Ухвала
від 16.12.2019 по справі 495/7512/19
БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 495/7512/19

Номер провадження 2/495/2540/2019

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 грудня 2019 рокум. Білгород-Дністровський

Білгород - Дністровський міськрайонний суд Одеської області в складі:

головуючого - одноособово судді Мишко В.В.,

при секретарі судового засідання Охримчук А.В.,

за участю представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Гасанова К.І.,

представників відповідача ОСОБА_2 - адвоката Олейніченко В.М. та адвоката Єфименко Н.В.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в м. Білгород-Дністровський Одеської області клопотання відповідача ОСОБА_2 та адвоката Гасанова К.І. в інтересах позивача ОСОБА_1 про виклик свідків по цивільній справі № 495/7512/19 за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 за участю третіх осіб ОСОБА_3 , Білгород-Дністровського міськрайонного відділу державної реєстрації актів Цивільного стану Головного територіального управління юстиції в Одеській області про визнання шлюбу недійсним,

ВСТАНОВИВ:

30 вересня 2019 року ухвалою Білгород - Дністровського міськрайонного суду Одеської області відкрито загальне позовне провадження по цивільній справі № 495/7512/19 за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 за участю третіх осіб ОСОБА_3 , Білгород-Дністровського міськрайонного відділу державної реєстрації актів Цивільного стану Головного територіального управління юстиції в Одеській області про визнання шлюбу недійсним. По справі призначено підготовче судове засідання.

05 грудня 2019 року до суду від відповідача ОСОБА_2 надійшло клопотання про виклик в судове засідання в якості свідків: ОСОБА_4 , яка мешкає за адресою: АДРЕСА_1 ; ОСОБА_5 , яка мешкає за адресою: АДРЕСА_2 ; ОСОБА_6 , яка мешкає за адресою: АДРЕСА_3 та ОСОБА_7 , яка мешкає за адресою: АДРЕСА_4 .

Своє клопотання відповідач обґрунтовує тим, що зазначені свідки можуть надати суду свідчення щодо предмету спору та підтвердити його наміри на створення сімї, яка фактично проіснувала на протязі 19 років без реєстрації шлюбу, а також спільні наміри на укладення шлюбу.

12 грудня 2019 року від представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Гасанова К.І. також надійшло клопотання про виклик в судове засідання в якості свідків: ОСОБА_8 (мешкає за адресою: АДРЕСА_4 ), ОСОБА_9 (мешкає за адресою: АДРЕСА_4 ); ОСОБА_10 (мешкає за адресою: АДРЕСА_5 ); ОСОБА_11 (мешкає за адресою: АДРЕСА_5 ); ОСОБА_12 (мешкає за адресою: АДРЕСА_6 ); ОСОБА_13 (мешкає за адресою: АДРЕСА_4 ); ОСОБА_14 (мешкає за адресою: АДРЕСА_7 ); ОСОБА_15 (мешкає за адресою: АДРЕСА_8 ); ОСОБА_16 (мешкає за адресою: АДРЕСА_6 ); ОСОБА_17 (мешкає за адресою: АДРЕСА_6 ); ОСОБА_18 (мешкає за адресою: АДРЕСА_9 ); ОСОБА_19 (мешкає за адресою: АДРЕСА_10 ); ОСОБА_20 (мешкає за адресою: АДРЕСА_1 ); ОСОБА_21 (мешкає за адресою: АДРЕСА_11 ); ОСОБА_22 (мешкає за адресою: АДРЕСА_12 ); ОСОБА_23 (мешкає за адресою: АДРЕСА_13 ).

Своє клопотання представник позивача ОСОБА_1 - адвокат Гасанов К.І. обґрунтовує тим, що зазначені свідки можуть надати суду свідчення та підтвердження невідповідності дійсності аргументів відповідача, вказаних у відзиві на позовну заяву та повністю їх спростувати.

У підготовчому судовому засіданні представник позивача - адвокат Гасанов К.І. підтримав своє клопотання в повному обсязі та просив його задовольнити. Стосовно клопотання відповідача ОСОБА_2 про виклик свідків вказав, що не заперечує щодо його задоволення.

Представники відповідача - адвокати Олейніченко В.М. та Єфіменко Н.В. своє клопотання про виклик свідків підтримали в повному обсязі та просили його задовольнити. Вирішення питання щодо клопотання представника позивача - адвоката Гасанова К.І. про виклик свідків залишили на розсуд суд.

Третя особа ОСОБА_3 в підготовче судове засідання не з`явилася, але подала до суду заяву з проханням проводити підготовче засідання без її участі, зазначила, що позовні вимоги позивача ОСОБА_1 підтримує, просить їх задовольнити.

Третя особа - представник Білгород-Дністровського РАЦСУ у підготовче судове засідання не з`явився, але подав до суду заяву з проханням розглядати вказану цивільну справу без участі представника Білгород-Дністровського міськрайонного відділу державної реєстрації актів Цивільного стану Головного територіального управління юстиції в Одеській області, відповідно до вимог чинного законодавства.

Вивчивши матеріали справи та надані клопотання представника позивача та відповідача про виклик свідків для допиту у судовому засіданні, заслухавши всіх учасників судового процессу, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч.1 ст. 196 ЦПК України передбачено, що для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Згідно із ч.1 та ч.2 ст.189 ЦПК України , завданнями підготовчого провадження є: 1) остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; 2) з`ясування заперечень проти позовних вимог; 3) визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; 4) вирішення відводів; 5) визначення порядку розгляду справи; 6) вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Відповідно до ст. 76 ЦПК України , доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: 3) показами свідків.

Відповідно до ст. 91 ЦПК України , виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи.

У заяві про виклик свідка зазначаються його ім`я, місце проживання (перебування) або місцероботи, обставини, які він може підтвердити.

Заява про виклик свідка має бути подана до або під час підготовчого судового засідання, а якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, - до початку першого судового засідання у справі.

В ухвалі про відкриття провадження у справі або в іншій ухвалі, якою суд вирішує питання про виклик свідка, суд попереджає свідка про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Суд вважає, що для повного та всебічного розгляду справи, для доведеності правових аргументів, викладених у позовних вимогах позивача, а також у відзиві на позовну заяву, клопотання представника позивача та відповідача про виклик свідків по цивільній справі № 495/7512/19 за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 за участю третіх осіб ОСОБА_3 , Білгород-Дністровського міськрайонного відділу державної реєстрації актів Цивільного стану Головного територіального управління юстиції в Одеській області про визнання шлюбу недійсним підлягає задоволенню, оскільки допит вказаних в клопотаннях свідків може виступати доказом по вказаній цивільній справі.

Керуючись ч.2, 4 ст. 19 , ст.ст. 76 , 91 , 189 , 197 , 198 , 200 , 258 , 260 ЦПК України , суд,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Гасанова К.І. та відповідача ОСОБА_2 про виклик свідків по цивільній 495/7512/19 за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 за участю третіх осіб ОСОБА_3 , Білгород-Дністровського міськрайонного відділу державної реєстрації актів Цивільного стану Головного територіального управління юстиції в Одеській області про визнання шлюбу недійсним - задовольнити.

Викликати в судове засідання в якості свідків для дачі пояснень наступних осіб: ОСОБА_4 , яка мешкає за адресою: АДРЕСА_1 ; ОСОБА_5 , яка мешкає за адресою: АДРЕСА_2 ; ОСОБА_6 , яка мешкає за адресою: АДРЕСА_3 та ОСОБА_7 , яка мешкає за адресою: АДРЕСА_4 ; ОСОБА_8 (мешкає за адресою: АДРЕСА_8 ), ОСОБА_9 (мешкає за адресою: АДРЕСА_8 ); ОСОБА_10 (мешкає за адресою: АДРЕСА_5 ); ОСОБА_11 (мешкає за адресою: АДРЕСА_5 ); ОСОБА_12 (мешкає за адресою: АДРЕСА_6 ); ОСОБА_13 (мешкає за адресою: АДРЕСА_4 ); ОСОБА_14 (мешкає за адресою: АДРЕСА_7 ); ОСОБА_15 (мешкає за адресою: АДРЕСА_8 ); ОСОБА_16 (мешкає за адресою: АДРЕСА_6 ); ОСОБА_17 (мешкає за адресою: АДРЕСА_6 ); ОСОБА_18 (мешкає за адресою: АДРЕСА_9 ); ОСОБА_19 (мешкає за адресою: АДРЕСА_10 ); ОСОБА_20 (мешкає за адресою: АДРЕСА_1 ); ОСОБА_21 (мешкає за адресою: АДРЕСА_11 ); ОСОБА_22 (мешкає за адресою: АДРЕСА_12 ); ОСОБА_23 (мешкає за адресою: АДРЕСА_13 ).

Суд попереджає свідків про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиві показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя В.В. Мишко

Дата ухвалення рішення16.12.2019
Оприлюднено18.12.2019
Номер документу86402594
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —495/7512/19

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Мишко В. В.

Ухвала від 15.11.2023

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Мишко В. В.

Ухвала від 04.11.2020

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Мишко В. В.

Ухвала від 16.12.2019

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Мишко В. В.

Ухвала від 16.12.2019

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Мишко В. В.

Ухвала від 30.09.2019

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Мишко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні