Постанова
від 18.03.2010 по справі 2а-1531/10/1270
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

Іменем України

«18 » березня 2010 р. Справа № 2а-1531/10/1270

Катего рія № 6.6.2

Луганський окружний ад міністративний суд у складі:

судді: Бо рзаниці С.В.

при секретарі: Г апоновій І.В.,

за участю:

представника позивача: Філатов Ю.В.

відповідач: не з' явився,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативний позов Державної пода ткової інспекції в Артемівсь кому районі м. Луганська до су б' єкта підприємницької дія льності - фізичної особи - підприємця ОСОБА_2 про пр ипинення підприємницької ді яльності фізичної особи

ВСТАНОВИВ:

26 лютого 2010 року до Луганськ ого окружного адміністратив ного суду надійшов позов Дер жавної податкової інспекції в Артемівському районі м. Луг анська до суб' єкта підприєм ницької діяльності - фізичн ої особи - підприємця ОСОБ А_2 про припинення юридично ї особи, в якому позивач зазна чив, що приватний підприємец ь ОСОБА_2 ід. код НОМЕР_1 зареєстрований Виконавчим комітетом Луганської місько ї ради 07.10.2005 року за № 010275 та взяти й на податковий облік у Держа вній податковій інспекції в Артемівському районі м. Луга нська 22.11.2005 року.

Відповідач не звітує до Де ржавної податкової інспекці ї в Артемівському районі м. Лу ганська з 05.04.2006 року, що підтвер джується Висновком Державно ї податкової інспекції в Арт емівському районі м. Лугансь ка

У зв' язку з чим позивач пр осив припинити підприємниць ку діяльність відповідача.

Представник позивача під ч ас судового засідання позов підтримав в повному обсязі.

Відповідач в судове зас ідання не з' явився, про дат у, місце та час слухання справ и був повідомлений належним чином, причини неявки суду не відомі.

Дослідивши матеріали с прави, суд вважає, що позов під лягає задоволенню з таких пі дстав.

Судом встановлені такі факти і відповідні їм правов ідносини.

Судом встановлено, підтвер джується матеріалами справи , що відповідач ОСОБА_2 ід. к од НОМЕР_1 зареєстровани й Виконавчим комітетом Луга нської міської ради 07.10.2005 року з а № 010275 та взятий на податковий облік у Державній податкові й інспекції в Артемівському районі м. Луганська 22.11.2005 року.

Висновком Державної подат кової інспекції в Артемівськ ому районі м. Луганська від 18.03. 2010 року підтверджується, що ві дповідач не звітує до Держав ної податкової інспекції в А ртемівському районі м. Луган ська з 05.04.2006 року.

Відповідно до п. 2 ст. 9 Закон у України «Про систему опода ткування» платники податків і зборів (обов' язкових плат ежів) зобов' язані своєчасно надавати податковим органам декларації про доходи, інші н еобхідні відомості для нарах ування податків та інших обо в' язкових платежів.

Згідно з п. 2 ст. 46 Закону Укра їни від 15.05.2003р. № 755 - IV «Про держа вну реєстрацію юридичних осі б та фізичних осіб - підприє мців» підставою для постанов лення судового рішення про п рипинення підприємницької д іяльності фізичної особи під приємця є неподання протягом року органам державної пода ткової служби податкових дек ларацій, документів фінансов ої звітності відповідно до з акону.

Оскільки відповідач більш е року не подає органам держа вної податкової інспекції до кументів фінансової звітнос ті, то це є підставою для припи нення його юридичної особи.

Питання по судових витрата х не вирішується, оскільки по зивач звільнений від їх спла ти у встановленому порядку, а ст. 94 Кодексу адміністративно го судочинства України не пе редбачено їх стягнення у дан их випадках.

Згідно ст. 160 Кодексу адмініс тративного судочинства Укра їни у судовому засіданні, в як ому закінчився розгляд справ и, оголошено вступну та резол ютивну частини постанови та повідомлено представників с торін про те, що постанову у по вному обсязі буде виготовлен о протягом 5-денного строку.

На підставі викладеного, ке руючись ст. ст. 17, 18, 94, 158-163 Кодексу а дміністративного судочинст ва України, ст. ст. 33, 38 Закону Укр аїни «Про державну реєстраці ю юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців», ст. 9 Зак ону України «Про систему опо даткування», суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Де ржавної податкової інспекці ї в Артемівському районі м. Лу ганська до суб' єкта підприє мницької діяльності - фізич ної особи - підприємця ОСО БА_2 про припинення підприє мницької діяльності фізично ї особи задовольнити повніст ю.

Припинити підприємницьку діяльність відповідача - су б' єкта підприємницької дія льності - ОСОБА_2 - іден тифікаційний номер НОМЕР_1 , який зареєстрований Викон авчим комітетом Луганської м іської ради 07.10.2005 року за № 010275, що мешкає за адресою: АДРЕСА_1 .

Копію даної постанови напр авити Управлінню державної р еєстрації та міського реєстр у Луганської міської ради (м. Л уганськ, вул. Коцюбинського, 14 ), після набрання постановою з аконної сили.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Донецького апеляційного ад міністративного суду через с уд першої інстанції шляхом п одачі заяви про апеляційне о скарження в 10-денний строк з д ня проголошення постанови, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно д о ст..160 цього Кодексу-з дня скла дення в повному обсязі. Апеля ційна скарга на постанову су ду першої інстанції подаєтьс я протягом 20 днів після поданн я заяви про апеляційне оскар ження. Апеляційна скарга мож е бути подана без попередньо го подання заяви про апеляці йне оскарження, якщо скарга п одається у строк, встановлен ий для подання заяви про апел яційне оскарження.

Постанова суду набирає зак онної сили після закінчення строку апеляційного оскарже ння.

Постанову складено у повно му обсязі та підписано 23 бере зня 2010 року.

Суддя С.В. Борзаниц я

Дата ухвалення рішення18.03.2010
Оприлюднено06.07.2010
Номер документу8662800
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1531/10/1270

Постанова від 18.03.2010

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Борзаниця Сергій Володимирович

Постанова від 20.01.2010

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Ірметова Олеся Віталіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні