Ухвала
від 09.01.2020 по справі 909/764/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 909/764/17

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

09.01.2020 м. Івано-Франківськ Господарський суд Івано-Франківської області у складі судді Ткаченко І. В., розглянувши матеріали справи за позовом товариства з обмеженою відповідальністю малого підприємства "Туризм-Комерція Менеджмент" у формі Товариства з обмеженою відповідальністю про стягнення з Оболонської сільської ради Долинського району Івано-Франківської області 199 220 грн 40 коп. за виконані ремонтно-будівельні роботи та використані матеріали,

в с т а н о в и в:

в провадженні Господарського суду Івано-Франківської області перебуває справа за позовом МП "ТКМ" до Оболонської сільської ради Долинського району Івано-Франківської області про стягнення 199 220 грн 40 коп. за виконані ремонтно-будівельні роботи та використані матеріали.

Ухвалою від 28 березня 2019 р. суд призначив у справі додаткову судову будівельно-технічну експертизу, проведення якої доручив Івано-Франківському відділенню Київського науково-дослідного інституту судових експертиз в іншому складі експертів.

На час проведення судової експертизи провадження у цій справі суд зупинив.

24 грудня 2019 р., до суду надійшло клопотання судового експерта про надання додаткових матеріалів, а саме: оригіналів або завірених копій проектно-кошторисної та виконавчої документації, зокрема, локальні кошториси, кошторисні розрахунки та розрахунки договірної ціни; робочі креслення; виконавчу документацію - виконавчі схеми на прокладання трубопроводів водопостачання, акти закриття прихованих робіт, загальний журнал робіт, тощо.

За змістом ст. 102 ГПК України, матеріали, необхідні для проведення експертизи, експерту надає суд, якщо експертиза призначена судом, або учасник справи, якщо експертиза проводиться за його замовленням. При призначенні експертизи суд з урахуванням думки учасників справи визначає, які саме матеріали необхідні для проведення експертизи. Суд може також заслухати призначених судом експертів з цього питання. Копії матеріалів, що надаються експерту, можуть залишатися у матеріалах справи. Експерт не має права, зокрема, з власної ініціативи збирати матеріали для проведення експертизи. При визначенні матеріалів, що надаються експерту чи експертній установі, суд у необхідних випадках вирішує питання про витребування відповідних матеріалів за правилами, передбаченими цим Кодексом для витребування доказів. У разі ухилення учасника справи від подання суду на його вимогу необхідних для проведення експертизи матеріалів, документів або від іншої участі в експертизі, що перешкоджає її проведенню, суд залежно від того, яка особа ухиляється, а також яке ця експертиза має значення, може визнати встановленою обставину, для з`ясування якої експертиза була призначена, або відмовити у її визнанні.

В постанові пленуму Вищого господарського суду від 23 березня 2012 р. № 4 "Про деякі питання практики призначення судової експертизи" зазначено, що клопотання судового експерта про надання додаткових матеріалів розглядається господарським судом після поновлення провадження у справі; за необхідності для розгляду такого клопотання суд може витребувати матеріали справи з експертної установи, а також повідомити учасників судового процесу про час і місце проведення відповідного судового засідання. Після розгляду клопотання провадження у справі знову зупиняється, а матеріали справи, якщо вони витребувалися судом, надсилаються до експертної установи.

Керуючись статтями 228, 229, 230, 234, 235 ГПК України, суд

у х в а л и в:

1. Провадження у справі за позовом товариства з обмеженою відповідальністю малого підприємства "Туризм-Комерція Менеджмент" у формі Товариства з обмеженою відповідальністю про стягнення з Оболонської сільської ради Долинського району Івано-Франківської області 199 220 грн 40 коп. за виконані ремонтно-будівельні роботи та використані матеріали - поновити.

2. Товариству з обмеженою відповідальністю мале підприємство "Туризм-Комерція Менеджмент" у формі Товариства з обмеженою відповідальністю та Оболонській сільській раді Долинського району Івано-Франківської області у п`ятнадцятиденний строк з моменту отримання ухвали подати Господарському суду Івано-Франківської області оригінали або належним чином завірені копії проектно-кошторисної та виконавчої документації щодо об`єкту "Капітальний ремонт водопроводу с. Оболоня", зокрема, локальні кошториси, кошторисні розрахунки та розрахунки договірної ціни; робочі креслення; виконавчу документацію - виконавчі схеми на прокладання трубопроводів водопостачання, акти закриття прихованих робіт, загальний журнал робіт; а у випадку неможливості подати такі документи - письмові пояснення щодо причин.

3. Провадження у справі № 909/764/17 на час проведення додаткової судової будівельно-технічної експертизи - зупинити.

4. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена у визначені статтями 256, 257 ГПК України строк та порядку.

Суддя І. В. Ткаченко

СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення09.01.2020
Оприлюднено10.01.2020
Номер документу86795031
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —909/764/17

Рішення від 28.08.2020

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І. В.

Ухвала від 31.07.2020

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І. В.

Ухвала від 21.07.2020

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І. В.

Ухвала від 30.06.2020

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І. В.

Ухвала від 09.01.2020

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І. В.

Ухвала від 08.07.2019

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І. В.

Постанова від 13.06.2019

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Кравчук Наталія Миронівна

Ухвала від 03.06.2019

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Михайлишин В. В.

Ухвала від 23.05.2019

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Михайлишин В. В.

Ухвала від 13.05.2019

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Кравчук Наталія Миронівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні