Ухвала
від 29.10.2019 по справі 930/2400/19
НЕМИРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 930/2400/19

Провадження №2/930/923/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29.10.2019 року м.Немирів

Немирівський районний суд Вінницької області у складі:

головуючого судді Царапори О.П.

за участю секретаря судових засідань Євтодієвої Н.М.

позивача ОСОБА_1

представника позивача ОСОБА_2

третьої особи ОСОБА_3

відповідачки ОСОБА_4

представника відповідача ОСОБА_5

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду м. Немирів цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , представника позивачка ОСОБА_2 , третя особа без самостійних вимог ОСОБА_3 до Новоселівської сільської ради , Відділу у Немирівському районі Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області, ОСОБА_4 про скасування рішення сільської ради та державного акту про право власності на земельну ділянку, -

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Немирівського районного суду Вінницької області знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 , представника позивачка ОСОБА_2 , третя особа без самостійних вимог ОСОБА_3 до Новоселівської сільської ради, Відділу у Немирівському районі Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області, ОСОБА_4 про скасування рішення сільської ради та державного акту про право власності на земельну ділянку.

18.09.2019 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у вище вказаній цивільній справі.

29.10.2019 року представник позивача ОСОБА_2 заявив клопотання замінити неналежного відповідача - відділ у Немирівському районі Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області на належного - Головне управління у Вінницькій області, оскільки відділ не має статусу юридичної особи.

Дослідивши матеріали справи, суд встановив наступне.

Відповідно до ч. 1 ст. 51 ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити в ній співвідповідача.

Відповідно до ч.2 ст.51 ЦПК України якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Частиною 4 цієї статті Кодексу встановлено, що про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залучення співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Відповідно до п. 6 ч. 1 ст. 251 ЦПК України Суд зобов`язаний зупинити провадження у справі у разі об`єктивної неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного провадження, адміністративного, цивільного, господарського чи кримінального судочинства, до набрання законної сили судовим рішенням в іншій справі; суд не може посилатися на об`єктивну неможливість розгляду справи у випадку, коли зібрані докази дозволяють встановити та оцінити обставини (факти), які є предметом судового розгляду.

Вивчивши матеріали справи, взявши до уваги вище викладене, заслухавши думку учасників суд справи, які не заперечують щодо заявленого клопотання, дійшов висновку про задоволення клопотання щодо заміни відповідача відділу у Немирівському районі Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області на належного - Головне управління у Вінницькій області оскільки дане клопотання обґрунтоване та підтверджується матеріалами справи.

На підставі викладеного вище, керуючись ст.ст.51,197,259 ЦПК України, суд -

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання ОСОБА_2 про заміну неналежного відповідача - задовільнити.

Замінити відповідача відділ у Немирівському районі Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області на належного - Головне управління у Вінницькій області (код ЄДРПОУ 39767547, 21027 м.Вінниця вул.Келецька, 63) .

Відкласти підготовче судове засідання по справі на 10-30 год. 24.12.2019 року.

Надіслати заміненому у справі відповідачу копію позовної заяви та доданих до неї документів.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву щодо позову відповідно до вимог ст. 178 ЦПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий: О.П.Царапора

СудНемирівський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення29.10.2019
Оприлюднено10.01.2020
Номер документу86778567
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —930/2400/19

Рішення від 30.03.2021

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Царапора О. П.

Рішення від 30.03.2021

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Царапора О. П.

Ухвала від 18.02.2021

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Царапора О. П.

Ухвала від 04.08.2020

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Царапора О. П.

Ухвала від 26.12.2019

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Царапора О. П.

Ухвала від 29.10.2019

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Царапора О. П.

Ухвала від 29.10.2019

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Царапора О. П.

Ухвала від 18.09.2019

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Царапора О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні