Ухвала
від 16.12.2019 по справі 904/10438/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49027

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

УХВАЛА

16.12.2019 Справа № 904/10438/17 За заявою Васильківського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області про заміну сторони виконавчого провадження

у справі:

За позовом Комунального закладу "Васильківська центральна районна лікарня" Дніпропетровської обласної ради, смт. Васильківка

до Дочірнього підприємства "Васильківкатеплоенерго" комунального підприємства "Дніпротеплоенерго" Дніпропетровської обласної ради, смт. Васильківка

про проведення перерахунку за спожиту теплову енергію

Суддя Ліпинський О.В.

Секретар судового засідання Перебийніс О.О.

Представники: не з`явились

ВСТАНОВИВ:

Суть спору викладена в рішенні Господарського суду Дніпропетровської області від 21.03.2018, яким позовні вимоги задоволено частково. Зобов`язано ДП Васильківкатеплоенерго КП Дніпротелоенерго Дніпропетровської обласної ради провести перерахунок за спожиту КЗ Васильківська центральна районна лікарня теплову енергію в опалювальний період з 01.01.2017 року по 31.03.2017 року не за показниками приладів обліку спожитої теплової енергії, а розрахунковим способом згідно договірних величин. Стягнуто з ДП Васильківкатеплоенерго КП Дніпротелоенерго Дніпропетровської обласної ради на користь КЗ Васильківська центральна районна лікарня 800,00 грн. витрат зі сплати судового збору. В решті позову відмовлено.

Постановою Центрального апеляційного господарського суду від 05.11.2018 рішення суду першої інстанції залишено без змін.

На виконання вказаного рішення 12.11.2018 видано накази.

06.12.2019 до суду надійшла заява Васильківського районного ВДВС Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області про заміну стягувача у виконавчому провадженні з Комунального закладу "Васильківська центральна районна лікарня" Дніпропетровської обласної ради на Комунальне підприємство "Васильківська центральна районна лікарня" Дніпропетровської обласної ради.

Ухвалою Господарського суду Дніпропетровської області від 06.12.2019 вказану заяву прийнято до розгляду в засіданні та зобов`язано Комунальне підприємство "Васильківська центральна районна лікарня" Дніпропетровської обласної ради надати документи, що підтверджують правонаступництво за Комунальним закладом "Васильківська центральна районна лікарня" Дніпропетровської обласної ради.

Представники сторін та ДВС в засідання не з`явились, причини неявки суду не повідомили. Витребувані документи суду не представили.

Відповідно до ч.ч. 1, 2 ст. 334 Господарського процесуального кодексу України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником. Заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або приватний виконавець.

Частиною 3 статті 334 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що суд розглядає заяву про заміну сторони її правонаступником у десятиденний строк з дня її надходження до суду у судовому засіданні з повідомленням учасників справи та заінтересованих осіб. Неявка учасників справи та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження.

Розглянувши подану заяву суд не вбачає підстав для її задоволення з огляду на наступне.

Відповідно до відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань позивач по справі - Комунальний заклад "Васильківська центральна районна лікарня" Дніпропетровської обласної ради з ідентифікаційним кодом юридичної особи 01987758 до припинення своєї діяльності було зареєстроване за адресою: 52600, Дніпропетровська обл., Васильківський район, смт. Васильківка, вул. Михайлівська, буд 76-Д. При цьому, особа, на яку виконавець просить замінити стягувача - Комунальне підприємство "Васильківська центральна районна лікарня" Дніпропетровської обласної ради зареєстровано за тією ж адресою та має той самий ідентифікаційний код юридичної особи, що фактично, за відсутності доказів здійснення реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) стягувача, свідчить про зміну його найменування, та, відповідно, виключає підстави для заміни сторони в порядку ст. 334 ГПК України.

В той же час, суд звертає увагу сторін на положення ст. 15 ЗУ Про виконавче провадження , відповідно до яких у разі якщо сторона виконавчого провадження змінила найменування (для юридичної особи) або прізвище, ім`я чи по батькові (для фізичної особи), виконавець, за наявності підтверджуючих документів, змінює своєю постановою назву сторони виконавчого провадження.

Таким чином, враховуючи встановлені вище обставини, суд не вбачає підстав для задоволення заяви Васильківського районного відділу державної виконавчої служби про заміну сторони виконавчого провадження по даній справі.

В судовому засіданні прийнято вступну та резолютивну частини ухвали відповідно до ст. 233 ГПК України.

Керуючись ст.ст. 234, 334 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

В задоволенні заяви Васильківського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області про заміну сторони виконавчого провадження відмовити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена в порядку та строки, передбачені статтями 256, 257 Господарського процесуального кодексу України.

Повний текст ухвали складено 18.12.2019.

Суддя О.В. Ліпинський

Дата ухвалення рішення16.12.2019
Оприлюднено20.12.2019
Номер документу86426531
СудочинствоГосподарське
Сутьпроведення перерахунку за спожиту теплову енергію

Судовий реєстр по справі —904/10438/17

Ухвала від 16.12.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ліпинський Олександр Вікторович

Ухвала від 09.12.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ліпинський Олександр Вікторович

Судовий наказ від 12.11.2018

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ліпинський Олександр Вікторович

Судовий наказ від 12.11.2018

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ліпинський Олександр Вікторович

Постанова від 05.11.2018

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Антонік Сергій Георгійович

Ухвала від 16.10.2018

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Антонік Сергій Георгійович

Ухвала від 22.08.2018

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Дармін Михайло Олександрович

Ухвала від 13.08.2018

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Дармін Михайло Олександрович

Ухвала від 02.07.2018

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Дармін Михайло Олександрович

Ухвала від 20.06.2018

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Дармін Михайло Олександрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні