Ухвала
від 09.01.2020 по справі 461/10298/19
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 461/10298/19

Провадження № 1-кс/461/63/20

У Х В А Л А

про надання дозволу на арешт майна

09 січня 2020 року слідчий суддя Галицького районного суду м. Львова ОСОБА_1 , секретар ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого слідчого відділу Галицького відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області ОСОБА_3 про надання дозволу на арешт майна, -

в с т а н о в и в :

старший слідчий слідчого відділу Галицького відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області ОСОБА_3 звернулася до слідчого судді з клопотанням у кримінальному провадженні № 12019140050003861 від 31.08.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.3 ст.191 КК України, погодженим прокурором Львівської місцевої прокуратури №1 ОСОБА_4 про накладення арешту на об`єкт нерухомості, що розташований за адресою: АДРЕСА_1 . та рахунок належний ТзОВ «БАРТОЛОМЕЙ» (ЄДРПОУ 39061034), за № НОМЕР_1 відкритий у банківській установі ПАТ КБ «Приватбанк», МФО 325321, заборонивши ТОВ «БАРТОЛОМЕЙ» проведення видаткових операцій, за вказаним рахунком, за винятком видаткових операцій виключно з платежів до бюджетів всіх рівнів, державних цільових фондів, виплат заробітної плати та оплати за отримані комунальні послуги, електро, газопостачання, водовідведення, до прийняття законного рішення у кримінальному провадженні.

Подане клопотання мотивує тим, що оскільки ОСОБА_5 є службовою особою ТзОВ «БАРТОЛОМЕЙ», а сам потерпілий ОСОБА_6 є співвласником майна на яке клопоче накласти арешт, з метою забезпечення відшкодування шкоди, завданої внаслідок кримінального правопорушення (цивільний позов), необхідним є накладення арешту на приміщення за адресою: АДРЕСА_1 та на здійснення видатків з поточного рахунку ТзОВ «БАРТОЛОМЕЙ» за № НОМЕР_1 , відкритого у банківській установі ПАТ КБ «Приватбанк» МФО 325321, ЄДРПОУ 39061034.

Слідча в судове засідання не з`явилася, хоча була належним чином повідомлена про час та місце розгляду справи, наслідки неявки, однак, її неявка не перешкоджає розгляду клопотання відповідно до вимог ч.1 ст. 172 КПК України. Скерувала клопотання про слухання справи без її участі.

Власник майна в судове засідання для розгляду даного клопотання не з`явився.

Дослідивши та перевіривши клопотання та долучені до нього матеріали, слідчий суддя прийшов до наступних висновків.

Слідчим суддею встановлено, що ОСОБА_6 є власником 3/7 часток квартири, яка знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , відповідно до Договору дарування від 21.12.2012, посвідченого приватним нотаріусом Львівського міського нотаріального округу ОСОБА_7 , про що зроблено запис у реєстрі №1617, яка розташована на першому поверсі та у підвалі чотириповерхового житлового будинку, загальною площею 168,7 кв.м., а вартість частки потерпілого на момент придбання становила 452 900 тис. грн.

21.01.2014 року, ОСОБА_6 та ОСОБА_5 було створено та зареєстровано ТзОВ «БАРТОЛОМЕЙ», із частками у статутному капіталі 43% та 57% відповідно, якому 01.02.2015 ними передано в оренду належне їм на праві спільної часткової власності приміщення за адресою: АДРЕСА_1 , для ведення підприємницької діяльності у сфері ресторанного бізнесу.

Директором ТзОВ «БАРТОЛОМЕЙ» призначено ОСОБА_5 , який будучи власником 57% статутного капіталу одноосібно вирішує питання щодо здійснення діяльності товариства та розпоряджається грошовими коштами, отриманими від його діяльності.

Як зазначено потерпілим, ОСОБА_5 , будучи службовою особою ТзОВ «БАРТОЛОМЕЙ» привласнив собі у вигляді заробітньої плати, премій та необгрунтованих витрат на діяльність Товариства грошові кошти призначені для сплати ОСОБА_6 орендної плати на загальну суму 635 607 тис. грн., які в подальшому розтратив, заподіявши потерпілому збитки на згадану суму.

Таким чином, ОСОБА_5 позбавив потерпілого у кримінальному провадженні можливістю розпоряджатися своїм нерухомим майном, впливати на здійснення діяльності Товариства та забезпечувати належну його діяльність, такий продовжує розтрачувати основні засоби підприємства, без будь-якого погодження із ОСОБА_6 .

Крім цього, із показань потерпілого у кримінальному провадженні встановлено, що з приміщення за адресою: АДРЕСА_1 незаконно вивезено основні засоби Товариства, а саме кухонне обладнання на загальну суму 413235 тис.грн., без отримання дозволу ОСОБА_6 .

Також, 24.12.2019 року ОСОБА_6 , в порядку ст.128 КПК України пред`явлено позов у кримінальному провадженні №12019140050003861 від 31.08.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України та скеровано клопотання слідчому, в порядку ст. 220 КПК України, про накладення арешту на приміщення, що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 та на здійснення видатків з рахунків ТзОВ «БАРТОЛОМЕЙ» у банку та вчинення інших процесуальних та слідчих дій.

Крім цього, встановлено, що у ТОВ «БАРТОЛОМЕЙ» (ЄДРПОУ 39061034), відкритий банківський рахунок за № НОМЕР_1 у банківській установі ПАТ КБ «Приватбанк» МФО 325321, ЄДРПОУ 39061034. Із інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру

прав власності на нерухоме майно, вбачається, що об`єкт нерухомості (реєстраційний номер 224870746101), який розташований за адресою: АДРЕСА_1 на праві спільної часткової власності належить ОСОБА_6 та ОСОБА_5 .

Відповідно до ст. 98 КПК України речовими доказами є матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження.

Відповідно до ст. 170 КПК України арештом майнає тимчасове,до скасуванняу встановленомуцим Кодексомпорядку,позбавлення заухвалою слідчогосудді абосуду правана відчуження,розпорядження та/абокористування майном,щодо якогоіснують достатніпідстави вважати,що воноє предметом,засобом чизнаряддям вчиненнязлочину,доказом злочину,набуте злочиннимшляхом,доходом відвчиненого злочину,отримане зарахунок доходіввід вчиненогозлочину абоможе бутиконфісковане упідозрюваного,обвинуваченого,засудженого чиюридичної особи,до якоїможе бутизастосовано заходикримінально-правовогохарактеру,або можепідлягати спеціальнійконфіскації щодотретіх осіб,юридичної особиабо длязабезпечення цивільногопозову.Арешт майнаскасовується увстановленому цимКодексом порядку. Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, знищення, перетворення, відчуження.

Арешт майнадопускається зметою забезпечення: 1)збереження речовихдоказів; 2)спеціальної конфіскації; 3)конфіскації майнаяк видупокарання абозаходу кримінально-правовогохарактеру щодоюридичної особи; 4)відшкодування шкоди,завданої внаслідоккримінального правопорушення(цивільнийпозов),чи стягненняз юридичноїособи отриманоїнеправомірної вигоди. Увипадку,передбаченому пунктом1частини другоїцієї статті,арешт накладаєтьсяна майнобудь-якоїфізичної абоюридичної особиза наявностідостатніх підставвважати,що воновідповідає критеріям,зазначеним устатті98цьогоКодексу. Арешт може бути накладений і на майно, на яке раніше накладено арешт відповідно до інших актів законодавства. У такому разі виконанню підлягає ухвала слідчого судді, суду про накладення арешту на майно відповідно до правил цього Кодексу.

Дослідивши матеріали клопотання, враховуючи, що накладення арешту на вищезазначений об`єкт та рахунок проводиться з метою забезпечення завдань кримінального провадження щодо швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду, правову підставу для арешту майна, наслідки арешту, розумність та співрозмірність обмеження права власності, а також те, що вказаний вище об`єкт та рахунок має важливе доказове значення для кримінального провадження, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає до задоволення.

Керуючись ст.ст. 131, 132, 167, 170, 172, 173 КПК України, слідчий суддя ,-

у х в а л и в :

клопотання задовольнити.

Накласти арешт на:

-об`єкт нерухомості, що розташований за адресою: АДРЕСА_1 .;

- рахунок належний ТзОВ «БАРТОЛОМЕЙ» (ЄДРПОУ 39061034), за № НОМЕР_1 відкритий у банківській установі ПАТ КБ «Приватбанк», МФО 325321, заборонивши ТОВ «БАРТОЛОМЕЙ» проведення видаткових операцій, за вказаним рахунком, за винятком видаткових операцій виключно з платежів до бюджетів всіх рівнів, державних цільових фондів, виплат заробітної плати та оплати за отримані комунальні послуги, електро, газопостачання, водовідведення, до прийняття законного рішення у кримінальному провадженні.

Контроль за виконанням ухвали покласти на старшого слідчого слідчого відділу Галицького відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області ОСОБА_3 .

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до суду апеляційної інстанції протягом п?яти днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1 .

Дата ухвалення рішення09.01.2020
Оприлюднено06.02.2023
Номер документу86803339
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на арешт майна

Судовий реєстр по справі —461/10298/19

Ухвала від 30.01.2020

Кримінальне

Львівський апеляційний суд

Стельмах І. О.

Ухвала від 30.01.2020

Кримінальне

Львівський апеляційний суд

Стельмах І. О.

Ухвала від 09.01.2020

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Волоско І. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні