Ухвала
від 17.12.2019 по справі 202/8359/19
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/8359/19

Провадження № 1-кс/202/12917/2019

ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

УХВАЛА

17 грудня 2019 року м. Дніпро

слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2

слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3

розглянувши клопотання заступника начальника відділу СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_4 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_5 про надання дозволу на проведення обшуку, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні СУ ГУНП в Дніпропетровській області знаходиться кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019040000000974 від 27 листопада 2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.172 КК України.

Нагляд за додержанням законів під час проведення досудового розслідування у формі процесуального керівництва досудовим розслідуванням здійснюється прокуратурою Дніпропетровської області.

16 грудня 2019 року до Індустріального районного суду м. Дніпропетровська надійшло клопотання заступника начальника відділу СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_4 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_5 про надання дозволу на проведення обшуку.

Дане клопотання, згідно протоколу автоматичного визначення слідчого судді, було передано слідчому судді 16 грудня 2019 року.

Згідно з матеріалами клопотання, в ході досудового розслідування встановлено, що до СУ ГУНП в Дніпропетровській області надійшла заява голови громадської організації "Рух вільна доля" ОСОБА_6 за фактами грубого порушення законодавства про працю та з інших питань, що вчиняються посадовими особами ТОВ "АМТ Трейд" (і.к.41526485).

Вивченням змісту вищевказаних матеріалів було встановлено, що посадовими особами ТОВ "АМТ Трейд" (і.к.41526485), юридична адреса: м. Дніпро, вул. Надії Алексєєнко, буд. 70 здійснюється виплата заробітної плати працівникам підприємства без належного відображення у звітності до пенсійного фонду України т.зв. зарплатня у конвертах.

Вищевказаними діями посадових осіб ТОВ "АМТ Трейд" (і.к.41526485) грубо порушується законодавство про працю, в частині подальшого недоотримання пенсійних виплат застрахованим особам (після досягнення пенсійного віку), оскільки відповідно до статті 40 Закону України «Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування» «для обчислення пенсії враховується заробітна плата (дохід) за весь період страхового стажу».

У ході проведення досудового розслідування було допитано особу у якості свідка, якою підтверджено факти грубого порушення законодавства про працю діючим керівництвом ТОВ "АМТ Трейд" (і.к.41526485) та крім цього вказано, що чорнова бухгалтерія ТОВ «АМТ-Трейд» (і.к. 41526485) в якій відображаються суми фактично нарахованої заробітної плати співробітникам підприємства, зберігається в паперовому та електронному вигляді (на жорстких дисках серверної) за декількома адресами, серед яких: м. Дніпро, вул. Надії Алексєєнко, буд. 70 яка є юридичною адресою підприємства.

В обґрунтування клопотання зазначено, що у органу досудового розслідування виникла необхідність в проведенні обшуку за юридичною адресою ТОВ «АМТ-Трейд» (і.к. 41526485), а саме: м. Дніпро, вул. Надії Алексєєнко, буд. 70, з метою виявлення та фіксації обставин вчинення кримінального правопорушення, встановлення кола причетних до його вчинення осіб, а також відшукання та вилучення речей і документів, що можуть свідчити про грубе порушення законодавства про працю посадовими особами вказаного підприємства, документів в яких відображенні відомості про нарахування та виплату заробітної платні, таких як відомості нарахування заробітної, табелі обліку робочого часу, накази про нарахування премій, штатні розписи, відомості виплати заробітної плати, договори на виконання робіт за цивільно-правовими договорами, або іншими, що встановлюють наявні трудових відносин ТОВ «АМТ-Трейд» (і.к. 41526485), статистичні звіти про наявність або відсутність заборгованості з заробітної плати, платіжні доручення, або інші документи на здійснення перерахування грошових коштів з розрахункових рахунків ТОВ «АМТ-Трейд» (і.к. НОМЕР_1 ) на виплату заробітної плати або видачу її у готівковій формі, податкові звіти про сплату податків та обов`язкових відрахувань при оплаті заробітної плати, або тих, що мають значення для досудового розслідування, в т.ч. магнітні та електронні засоби зберігання та передачі інформації, банківські картки, чорнові записи, печатки, штампи, незаповнені бланки з відбитками печаток, комп`ютерна техніка, мобільні телефони, сім-картки мобільних операторів, картки пам`яті, банківські картки, флеш-накопичувачі та інші предмети і документи, які мають значення для досудового розслідування, а також грошові кошти чи інші цінності здобуті злочинним шляхом.

Згідно відомостей з реєстру прав власності на нерухоме майно будинок АДРЕСА_1 належить на праві приватної власності ТОВ «Термінал» Агро» (і.к.37383051).

Наведене зумовило заступника начальника відділу СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_4 , звернутись до слідчого судді з відповідним клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку.

На підставі викладеного, заступник начальника відділу СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_4 з урахуванням обставин, які містяться в матеріалах даного кримінального провадження, зазначаючи про те, що інші заходи забезпечення кримінального провадження можуть негативно вплинути на досягнення дієвості даного провадження, просить надати дозвіл на проведення обшуку за вказаною вище адресою.

Слідчий у судовому засіданні клопотання підтримав та просив задовольнити. Слідчому судді надав пояснення аналогічні тим, що викладені в клопотанні.

Заслухавши думку слідчого, дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч. 1 ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно з ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно з ч. 5 ст. 236 КПК України обшук на підставі ухвали слідчого судді повинен проводитися в обсязі, необхідному для досягнення мети обшуку.

На підставі вищевикладеного, слідчий суддя вважає, що на слідчого покладається обов`язок доведення наявності достатніх підстав для проведення обшуку, однак із доданих до клопотання матеріалів та доводів наведених в судовому засіданні, не вбачається наявності достатніх, належних, допустимих та переконливих доказів в обґрунтування клопотання, а також підтвердження того, що потреби кримінального провадження пропорційні рівню процесуального примусу, а обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, у зв`язку із чим клопотання про надання дозволу на проведення обшуку не підлягає задоволенню.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 233-235, 309 КПК України, слідчий суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

У задоволенні клопотання заступника начальника відділу СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_4 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_5 про надання дозволу на проведення обшуку відмовити.

Ухвала є остаточною та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення17.12.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу86610638
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —202/8359/19

Ухвала від 22.01.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Ісаєва Д. А.

Ухвала від 22.01.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Ісаєва Д. А.

Ухвала від 21.01.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Ісаєва Д. А.

Ухвала від 21.01.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Ісаєва Д. А.

Ухвала від 21.01.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Ісаєва Д. А.

Ухвала від 24.12.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Ісаєва Д. А.

Ухвала від 24.12.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Ісаєва Д. А.

Ухвала від 24.12.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Ісаєва Д. А.

Ухвала від 17.12.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Ісаєва Д. А.

Ухвала від 17.12.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Ісаєва Д. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні