Ухвала
від 16.12.2019 по справі 2-1383/2010
БЕРШАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Справа № 2-1383/2010

Провадження № 6/126/149/2019

"16" грудня 2019 р. м. Бершадь

Бершадський районний суд Вінницької області

в складі головуючого судді Рудь О. Г.

секретар Кучанська В. М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Бершадь подання головного державного виконавця Бершадського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області Тарасюк Наталії Михайлівни про розшук боржника ОСОБА_1 ,

ВСТАНОВИВ:

Головний державний виконавець Бершадського районного відділу ДВС ГТУЮ у Вінницькій області Тарасюк Н.М. звернулася до суду з поданням в якому просить винести ухвалу про розшук боржника ОСОБА_1 .. Подання мотивоване тим, що на виконанні у відділі перебуває виконавчий лист № 2-1383 виданий 18.01.2011 року Бершадським районним судом Вінницької області про стягнення з ОСОБА_1 на користь ОСОБА_2 аліментів на утримання дочки ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . На даний час за останньою відомою адресою боржник не проживає. В добровільному порядку заборгованість боржником не погашається, що й стало підставою звернення державного виконавця з поданням про розшук боржника.

Сторони виконавчого провадження до судового засідання не з`явились, хоча про місце, дату та час судового засідання були повідомлені належним чином.

Головний державний виконавець Тарасюк Н.М. подала через канцелярію суду письмову заяву про розгляд подання без її участі.

У відповідності до ч. 2 ст. 247 ЦПК України фіксування судового засідання технічними засобами не здійснюється.

Згідно з ч. 1 ст. 438 ЦПК України розшук боржника або дитини, привід боржника оголошуються за місцем виконання рішення або за останнім відомим місцем проживання (перебування) боржника або дитини чи місцезнаходженням їхнього майна, або за місцем проживання (перебування) стягувача.

Відповідно до ст. 18 Закону України Про виконавче провадження виконавець зобов`язаний здійснювати заходи примусового виконання рішень у спосіб та в порядку, які встановлені виконавчим документом і цим Законом.

У відповідності з положеннями ст. 36 Закону України Про виконавче провадження у разі відсутності відомостей про місце проживання, перебування боржника - фізичної особи, а також дитини за виконавчими документами про відібрання дитини виконавець звертається до суду з поданням про винесення ухвали про розшук боржника або дитини.

Відповідно до п. 3.12 Інструкції з організації примусового виконання рішень перед зверненням до суду з поданням про винесення ухвали про розшук боржника - фізичної особи державний виконавець має вжити заходів, спрямованих на встановлення фактичного місцезнаходження боржника - фізичної особи.

Дослідивши матеріали справи, суд встанови, що суб`єктом подання не надано належних та допустимих доказів на підтвердження того, що ним вжито всіх можливих заходів для виконання рішення суду, передбачених Законом України Про виконавче провадження . Зокрема у матеріалах подання відсутні належні та допустимі докази про отримання боржником постанови про відкриття виконавчого провадження та викликів державного виконавця. Також матеріали подання не містять будь-яких інших доказів на підтвердження поінформованості боржника про здійснення виконавчого провадження.

Окрім цього, відсутні докази, які б підтверджували вичерпність заходів, вжитих державним виконавцем щодо встановлення місцезнаходження боржника.

За таких обставин, суд не вбачає правових підстав для задоволення подання державного виконавця про розшук боржника.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 258-261, 354, 438 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

В задоволенні подання головного державного виконавця Бершадського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області Тарасюк Наталії Михайлівни про розшук боржника ОСОБА_1 - відмовити.

Ухвала може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено Цивільним процесуальним кодексом України. Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею.

Суддя О. Г. Рудь

СудБершадський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення16.12.2019
Оприлюднено20.12.2019
Номер документу86469701
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-1383/2010

Рішення від 20.06.2010

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Сітарчук О. І.

Рішення від 22.06.2010

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Котлярова І. Ю.

Ухвала від 26.02.2010

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Безпрозванний В. В.

Ухвала від 16.12.2019

Цивільне

Бершадський районний суд Вінницької області

Рудь О. Г.

Ухвала від 15.04.2019

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Коваленко І. П.

Ухвала від 11.04.2019

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Коваленко І. П.

Ухвала від 30.11.2018

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Коваленко І. П.

Постанова від 14.11.2018

Цивільне

Велика палата Верховного Суду

Ситнік Олена Миколаївна

Постанова від 25.10.2010

Цивільне

Пологівський районний суд Запорізької області

Богданенко І. Ю.

Ухвала від 09.07.2018

Цивільне

Велика палата Верховного Суду

Ситнік Олена Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні