сільську раду Березівського району Одеської області.

Керуючись ст. 51 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Замінити неналажного відповідча приватного нотаріуса Березівського районного нотаріального округу Одеської області Мухаір Валентину Тимофіївну на Заводівську сільську раду Березівського району Одеської області.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

СудБерезівський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення18.11.2019
Оприлюднено17.12.2019
Номер документу86366632
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —494/894/19

Рішення від 20.01.2023

Цивільне

Березівський районний суд Одеської області

Лебединський С. Й.

Ухвала від 11.12.2019

Цивільне

Березівський районний суд Одеської області

Дєтков О. Я.

Ухвала від 18.11.2019

Цивільне

Березівський районний суд Одеської області

Дєтков О. Я.

Ухвала від 12.08.2019

Цивільне

Березівський районний суд Одеської області

Дєтков О. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні