Ухвала
від 09.01.2020 по справі 195/2016/19
ТОМАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

195/2016/19

У Х В А Л А

іменем України

09.01.2020 року с-ще Томаківка Дніпропетровської області

Слідчий суддя Томаківського районного суду Дніпропетровської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні клопотання прокурора у кримінальному провадженні начальника Томаківського відділу Нікопольської місцевої прокуратури ОСОБА_3 про надання дозволу на обшук житла особи,

В С Т А Н О В И В:

Прокурор у кримінальному провадженні начальник Томаківського відділу Нікопольської місцевої прокуратури ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді з клопотанням про надання дозволу на обшук житла особи.

Клопотання обґрунтовано тим, що слідчим відділенням Томаківського ВП НВП ГУ НП в Дніпропетровській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №12019040590000454, зареєстрованому в Єдиному реєстрі досудових розслідувань 04.12.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 307 КК України.

В судовому засіданні прокурор підтримав заявлене клопотання та просив його задовольнити.

Заслухавши прокурора, розглянувши матеріали справи, суд прийшов до наступного.

Судом встановлено, Слідчим відділенням Томаківського ВП НВП ГУ НП в Дніпропетровській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №12019040590000454, зареєстрованому в Єдиному реєстрі досудових розслідувань 04.12.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 307 КК України.

В ході досудового розслідування у кримінальному провадженні №12019040590000454 встановлено, що ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,

в приміщенні житлового будинку та господарських споруд за адресою: АДРЕСА_1 , 4.,

зберігає з метою збуту психотропну речовину, обіг якої обмежено «метамфетамін».

Вказані обставинивстановлено зарезультатами виконаннядоручення прокурорау кримінальномупровадженні №12019040590000454від 04.12.2019,в якомувстановлюються обставинивчинення запопередньою змовоюгрупою осіб,незаконного придбання,зберігання,перевезення зметою збутуособливо небезпечнихнаркотичних засобівта психотропнихречовин,а такожїх збутна територіїТомаківського району,м.Марганця,м.Нікополята Нікопольськогорайону.

На підставі матеріалів виконання вказаного доручення, стороною обвинувачення прийнято рішення про проведення слідчих дій спрямованих на повне, всебічне та об`єктивне встановлення обставин кримінального правопорушення, перевірки слідчої версії.

Окрім того, відомості, що підтверджують наявність необхідних для вчинення кримінального правопорушення соціальних зв`язків ОСОБА_4 з особами схильними до вживання наркотичних засобів, підтверджуються зібраними під час досудового розслідування доказами рапортом оперуповноваженого СКП Томаківського ВП Нікопольського ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_5 , показаннями свідка ОСОБА_6 , ОСОБА_7 відповідно до яких ОСОБА_4 використовуючи:

1)домоволодіння за адресою: АДРЕСА_2 ., що перебуває у приватній власності його доньки ОСОБА_8 ,

за попередньою змовою групою осіб, здійснює незаконне придбання, зберігання, перевезення з метою збуту особливо небезпечних наркотичних засобів та психотропних речовин, а також їх збут на території Томаківського району, м. Марганця, м. Нікополя та Нікопольського району.

Вказані відомості, у сукупності із зібраними інформаційно-аналітичними матеріалами, копіями матеріалів інших досудових розслідувань, щодо подій за участі ОСОБА_4 , способу його життя, у своїй сукупності вказують на об`єктивність показань свідків та обґрунтованість звернення до суду з даним клопотанням.

Зважаючи на те, що обставини вчинення розслідуваного кримінального правопорушення знаходять своє відображення на матеріальних носіях інформації складених за результатами слідчих (розшукових) дій, щодо яких уповноваженим прокурором прийнято рішення про залучення до матеріалів кримінального провадження, зібрані під час досудового розслідування докази слід оцінити з точку зору їх належності, шляхом співставлення з результатами проведення слідчої дії обшуку житла особи під час досудового розслідування.

Окрім того, невстановленим залишається джерело походження наркотичних речовин, маршрути перевезення, коло осіб залучених ОСОБА_4 до даної протиправної діяльності та місце зберігання грошових коштів, інших речей та предметів, що мають відношення до кримінального правопорушення та можуть бути пов`язані з його вчиненням.

В ході досудового розслідування встановлено, що за даними публікацій інтернет-ЗМІ на території Нікопольського району та прилеглих міст і районів здійснює свою діяльність злочинне угруповання поіменоване як «Біле Братство», діяльністю якого керує ОСОБА_9 , за даними ЗМІ угруповання спеціалізується на незаконному обігу наркотичних засобів, зброї, вчинення насильницьких злочинів. З метою уникнення відповідальності та викриття свого організованого характеру активно використовує зв`язки у правоохоронних та судових органах.

В ході досудового розслідування висунуто версію відповідно до якої ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП: не встановлений, пенсіонер, громадянин України, уродженець м. Донецьк, зареєстрований як фізична особа підприємець за адресою: АДРЕСА_3 (на території ОРДЛО). Кримінальне прізвисько « ОСОБА_10 »,

за місцем свого фактичного проживання у АДРЕСА_1 ,4. зберігає з метою збуту психотропну речовину «метамфетамін».

Вказане житло є місцем вчинення кримінального правопорушення, відомості про право приватної на неї внесено до відповідних реєстрів, а ОСОБА_4 користується вказаним житлом і може використовувати його для приховування факту зберігання з метою збуту наркотичних речовин та має об`єктивну можливість використовувати вказане житлове приміщення та господарські споруди з метою зберігання грошових коштів отриманих для придбання чи від реалізації наркотичних засобів, речей та предметів, що можуть мати безпосереднє відношення до вчинення кримінального правопорушення чи зберігати на собі сліди його вчинення (рукописні та електронні записи документи про перекази, платіжні документи, радіоелектронні засоби та електронно-обчислювальні машини з доступом до мережі Інтернет).

Аналіз вищевказаних обставин в їх сукупності з матеріалами кримінального провадження дає підстави вважати, що мета проведення обшуку в приміщенні за адресою: АДРЕСА_1 ,4 виявлення та фіксація відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, з метою обґрунтованого підтвердження чи спростування обставин кримінального правопорушення, відшукання предмета злочину, вилучення документів і предметів (у тому числі електронних носіїв інформації, радіоелектронних засобів зв`язку), що містять відомості про обставини взаємовідносин ОСОБА_4 з іншими невстановленими співучасниками злочину, інші речі, що свідчать про вчинення кримінального правопорушення у сфері незаконного обігу наркотичних речовин.

Підставою для проведення обшуку є наявність достатніх відомостей, отриманих у встановленому законом порядку, що вказує на можливість досягнення мети її проведення.

З метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, встановлення місць зберігання та вилучення наркотичних речовин та майна, яке призначено для його вчинення необхідно провести обшук в житлових та господарських приміщеннях за адресою: АДРЕСА_4 , 1-а, АДРЕСА_5 .

Беручи доуваги викладене,керуючись ст.ст.36,40,223,233,234КПК України, суд,

У Х В А Л И В:

Надати дозвіл на обшук житла особи житлових та господарських споруд, що перебувають у користуванні

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,

що належить на праві приватної власності

ОСОБА_8 , РНОКПП: НОМЕР_1 , які знаходяться на земельних ділянках з кадастровими номерами: 1225455100:03:001:1005, 1225455100:03:001:1006, 1225455100:03:001:0958, 1225455100:03:001:0573 за адресою: АДРЕСА_4 , 1-а, 4. з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення за ч.2 ст. 307 КК України.

Встановити строк дії ухвали 30 днів, до 09.02.2020.

Відповідно до ч. 3 ст. 309 КПК України ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти ухвали можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Суддя: ОСОБА_1

СудТомаківський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення09.01.2020
Оприлюднено06.02.2023
Номер документу86877916
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —195/2016/19

Ухвала від 08.07.2020

Кримінальне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Омеко М. В.

Ухвала від 07.05.2020

Кримінальне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Омеко М. В.

Ухвала від 17.04.2020

Кримінальне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Омеко М. В.

Ухвала від 21.02.2020

Кримінальне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Омеко М. В.

Ухвала від 24.02.2020

Кримінальне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Омеко М. В.

Ухвала від 20.02.2020

Кримінальне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Омеко М. В.

Ухвала від 20.02.2020

Кримінальне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Омеко М. В.

Ухвала від 09.01.2020

Кримінальне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Омеко М. В.

Ухвала від 09.01.2020

Кримінальне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Омеко М. В.

Ухвала від 11.01.2020

Кримінальне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Омеко М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні