Ухвала
від 17.12.2019 по справі 314/4483/19
ВІЛЬНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 314/4483/19

Провадження № 2-о/314/101/2019

У Х В А Л А

"17" грудня 2019 р. м. Вільнянськ

Вільнянський районний суд Запорізької області у складі:

головуючого судді Мануйлової Н.Ю.,

присяжних Скуйбіди Л. М.,

Столярової Н. Г.,

секретар судового засідання Рясна А.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу в порядку окремого провадження за заявою Комунальної установи Любомирівський психоневрологічний інтернат Запорізької обласної ради, заінтересована особа: Павлівська сільська рада Вільнянського району Запорізької області як орган опіки та піклування про визнання фізичної особи недієздатною,

за участю представника заявника ОСОБА_1 ,

ВСТАНОВИВ:

КУ Любомирівський психоневрологічний інтернат Запорізької обласної ради звернувся до Вільнянського районного суду Запорізької області із заявою в порядку окремого провадження, у якій просить визнати недієздатною ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка зареєстрована та проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

У судовому засіданні представник заявника заявила клопотання про призначення судово-психіатричної експертизи.

Відповідно до ч.1 ст. 298 ЦПК України, суд за наявності достатніх даних про психічний розлад здоров`я фізичної особи призначає для встановлення її психічного стану судово-психіатричну експертизу.

Відповідно до ст.21 Закону України Про психіатричну допомогу судово-психіатрична експертиза з цивільних справ призначається і проводиться на підставах та в порядку, передбачених законом. Кількість і зміст питань, за якими має бути проведена експертиза, має бути визначено судом у судовому засіданні, як це передбачено ч.ч.1-3 ст.143 ЦПК України.

Відповідно до ст.7 Закону України Про судову експертизу виключно державними спеціалізованими установами здійснюється судово-експертна діяльність, пов`язана з проведенням судово-психіатричних експертиз. Тому проведення відповідної судово-психіатричної експертизи може бути доручено експертам амбулаторної судово-психіатричної експертизи КУ Запорізька обласна психіатрична лікарня , що є державною спеціалізованою установою.

Як зазначається в п.4 постанови Пленуму ВСУ від 28.03.1972р. №3 Про судову практику в справах про визнання громадянина обмежено дієздатним чи недієздатним , судово-психіатрична експертиза призначається у справах про визнання громадянина недієздатним. В ухвалі про призначення експертизи на вирішення експертів мають бути поставлені такі питання:

1) чи хворіє даний громадянин на психічну хворобу;

2) чи розуміє він значення своїх дій та чи може керувати ними.

Відповідно до ч.1 ст.202 ЦПК України суд може за заявою особи, яка бере участь у справі, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у разі призначення судом експертизи. Відповідно до ч.1 п.5 ст.252 ЦПК України провадження у справі зупиняється на час проведення експертизи.

Враховуючи, що наявні достатні дані про психічний розлад ОСОБА_2 , а також вирішення питання про те, чи може вона розуміти значення своїх дій та керувати ними потребує спеціальних знань в області психіатрії, і керуючись ст.ст. 103-106, ст. 233, п.5 ч.1 ст.252, 298 ЦПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Призначити у справі за заявою Комунальної установи Любомирівський психоневрологічний інтернат Запорізької обласної ради, заінтересована особа: Павлівська сільська рада Вільнянського району Запорізької області як орган опіки та піклування про визнання фізичної особи недієздатною судово-психіатричну експертизу, на розгляд якої поставити наступні питання:

1. Чи хворіє ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , будь-яким психічним захворюванням?

2. Чи розуміє ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , значення своїх дій та чи може керувати ними, чи є психічна хвороба хронічною?

3. Чи здатна ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з`явитися в судове засідання, а також чи має вона можливість особисто дати пояснення по суті справи?

Провадження у справі зупинити на час проведення експертизи.

Проведення судово-психіатричної експертизи доручити експертам КУ Обласна клінічна психіатрична лікарня Запорізької обласної ради (місцезнаходження: 69600, м. Запоріжжя, вул. Оріхівське шосе, буд. 10-а), направивши їм ухвалу, а також попередивши їх про кримінальну відповідальність за ст. ст. 384, 385 КК України.

Витрати по проведенню експертизи віднести за рахунок держави.

Встановити строк проведення експертизи 2 місяці.

Провадження у справі зупинити до отримання висновку експертизи.

Ухвала може бути оскаржена до Запорізького апеляційного суду через Вільнянський районний суд Запорізької області шляхом подачі в 15-денний строк з дня її проголошення апеляційної скарги.

Учасник справи, якому повне рішення суду або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя:Н. Ю. Мануйлова

17.12.2019

Дата ухвалення рішення17.12.2019
Оприлюднено29.12.2019
Номер документу86673853
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —314/4483/19

Ухвала від 05.05.2020

Цивільне

Вільнянський районний суд Запорізької області

Мануйлова Н. Ю.

Рішення від 05.05.2020

Цивільне

Вільнянський районний суд Запорізької області

Мануйлова Н. Ю.

Ухвала від 27.03.2020

Цивільне

Вільнянський районний суд Запорізької області

Мануйлова Н. Ю.

Ухвала від 17.12.2019

Цивільне

Вільнянський районний суд Запорізької області

Мануйлова Н. Ю.

Ухвала від 07.10.2019

Цивільне

Вільнянський районний суд Запорізької області

Мануйлова Н. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні