Ухвала
від 09.12.2019 по справі 589/5163/19
ШОСТКИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 589/5163/19

Провадження № 2/589/2090/19

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

М. Шостка

09 грудня 2019 року

Суддя Шосткинського міськрайонного суду Сумської області Лєвша С.Л. вивчивши позовну заяву ОСОБА_1 до виконкому Собичівської сільської ради Шосткинського району Сумської області про встановлення факту належності на праві власності будинку померлому та визнання права власності на будинок в порядку спадкування за заповітом, -

ВСТАНОВИВ:

06 грудня 2019 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовною заявою до виконкому Собичівської сільської ради Шосткинського району Сумської області, в якій просить встановити факт належності на праві власності ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 житлового будинку з господарськими спорудами по АДРЕСА_1 та визнати за ним право власності на це майно, в порядку спадкування за заповітом після смерті батька ОСОБА_2

Дана цивільна справа, підсудна Шосткинському міськрайонному суду Сумської області і відповідає вимогам ст.175-177 ЦПК України.

Відповідно до ч.1 ст.187 ЦПК України, підстав для залишення заяви без руху, повернення заяви або відмови у відкритті провадження у цивільній справі не вбачається.

З урахуванням вимог п.2 ч.4 ст. 274 ЦПК України справа розглядатиметься в порядку загального позовного провадження.

Враховуючи вищевказане, вважаю необхідним відкрити провадження по даній справі та розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження.

Керуючись ст.ст. 187, 189, 196, 258-261 Цивільного процесуального кодексу України, суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_2 ), до виконкому Собичівської сільської ради Шосткинського району Сумської області (Сумська область, Шосткинський район, с. Собичеве) про встановлення факту належності на праві власності будинку померлому та визнання права власності на будинок в порядку спадкування за заповітом.

Розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження

Призначити підготовче судове засідання на 14 квітня 2020 року об 11 год. 20 хв., яке відбудеться в залі судових засідань Шосткинського міськрайонного суду Сумської області за адресою: 41100, м. Шостка, вул. Свободи, 63.

Копію цієї ухвали надіслати позивачу.

Копію цієї ухвали разом із копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати відповідачу.

Запропонувати відповідачу протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення йому ухвали про відкриття провадження подати відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 Цивільного процесуального кодексу України. Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

До закінчення підготовчого засіданні по справі особи, які беруть участь у справі, для підтвердження своїх вимог або заперечень зобов`язані подати усі наявні у них докази, заяви та клопотання.

Витребувати з Шосткинської районної державної нотаріальної контори відомості про наявність спадкоємців та інформацію чи заводилась спадкова справа після померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_2 , який проживала в с. Собичеве, Шосткинського району, Сумської області, з наданням відомостей про дату подання заяв про прийняття спадщини кожним із спадкоємців.

Викликати у судове засідання осіб, які беруть участь у справі.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади в Україні за адресою: https://court.gov.ua/sud1819/.

Ухвала може бути оскаржена лише з підстав порушення правил підсудності. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

До початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційна скарга подається учасниками справи до Сумського апеляційного суду через Шосткинський міськрайонний суд Сумської області протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення.

Суддя Шосткинського міськрайонного суду

Сумської області С.Л.Лєвша

Дата ухвалення рішення09.12.2019
Оприлюднено02.01.2020
Номер документу86733229
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —589/5163/19

Рішення від 14.04.2020

Цивільне

Шосткинський міськрайонний суд Сумської області

Лєвша С. Л.

Ухвала від 09.12.2019

Цивільне

Шосткинський міськрайонний суд Сумської області

Лєвша С. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні