Ухвала
від 09.01.2020 по справі 627/1275/19
КРАСНОКУТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 627/1275/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

09 січня 2020 року смт. Краснокутськ

Краснокутський районний суд Харківської області в складі:

головуючого - судді Каліберди В. А.,

при секретарі - Ніколайчик А.О.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засідання в смт. Краснокутськ цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Каплунівської сільської ради Краснокутського району Харківської області про визнання права власності на земельну частку (пай) в порядку спадкуванням за заповітом,

В С Т А Н О В И В:

До Краснокутського районного суду Харківської області звернулися ОСОБА_1 та ОСОБА_2 з позовом про визнання права власності на земельну частку (пай) в порядку спадкуванням за заповітом.

Окрім цього, 09 січня 2020 року до суду надійшло клопотання представника позивачів про виклик та допит в якості свідків ОСОБА_3 та ОСОБА_4 .

У підготовчому судовому засіданні у відповідності до ст. 189 ЦПК України виконано завдання підготовчого провадження.

В судове заасідання представник позивачів не з`явилася, однак надала суду заяву підтримання позовних вимог ОСОБА_1 та ОСОБА_2 та про проведення підготовчого судового засідання у її відсутність.

Представник відповідача в судове засідання не з`явився, однак надав суду заяву про розгляд справи у відсутність представника.

Передбачених ч.4 статті 223 ЦПК України підстав для відкладення розгляду справи судом не встановлено, судом прийнято рішення про розгляд справи за відсутності сторін.

Згідно вимог ч.2 ст.247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Що стосується клопотання представника позивача про виклик свідків слід зазначити наступне.

Відповідно до ст. 91 ЦПК України виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. У заяві про виклик свідка зазначаються його ім`я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити. Заява про виклик свідка має бути подана до або під час підготовчого судового засідання, а якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, - до початку першого судового засідання у справі. В ухвалі про відкриття провадження у справі або в іншій ухвалі, якою суд вирішує питання про виклик свідка, суд попереджає свідка про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Враховуючи вищевикладене та з метою з`ясування фактичних обставин справи, а також той факт, що заяви про виклик свідків подані з дотриманням норм ст. 91 ЦПК, суд вважає за необхідне клопотання представника позивача про виклик свідків задовольнити.

Окрім цього, з метою повного і всебічного дослідження обставин справи та підтвердження їх необхідними доказами, суд вважає за необхідне зробити запит до Харківського обласного нотаріального архіву та до Краснокутської державної нотаріальної контори Харківської області на предмет спадкової справи після смерті спадкодавці ОСОБА_5 .

З урахуванням вказаного, суд приходить до висновку про необхідність закриття підготовчого засідання та призначення справи до судового розгляду по суті. Підстави для колегіального розгляду справи, передбачені ст.34 ЦПК України, відсутні.

Керуючись ст.ст.91, 189, 196-198 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ :

Клопотання представника позивача про виклик свідків - задовольнити.

Викликати до суду та допитати в якості свідків: ОСОБА_3 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_1 та ОСОБА_4 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_2 .

Попередити ОСОБА_3 та ОСОБА_4 про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду за ст.ст. 384, 385 КК України.

Витребувати з Харківського обласного державного нотаріального архіву відомості про наявність чи відсутність заяв про прийняття спадщини чи відмову у її прийнятті, а також, чи видавалося свідоцтво про право на спадщину після смерті ОСОБА_5 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 . Місце відкриття спадщини - смт. Вільшани, Дергачівського району, Харківської області.

Витребувати з Краснокутської державної нотаріальної контори Харківської області в разі наявності належним чином завірену копію спадкової справи, заведеної після смерті ОСОБА_5 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 . Місце відкриття спадщини - смт. Вільшани, Дергачівського району, Харківської області.

Закрити підготовче засідання за позовною заявою ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Каплунівської сільської ради Краснокутського району Харківської області про визнання права власності на земельну частку (пай) в порядку спадкуванням за заповітом.

Призначити справу до судового розгляду по суті на 27 січня 2020 року на 13.00 год.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Суддя В.А.Каліберда

СудКраснокутський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення09.01.2020
Оприлюднено12.01.2020
Номер документу86840800
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —627/1275/19

Рішення від 27.01.2020

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Каліберда В. А.

Ухвала від 09.01.2020

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Каліберда В. А.

Ухвала від 03.12.2019

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Каліберда В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні