Ухвала
від 18.12.2019 по справі 925/1376/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел. канцелярії (0472) 31-21-49, inbox@ck.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

18 грудня 2019 року м. Черкаси справа № 925/1376/19

Господарський суд Черкаської області у складі головуючого судді Спаських Н.М., із секретарем судового засідання Буднік А.М., за участі представників сторін:

від позивача: Кучер Ю.В. - адвокат за ордером;

від відповідача: не з`явився;

розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Черкасиагросфера" (м. Черкаси) до сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "МТС-Морал" (с. Озірна, Звенигородський район, Черкаська область) про стягнення 56 319,14 грн.

ВСТАНОВИВ:

Заявлено позов про стягнення з відповідача заборгованості в розмірі 56 319,14 грн. на підставі договору поставки № 27/03-18 від 27.03.2018, укладеного між сторонами у справі.

Справа розглядається за правилами загального позовного провадження. Триває підготовче провадження до 23 січня 2020.

В засідання з`явився лише представник позивача. Явка учасників в засідання обов`язковою не визнавалася. Представник відповідача не з`явився - ухвалу про призначення засідання повернуто суду без вручення.

Отже, у справі відсутні докази про вручення відповідачу копії ухвали про призначення засідання. Також немає доказів, що відповідач розшуканий органом поштового зв`язку за адресою його місця реєстрації с. Озірна, Звенигородський район, Черкаська область.

У відповідності до ст. 183 ГПК України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначених строків підготовчого провадження, зокрема, у випадках, визначених ч. 2 ст.202 ГПК.

Згідно п.1) ч. 2 ст. 202 ГПК України підставою для відкладення є неявка в судове засідання учасника справи, щодо якого немає відомостей про направлення йому ухвали з повідомленням про дату, час і місце судового засідання. Суд вважає, що цю норму може бути застосовано і у випадку, коли у суду немає доказів вручення учаснику судового процесу ухвали про призначення засідання.

У відповідності до п. 10,12) ч. 2 ст. 182 ГПК України у підготовчому засіданні суд вирішує заяви та клопотання учасників справи, а також встановлює строк для подання відповіді на відзив та заперечення.

Згідно ч. 8 ст. 165 ГПК України відзив подається в строк, встановлений судом, який не може бути меншим п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. Суд має встановити такий строк подання відзиву, який дозволить відповідачу підготувати його та відповідні докази, а іншим учасникам справи - отримати відзив не пізніше першого підготовчого засідання у справі.

У відповідності до ч. 2 ст. 119 ГПК України встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

Суд вважає, що для забезпечення відповідачу права подати відзив на позов йому за ініціативою суду слід продовжити до наступного засідання у справі строк для подання відзиву на позов та надати можливість в будь-який час ознайомитися із матеріалами справи.

Сторонам слід встановити строк до наступного засідання у справі на подання відповіді на відзив, заперечення.

Також у відповідності до п. 3) ч.2 ст. 183 ГПК України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження, зокрема, у випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 182 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Отже, розгляд справи слід відкласти.

На підставі викладеного, керуючись ст. 119, 183, 202 ГПК України, суд-

УХВАЛИВ:

Відкласти підготовче засідання у справі на 9 год. 00 хв. 09 січня 2020 року. Засідання провести в приміщенні Господарського суду Черкаської області, м. Черкаси, бул. Шевченка, 307.

Продовжити відповідачу та встановити сторонам строк до наступного засідання на подання суду відзиву на позов, відповіді на відзив, заперечення, якими сторонам слід завчасно обмінятися для належної підготовки до судового розгляду.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/.

Для забезпечення дотримання прав відповідача бути поінформованим про час і дату призначення наступного судового засідання, розмістити інформацію про виклик сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "МТС-Морал" на офіційній сторінці господарського суду Черкаської області веб-порталу судової влади України.

Повідомити сторони про час і дату призначення засідання у справі. Явку представників в засідання визнати не обов`язковою.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення.

Суддя Н.М. Спаських

Дата ухвалення рішення18.12.2019
Оприлюднено20.12.2019
Номер документу86430849
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —925/1376/19

Судовий наказ від 24.02.2020

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Спаських Н.М.

Рішення від 03.02.2020

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Спаських Н.М.

Ухвала від 09.01.2020

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Спаських Н.М.

Ухвала від 18.12.2019

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Спаських Н.М.

Ухвала від 23.11.2019

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Спаських Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні