Ухвала
від 09.12.2019 по справі 757/18810/18-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/18810/18-ц

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

09 грудня 2019 року Печерський районний суд міста Києва

у складі: головуючого судді - Писанця В.А.,

при секретарі судових засідань - Хабеці О.О.,

за участю представника позивача - ОСОБА_1 ,

представника відповідача - Дацьківа А.І.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду у місті Києві питання щодо направлення за підсудністю цивільної справи за позовом ОСОБА_2 до Благодійної організації Фонд пам`яті Бабин Яр , третя особа: Відділ з питань державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців Печерської РДА в м. Києві про визнання рішення недійсним, -

В С Т А Н О В И В :

Позивач звернувся до суду із позовом до Благодійної організації Фонд пам`яті Бабин Яр , в якому просив визнати незаконним та скасувати рішення останньої про виключення зі складу засновників ОСОБА_2 .

Ухвалою судді від 06 серпня 2018 року відкрито провадження, а розгляд справи призначено здійснювати в порядку зального провадження з проведенням підготовчого засідання, сторонам роз`яснено підстави, час та черговість подання заяв по суті справи.

Вислухавши представників сторін, які проти направлення справи за підсудністю заперечували, а також встановивши, що третя особа в підготовче засідання не з`явилась, направивши клопотання про розгляд справи за відсутності її представника, суд дослідивши матеріали справи, приходить до висновку про необхідність передачі справи за підсудністю в Голосіївський районний суд міста Києвавиходячи з наступного.

Позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, що передбачає ч. 2 ст. 27 ЦПК України.

Судом встановлено, що з матеріалів справи вбачається, що відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, Благодійна організація Фонд пам`яті Бабин Яр , станом на 04 квітня 2019 року знаходиться за адресою: м. Київ , Голосіївський р-н, вул. Велика Васильківська, 100-А, оф. 901 , що тягне за собою застосування приписів ч. 2 ст. 27, п. 1 ч. 1 ст. 31 ЦПК України.

Частиною 9 ст. 187 ЦПК України передбачено, що якщо за результатами отриманої судом інформації буде встановлено, що справа не підсудна цьому суду, суд надсилає справу за підсудністю в порядку, встановленому ст. 31 цього Кодексу.

Відповідно до вимог ст. 31 ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду. Передача справи на розгляд іншого суду за встановленою цим Кодексом підсудністю з підстави, передбаченої п. 1 ч. 1 цієї статті, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Згідно Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод від 04 листопада 1950 року, Закону України Про виконання рішень, застосування практики Європейського суду з прав людини , інститут підсудності безпосередньо пов`язаний із забезпеченням права на справедливий судовий розгляд, який закріплений у п. 1 ст. 6 Конвенції, оскільки, за його допомогою визначається належний суд , тобто суд, уповноважений розглядати конкретну справу.

За таких обставин, судом встановлено, що відкриття провадження відбулося з порушенням правил підсудності, оскільки відповідач, дійсність рішення якого оспорюється знаходиться за адресою: м. Київ, Голосіївський р-н, вул. Велика Васильківська, 100-А, оф. 901 .

Таким чином, враховуючи, що розгляд справи по суті не розпочато, суд вважає за необхідне передати вказану позовну заяву для розгляду за належною підсудністю за місцем знаходженням відповідача до якого направлені вимоги позову.

У відповідності до положень ч.ч. 1, 2 ст. 32 ЦПК України, спори між судами про підсудність не допускаються і справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому ст. 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

З огляду на вищевикладене, справа не підсудна Печерському районному суду міста Києва, а тому суд направляє її для розгляду за підсудністю за місцем знаходженням Благодійної організації Фонд пам`яті Бабин Яр .

Керуючись ст.ст. 27, 31, 32 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

Цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до Благодійної організації Фонд пам`яті Бабин Яр , третя особа: Відділ з питань державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців Печерської РДА в м. Києві про визнання рішення недійсним передати за підсудністю в Голосіївський районний суд міста Києва (03127, м. Київ, вул. Потєхіна, 14-А).

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення безпосередньо до Київського апеляційного суду.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Повний текст ухвали складено 12 грудня 2019 року.

Суддя В. А. Писанець

Дата ухвалення рішення09.12.2019
Оприлюднено20.12.2019
Номер документу86467898
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання рішення недійсним

Судовий реєстр по справі —757/18810/18-ц

Ухвала від 03.02.2021

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Ухвала від 17.09.2020

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Постанова від 08.09.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Рейнарт Ійя Матвіївна

Ухвала від 01.09.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Рейнарт Ійя Матвіївна

Ухвала від 31.07.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Рейнарт Ійя Матвіївна

Ухвала від 08.07.2020

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Вовк С. В.

Ухвала від 01.06.2020

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 09.12.2019

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Писанець В. А.

Ухвала від 09.12.2019

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Писанець В. А.

Ухвала від 30.08.2018

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Писанець В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні