Ухвала
від 16.12.2019 по справі 495/7512/19
БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 495/7512/19

Номер провадження 2/495/2540/2019

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 грудня 2019 рокум. Білгород-Дністровський

Білгород - Дністровський міськрайонний суд Одеської області в складі:

головуючого - одноособово судді Мишко В.В.,

при секретарі судового засідання Охримчук А.В.,

за участю представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Гасанова К.І.,

представників відповідача ОСОБА_2 - адвоката Олейніченко В.М. та адвоката Єфименко Н.В.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в м. Білгород-Дністровський Одеської області клопотання адвоката Гасанова К.І. в інтересах позивача ОСОБА_1 про витребування доказів по цивільній справі № 495/7512/19 за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 за участю третіх осіб ОСОБА_3 , Білгород-Дністровського міськрайонного відділу державної реєстрації актів Цивільного стану Головного територіального управління юстиції в Одеській області про визнання шлюбу недійсним,

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області перебуває цивільна справа № 495/7512/19 за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 за участю третіх осіб ОСОБА_3 , Білгород-Дністровського міськрайонного відділу державної реєстрації актів Цивільного стану Головного територіального управління юстиції в Одеській області про визнання шлюбу недійсним .

30 вересня 2019 року ухвалою Білгород - Дністровського міськрайонного суду Одеської області відкрито загальне позовне провадження по цивільній справі № 495/7512/19 за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 за участю третіх осіб ОСОБА_3 , Білгород-Дністровського міськрайонного відділу державної реєстрації актів Цивільного стану Головного територіального управління юстиції в Одеській області про визнання шлюбу недійсним. По справі призначено підготовче судове засідання.

12 грудня 2019 року від представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Гасанова К.І. про витребування доказів , згідно якого він просить суд:

- витребувати від Білгород-Дністровського міськрайонного відділу державної реєстрації актів Цивільного стану Головного територіального управління юстиції в Одеській області заяву про вступ до шлюбу, журнал реєстрації шлюбу та всі інші документи пов`язані з реєстрацією шлюбу між ОСОБА_4 та ОСОБА_2 29 березня 2018 року; надати інформацію про особу, яка безпосередньо зареєструвала шлюб між цим подружжям;

- витребувати від КУ Білгород-Дністровська міськрайонна багатопрофільна лікарня оригінал історії хвороби ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

- витребувати від КУ Одеський обласний онкологічний диспансер оригінал історії хвороби ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

У підготовчому судовому засіданні представник позивача - адвокат Гасанов К.І. підтримав своє клопотання про витребування доказів та просив його задовольнити.

Представники відповідача - адвокати Олейніченко В.М. та Єфіменко Н.В. клопотання підтримали частково, а саме не заперечували щодо витребування зазначених документів від Білгород-Дністровського міськрайонного відділу державної реєстрації актів Цивільного стану Головного територіального управління юстиції в Одеській області, а стосовно витребування медичної документації ОСОБА_4 категорично заперечували, так як не має доказів, що позивач намагався особисто витребувати вказану медичну документацію, а йому було відмовлено, у зв`язку з чим вважають клопотання в даній частини не обґрунтованим та таким, що не підлягає задоволенню.

Третя особа ОСОБА_3 в підготовче судове засідання не з`явилася, але подала до суду заяву з проханням проводити підготовче засідання без її участі, зазначила, що позовні вимоги позивача ОСОБА_1 підтримує, просить їх задовольнити.

Третя особа - представник Білгород-Дністровського РАЦСУ у підготовче судове засідання не з`явився, але подав до суду заяву з проханням розглядати вказану цивільну справу без участі представника Білгород-Дністровського міськрайонного відділу державної реєстрації актів Цивільного стану Головного територіального управління юстиції в Одеській області, відповідно до вимог чинного законодавства.

Розглянувши клопотання про витребування доказів, вислухавши всіх учасників судового процесу, суд дійшов до наступних висновків.

Відповідно до ч.1 ст.76 Цивільного процесуального кодексу України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Згідно ч.1 ст.84 Цивільного процесуального кодексу України Учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Таким чином, суд вважає, що клопотання представника позивача адвоката Гасанова К.І. в частині вимог щодо витребування відповідних документів та інформації з Білгород-Дністровського міськрайонного відділу державної реєстрації актів Цивільного стану Головного територіального управління юстиції в Одеській області є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

Крім того, представник позивача адвокат Гасанов К.І. просить витребувати з КУ Білгород-Дністровська міськрайонна багатопрофільна лікарня та КУ Одеський обласний онкологічний диспансер оригінал історії хвороби ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , однак не встановлено наявність доказів про неможливість позивачем, або його представником самостійно надати зазначену медичну документацію. Крім того, вказане клопотання є взагалі передчасним, так як на даний момент не має обставин, які б вимагали наявності вказаної медичної документації, зокрема призначення відповідної експертизи.

Враховуючи вищенаведене, з метою повного, всебічного та об`єктивного розгляду всіх обставин по справі та перевірки їх відповідними доказами, суд вважає, що заява представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Гасанова К.І. про витребування доказів по цивільній справі № 495/7512/19 за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 за участю третіх осіб ОСОБА_3 , Білгород-Дністровського міськрайонного відділу державної реєстрації актів Цивільного стану Головного територіального управління юстиції в Одеській області про визнання шлюбу недійсним, підлягає частковому задоволенню .

Керуючись ч.1 ст.76, ч.1 ст.84, ч.2 ст.197,, 259, 260 Цивільного процесуального кодексу України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Гасанова К.І. про витребування доказів по цивільній справі № 495/7512/19 за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 за участю третіх осіб ОСОБА_3 , Білгород-Дністровського міськрайонного відділу державної реєстрації актів Цивільного стану Головного територіального управління юстиції в Одеській області про визнання шлюбу недійсним - задовольнити частково.

Витребувати з Білгород-Дністровського міськрайонного відділу державної реєстрації актів Цивільного стану Головного територіального управління юстиції в Одеській області (67701, Одеська область, м. Білгород-Дністровський, вул. Грецька, 24): заяву про вступ до шлюбу, журнал реєстрації шлюбу та всі інші документи пов`язані з реєстрацією шлюбу між ОСОБА_4 та ОСОБА_2 29 березня 2018 року; надати інформацію про особу, яка безпосередньо зареєструвала шлюб між цим подружжям .

В задоволенні решти клопотання представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Гасанова К.І. - відмовити

Зазначені відомості направити до Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області за адресою: 67700, Одеська область, м. Білгород-Дністровський, вул. Військової слави, 27.

Попередити посадових осіб про кримінальну відповідальність за статтею 382 Кримінального кодексу України (умисне невиконання службовою особою вироку, рішення, ухвали, постанови суду, що набрали законної сили, або перешкоджання їх виконанню).

Ухвала про забезпечення доказів (крім забезпечення доказів шляхом допиту свідків, призначення експертизи, огляду доказів) є виконавчим документом та виконується негайно в порядку, встановленому для виконання судових рішень.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя В.В. Мишко

Дата ухвалення рішення16.12.2019
Оприлюднено18.12.2019
Номер документу86402192
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —495/7512/19

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Мишко В. В.

Ухвала від 15.11.2023

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Мишко В. В.

Ухвала від 04.11.2020

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Мишко В. В.

Ухвала від 16.12.2019

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Мишко В. В.

Ухвала від 16.12.2019

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Мишко В. В.

Ухвала від 30.09.2019

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Мишко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні