Ухвала
від 17.12.2019 по справі 686/33781/19
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/33781/19

Провадження № 1-кс/686/17303/19

УХВАЛА

17 грудня 2019 року м. Хмельницький

Слідчий суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області ОСОБА_1 , розглянувши клопотання старшого слідчого відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Хмельницькій області капітана поліції ОСОБА_2 , погоджене з прокурором військової прокуратури ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 , про отримання дозволу на розкриття банківської таємниці та тимчасовий доступ до документів у кримінальному провадженні № 12019240000000186,

встановила:

10.07.2019 року на адресу СУ надійшов рапорт з УЗЕ в Хмельницькій області ДЗЕ НПУ про те, що посадові особи державної установи за попередньою змовою із посадовими особами приватних підприємств, здійснюють привласнення державних коштів, чим заподіяли державі збитків, сума яких встановлюється.

Дане кримінальне правопорушення 10 липня 2019 року зареєстровано в Єдиному реєстрі досудових розслідувань за № 12019240000000186, правова кваліфікація правопорушення ч.3 ст. 191 КК України.

В поданому клопотанні про отримання дозволуна розкриттябанківської таємниціта тимчасовийдоступ додокументів слідчий зазначає, що, згідно рапорту ІНФОРМАЦІЯ_2 ,посадові особи ІНФОРМАЦІЯ_3 зметою власногопротиправного збагаченнярозробили схемуз привласненнябюджетних коштівза попередньоюзмовою ізпосадовими особамиТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 »,ТОВ КС« ІНФОРМАЦІЯ_5 »,ПП « ОСОБА_4 »,ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 »та ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_7 »,виділених набудівництво казармполіпшеного планування,чим заподіялидержави збитків,сума якихвстановлюється.

В ході виконання доручення про проведення слідчих (розшукових дій) встановлено, що ТОВ КС « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) належить номер розрахункового рахунку № НОМЕР_2 АТ « ІНФОРМАЦІЯ_8 ».

У зв`язку з викладеним, з метою перевірки факту розтрати бюджетних коштів до матеріалів кримінального провадження необхідно долучити відомості про рух грошових коштів по банківськомурахункувказаного підприємства, які у подальшому можуть бути необхідні для використання як докази вчинення злочину. З метою встановленню обставин, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні відповідно до ст. 91 КПК України, виникла необхідність у розкритті банківської таємниці, отримання відомостей про рух грошових коштів по банківському рахункувказаного підприємства.

Слідчий просить надати дозвіл старшому слідчому відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_2 , старшому слідчому в ОВС СУ ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_5 , старшому слідчому СУ ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_6 , старшому слідчому в ОВС СУ ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_7 , старшому слідчому СУ ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_8 , слідчому СУ ГУНП в Хмельницькій області поліції ОСОБА_9 , слідчому СУ ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_10 , та за дорученням працівникам Управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області ДСР НПУ на розкриття банківської таємниці та зобов`язати АТ « ІНФОРМАЦІЯ_8 », розташоване за адресою АДРЕСА_1 ,надати банківську виписку про рух грошових коштів по банківському рахунку№ НОМЕР_2 за період часу з 01.01.2018 по теперішній час із зазначенням, на чиє ім`я відкриті банківські рахунки, дати та часу проведення операцій, суми, відомостей про контрагентів (кореспондентів), призначення платежу, вид банківської операції (видача готівки, перерахування в електронному вигляді), залишок грошових коштів на рахунку, з можливістю вилучення вказаних документів у відділенні вм. Хмельницькому.

Також слідчий звернувся з клопотанням розглянути його клопотання про дозвіл на розкриття банківської таємниці і тимчасовий доступ до документів за відсутності представників АТ « ІНФОРМАЦІЯ_8 », у володінні яких знаходяться документи, з причин розташування юридичних осіб в іншому місті та обмежених строків зберігання інформації, а також без його участі, вимоги зазначені в клопотанні підтримує в повному обсязі.

Відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України, якщо сторона кримінального провадження, яка звернулася з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться. За таких обставин суд вважає за можливе розгляд клопотання провести без виклику особи, у володінні якої знаходяться відповідні документи, і слідчого.

Дослідивши надані матеріали, слідчий суддя вважає за необхідне клопотання задовольнити з наступних мотивів.

Доводи клопотання підтверджуються витягом з ЄРДР щодо кримінального провадження № 12019240000000186 за ч. 3 ст. 191 КПК України, повідомленням про вчинення кримінального правопорушення від 10.07.2019 року, рапортом о/у стратегічних розслідувань в Хмельницькій області ДРС НП України від 26.11.2019 року, запитом ДПС в Хмельницькій області від 05.12.2019 року та переліком розрахункових рахунків до нього.

Слідчим доведено необхідність забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування в межах даного кримінального провадження, встановлення осіб, причетних до вчинення вказаного правопорушення, потребу у використанні отриманих документів як доказів в кримінальному провадженні, а також неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст. ст. 163, 164 КПК України, ст. 62 Закону України "Про банки і банківську діяльність",

постановила:

Надати дозвіл старшому слідчому відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_2 , старшому слідчому в ОВС СУ ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_5 , старшому слідчому СУ ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_6 , старшому слідчому в ОВС СУ ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_7 , старшому слідчому СУ ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_8 , слідчому СУ ГУНП в Хмельницькій області поліції ОСОБА_9 , слідчому СУ ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_10 на розкриття банківської таємниці та зобов`язати АТ « ІНФОРМАЦІЯ_8 », розташоване за адресою АДРЕСА_1 ,надати банківську виписку про рух грошових коштів по банківському рахунку№ НОМЕР_2 за період часу з 01.01.2018 по теперішній час із зазначенням, на чиє ім`я відкриті банківські рахунки, дати та часу проведення операцій, суми, відомостей про контрагентів (кореспондентів), призначення платежу, вид банківської операції (видача готівки, перерахування в електронному вигляді), залишок грошових коштів на рахунку, з можливістю вилучення вказаних документів у відділенні вм. Хмельницькому.

Ухвала діє до 17 січня 2020 року.

Відповідно до ст.166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку, згідно з положеннями цього Кодексу, з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Хмельницького

міськрайонного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення17.12.2019
Оприлюднено21.02.2023

Судовий реєстр по справі —686/33781/19

Ухвала від 17.12.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Демінська А. А.

Ухвала від 17.12.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Демінська А. А.

Ухвала від 17.12.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Демінська А. А.

Ухвала від 17.12.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Демінська А. А.

Ухвала від 17.12.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Демінська А. А.

Ухвала від 17.12.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Демінська А. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні