Ухвала
від 18.12.2019 по справі 404/8757/19
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 404/8757/19

Номер провадження 1-кс/404/5200/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 грудня 2019 року м. Кропивницький

Слідчий суддя Кіровського районного суду м. Кіровограда ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого Кропивницького відділу поліції Головного управління національної поліції в Кіровоградській області рядового поліції ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Кіровоградської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , про проведення обшуку по матеріалам кримінального провадження № 12019120020005849 від 31.07.2019 року, за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 355 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

17.12.2019 року до Кіровського районного суду м. Кіровограда надійшло клопотання слідчого погоджене з прокурором Кіровоградської місцевої прокуратури, про проведення обшуку приміщення АТС «Бінотел» , що розташоване за адресою: м. Київ, вул. Здолбунівська, 7-Д корпус (Г та Ж), яке відповідно до інформаційної довідки Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, вищевказана ділянка призначена для експлуатації та обслуговування виробничо-технічної бази, та відповідно до договору оренди належить Товариству з обмеженою відповідальністю «Апполо», код ЄРДПОУ: 24099262, адреса: Україна, 01032, м. Київ, вул. Старовокзальна 17, керівником ТОВ «Апполо» є ОСОБА_5 , з метою відшукання та вилучення в ході обшуку приміщення комп`ютерної техніки (сервера), що містять інформацію про номери стільникового зв`язку НОМЕР_1 , НОМЕР_2 , НОМЕР_3 , НОМЕР_4 та документи, що ідентифікують конкретну особу, яка здійснювала дзвінки з номерів стільникового зв`язку НОМЕР_1 , НОМЕР_2 , НОМЕР_3 , НОМЕР_4 та примушувала до виконання цивільно-правових зобов`язань потерпілу ОСОБА_6 .

На обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що 30.07.2019 року до Кропивницького ВП ГУНП в Кіровоградській області надійшла заява від ОСОБА_6 , про те що невстановлена особа телефонуючи з номерів мобільних телефонів « НОМЕР_1 , НОМЕР_2 , НОМЕР_3 , НОМЕР_4 » під час телефонних розмов, примушує її до виконання цивільно-правових обов`язків, а саме примушує до сплати грошових коштів за неіснуючі зобов`язання, по яких вона вказана в якості поручителя. Після чого називаючи анкетні дані потерпілої ОСОБА_6 вимагав повернення боргу за ОСОБА_7 .

За вищевказаним фактом 31.07.2019 року СВ Кропивницького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Кіровоградській в Кіровоградській області розпочате кримінальне провадження №12019120020005849 внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального провадження передбаченого ч. 1 ст. 355 КК України.

02.09.2019 року було направлено офіційний запит директору ТОВ «БІНОТЕЙЛ» ОСОБА_8 про надання інформації про фізичних та юридичних осіб, які користуються віртуальними АТС за номерами: НОМЕР_1 , НОМЕР_2 , НОМЕР_3 , НОМЕР_4 . Проте відповіді на даний запит Кропивницький ВП ГУНП в Кіровоградській області так і не отримав.

В ході досудового розслідування встановлено, що за вищевказаною адресою, а саме: м. Київ, вул. Здолбунівська, 7-Д корпус (Г та Ж), відповідно до ч.1 ст. 234 міститься інформація та речі, що мають значення для кримінального провадження, а саме сервера, що містять інформацію про номери стільникового зв`язку НОМЕР_1 , НОМЕР_2 , НОМЕР_3 , НОМЕР_4 , які використовувались під час вчинення злочину, та були вказані потерпілою ОСОБА_6 під час проведення допиту потерпілого. А також в подальшому в ході проведення негласної слідчої розшукової дії передбаченої ст. 268 КПК України, установлення місцезнаходження радіоелектронного засобу було встановлено, що мобільні термінали, що використовують дані номери стільникового зв`язку розміщені та перебувають в користуванні АТС «БІНОТЕЙЛ», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Здолбунівська, 7-Д корпус (Г та Ж). Також в приміщеннях АТС «БІНОТЕЙЛ» містяться комп`ютерна техніка (сервера), що містять інформацію про номери стільникового зв`язку НОМЕР_1 , НОМЕР_2 , НОМЕР_3 , НОМЕР_4 та документи, що ідентифікують конкретну особу, яка здійснювала дзвінки з номерів стільникового зв`язку НОМЕР_1 , НОМЕР_2 , НОМЕР_3 , НОМЕР_4 та примушувала до виконання цивільно-правових зобов`язань. Вищезазначена інформація має істотне значення для подальшого досудового розслідування та можливості притягнення винної особи до кримінальної відповідальності.

Таким чином у вказаному кримінальному провадженні виникла необхідність в отриманні дозволу слідчого судді на проведення обшуку за вище вказаною адресою.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та просив його задовольнити посилаючись на обставини в ньому викладені.

Заслухавши слідчого, дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає частковому задоволенню частково з таких підстав:

Встановлено, що у провадженні СВ Кропивницького ВП ГУНП в Кіровоградській області перебуває кримінальне провадження № 12019120020005849 від 31.07.2019 року, за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 355 КК України.

Згідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, встановлено, що нерухоме майно, яке розташоване за адресою: м. Київ, вул. Здолбунівська, 7-Д належить територіальній громаді міста Києва в особі Київської міської ради, а орендарем є ТОВ «Аполло».

Відповідно до протоколу від 18.11.2019 року встановлено, що під час проведення НСРД отримано інформацію про те, що мобільні термінали НОМЕР_1 , НОМЕР_2 , НОМЕР_3 , НОМЕР_4 перебувають у користуванні АТС провайдера «БІНОТЕЛ», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Здолбунівська, 7-Д корпус (Г та Ж).

12.09.2019 року згідно до відповіді ТОВ «Бінотел» начальнику ВП ГКНП в Кіровоградській області повідомлено, що до віртуальної АТС ТОВ «Бінотел» не підключено жодного з перелічених вище номерів телефону.

Таким чином, сторона кримінального провадження (слідчий) довів наявність достатніх підстав для одержання ним дозволу на проведення обшуку.

Сукупність перерахованих та документально підтверджених у клопотанні обставин доводить, що відшукуванні речі та документи повинні знаходитись за вище вказаною адресою.

Відповідно до п. 1 ч. 1-2 ст. 91 КПК України, подія кримінального правопорушення (час, місце, спосіб та інші обставини вчинення кримінального правопорушення) підлягають доказуванню у кримінальному провадженні; доказування полягає у збиранні, перевірці та оцінці доказів з метою встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження.

Зазначені в клопотанні речі та документи фактично можуть бути доказом вчинення кримінального правопорушення і мають важливе значення для встановлення визначальних обставин по даному кримінальному провадженню.

Відповідно до абз. 2 ч. 2 ст. 168 КПК України забороняється тимчасовевилучення електроннихінформаційних системабо їхчастин,мобільних терміналів систем зв`язку, крім випадків, коли їх надання разом з інформацією, що на них міститься, є необхідною умовою проведення експертного дослідження, або якщо такі об`єкти отримані в результаті вчинення кримінального правопорушення чи є засобом або знаряддям його вчинення, а також якщо доступ до них обмежується їх власником, володільцем або утримувачем чи пов`язаний з подоланням системи логічного захисту.

У разі необхідності слідчий чи прокурор здійснює копіювання інформації, що міститься в інформаційних (автоматизованих) системах, телекомунікаційних системах, інформаційно-телекомунікаційних системах, їх невід`ємних частинах. Копіювання такої інформації здійснюється із залученням спеціаліста.

Таким чином,слідчий суддянадає дозвілна проведенняобшуку (одинраз) вищевказаного нерухомогомайна зможливістю відшукання та вилучення інформації з комп`ютерної техніки (сервера), що містять дані про номери стільникового зв`язку НОМЕР_1 , НОМЕР_2 , НОМЕР_3 , НОМЕР_4 за необхідності із залученням спеціаліста.

За таких обставин, клопотання є достатньо обґрунтованим і підлягає частковому задоволенню, оскільки представлені матеріали кримінального провадження містять достатньо даних (ст. 234 КПК України), які вказують про необхідність та неможливість в інший спосіб здобути докази, які мають вирішальне значення для кримінального провадження і можуть бути використані органами досудового розслідування у розкритті кримінального правопорушення.

Керуючись ст.ст. 206, 233 - 236, 309, 369-372, 376, 532 КПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задовольнити частково.

Надати групі слідчих Кропивницького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області: ОСОБА_3 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 дозвіл на проведення обшуку (один раз) приміщення АТС ТОВ «Бінотел», що розташоване за адресою: м. Київ, вул. Здолбунівська, 7-Д корпус (Г та Ж), власником нерухомого майна є територіальна громада міста Києва в особі Київської міської ради, а фактичними володільцями являється ТОВ «Аполло» та АТС ТОВ «Бінотел», з метою відшукання та вилучення: документи, що ідентифікують конкретну особу, яка здійснювала дзвінки з номерів стільникового зв`язку НОМЕР_1 , НОМЕР_2 , НОМЕР_3 , НОМЕР_4 та інформації з комп`ютерної техніки (сервера), що містять дані про номери стільникового зв`язку НОМЕР_1 , НОМЕР_2 , НОМЕР_3 , НОМЕР_4 за необхідності із залученням спеціаліста.

В задоволенні решти вимог відмовити.

Дія ухвали починається з дня її постановлення, протягом місяця, тобто до 17.01.2020 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Кіровського

районного суду

м.Кіровограда ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення18.12.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу86449462
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку по матеріалам кримінального провадження № 12019120020005849 від 31.07.2019 року, за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 355 КК України

Судовий реєстр по справі —404/8757/19

Ухвала від 18.12.2019

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Галаган О. В.

Ухвала від 18.12.2019

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Галаган О. В.

Ухвала від 09.12.2019

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Галаган О. В.

Ухвала від 09.12.2019

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Галаган О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні