Ухвала
від 09.01.2020 по справі 925/1209/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел. канцелярії (0472) 31-21-49, inbox@ck.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

09 січня 2020 року м. Черкаси справа № 925/1209/19

Господарський суд Черкаської області у складі: головуючого - судді Скиби Г.М., за участю секретаря судового засідання Романенко Л.В., за правилами загального позовного провадження в підготовчому засіданні розглянув справу за позовом об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Бульвар Шевченка, 352 , м. Черкаси, бул. Шевченка, 352

до публічного акціонерного товариства Черкасиобленерго , м. Черкаси, вул. Гоголя, 285

про визнання права власності на майно,

за участю повноважних представників сторін:

від позивача: Поліщук В.В. - адвокат - за ордером,

Гричаненко О.М. - адвокат - за ордером;

від відповідача: Махаринець В.І. - за довіреністю.

Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Бульвар Шевченка, 352 звернулось в господарський суд Черкаської області з позовом до публічного акціонерного товариства Черкасиобленерго , в якому просить суд:

- визнати за об`єднанням співвласників багатоквартирного будинку Бульвар Шевченка, 352 право власності на електромережі та установки, а саме: КЛ-0,4 кВ від РУ-0,4 кВ ТП-685 до ВРП -0,4 кВ житлового будинку та торгово-офісних приміщень, ВРП-0,4 кВ житлового будинку та торгово-офісних приміщень по бульв. Шевченка, 352 та все внутрішнє електрогосподарство, що знаходяться за адресою: Черкаська область, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 352;

- відшкодувати судові витрати.

В підготовчому засіданні оголошувалась перерва з 18 грудня 2019 року до 09:00 год. 09 січня 2020 року.

До дня підготовчого засідання відповідач надав відзив на позов. Вимоги заперечує та вказує, що відповідач не експлуатує та не використовує мережі позивача. Відповідач лише подає електроенергію на вхідні фідери ТП-685. Відповідач не заперечує прав позивача та не є належним відповідачем у справі. Спірні мережі побудовані ТОВ Добробут .

Представник позивача подав суду заяву про залучення до участі у справі співвідповідача Обслуговуючий кооператив ТЦ Бульвар , м. Черкаси, бульв. Шевченка, 352, код ЄДРПОУ 42087691, який використовує спірні електричні комунікації та обладнання, що є предметом спору.

Представники позивача клопотання підтримали, та вказали, що рішення суду безпосередньо впливатиме на права та обов`язки ОК ТЦ Бульвар .

Представник відповідача не заперечила проти клопотання про залучення співвідповідача ОК ТЦ Бульвар до участі у справі.

Відповідно до ч. 1 ст. 48 ГПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання, залучити до участі у ній співвідповідача.

Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку (ч. 4 ст. 48 ГПК України).

Суд вважає за необхідне задовольнити клопотання позивача та залучити до участі у справі співвідповідача ОК ТЦ Бульвар , відклавши проведення підготовчого засідання.

18.12.2019 від представника позивача надійшла заява про продовження строку підготовчого засідання на 30 днів.

Відповідно до ч. 3 ст. 177 ГПК України підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Оскільки 25 грудня 2019 року строк підготовчого провадження закінчується, протягом якого суду не вдалось виконати передбачені статтями 181, 182 ГПК України завдання підготовчого засідання, суд вважає також за необхідне продовжити його строк на тридцять днів.

Окрім того, відповідно до пункту 3 частини 2 статті 183 ГПК України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадку, коли питання, визначені частиною другою статті 182 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Керуючись статтями 48, 177, 182, 183, 234 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача про залучення до участі у справі співвідповідача Обслуговуючий кооператив ТЦ Бульвар , м. Черкаси, бульв. Шевченка, 352, код ЄДРПОУ 42087691 - задовольнити.

Залучити до участі у справі в якості співвідповідача Обслуговуючий кооператив ТЦ Бульвар , м. Черкаси.

Продовжити строк підготовчого провадження у даній справі на тридцять днів.

Відкласти підготовче засідання на 10:00 год. 03 лютого 2020 року.

Засідання провести в приміщенні господарського суду, м. Черкаси, бульв. Шевченка, 307, к. 316.

Зобов`язати сторони до дня засідання подати суду такі документи:

Позивачу: надати до суду оригінали документів для огляду. Суть порушеного права. Ким порушено право та в який спосіб це право має бути відновлено. Докази порушення прав позивача кооперативом ТЦ Бульвар та ПАТ ЧОЕ . Направити співвідповідачеві (ТЦ) примірник позовної заяви з додатками та відзивом; докази такого направлення надати суду. Наявність в ОСББ спеціалістів для обслуговування та ремонту спірного електрообладнання та мереж. Докази витрат на придбання та утримання спірного обладнання. Проект електромереж ОСББ. Докази використання спірних мереж відповідачами.

Відповідач (РЕМ): спростування доводів та пропозиції по врегулюванню спору.

Відповідач (ТЦ): встановити відповідачеві строк для надіслання (надання) господарському суду та учасникам відзиву на позов у відповідності з вимогами статті 165 Господарського процесуального кодексу України - протягом п`ятнадцяти днів з дня одержання цієї ухвали. Спростування доводів позивача та докази підставного використання електромереж та обладнання. Мотивовані заперечення на позов. Пропозиції по врегулюванню спору.

Роз`яснити позивачу, що відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 226 ГПК України суд залишає позов без розгляду, якщо позивач без поважних причин не подав витребувані судом докази, необхідні для вирішення спору, або позивач (його представник) не з`явився у судове засідання або не повідомив про причини неявки, крім випадку, якщо від нього надійшла заява про розгляд справи за його відсутності і його нез`явлення не перешкоджає вирішенню спору.

Участь позивача або його представника в судовому засіданні визнати обов`язковою.

Копію ухвали надіслати учасникам справи в порядку ч. 5 ст. 242 ГПК України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Г.М. Скиба

СудГосподарський суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення09.01.2020
Оприлюднено10.01.2020
Номер документу86795857
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —925/1209/19

Ухвала від 28.09.2020

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Кравчук Г.А.

Ухвала від 14.04.2020

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Кравчук Г.А.

Рішення від 25.03.2020

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Скиба Г.М.

Рішення від 19.02.2020

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Скиба Г.М.

Ухвала від 03.02.2020

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Скиба Г.М.

Ухвала від 09.01.2020

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Скиба Г.М.

Ухвала від 26.11.2019

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Скиба Г.М.

Ухвала від 25.10.2019

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Скиба Г.М.

Ухвала від 09.10.2019

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Скиба Г.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні