Ухвала
від 24.02.2020 по справі 195/2016/19
ТОМАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

195/2016/19

У Х В А Л А

іменем України

24.02.2020 року с-ще Томаківка Дніпропетровської області

Слідчий суддя Томаківського районного суду Дніпропетровської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого СВ Томаківського відділення поліції Нікопольського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області ОСОБА_4 про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю по кримінальному провадженню №12019040590000454 від 04.12.2019 року,за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 307 КК України,-

В С Т А Н О В И В:

Слідчий Томаківського відділення поліції Нікопольського відділу поліції ГУН в Дніпропетровській області ОСОБА_4 вніс на розгляд клопотання, погоджене з повноважним прокурором, про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів.

Клопотання обґрунтованотим,що Слідчим відділенням Томаківського відділення поліції НВП ГУНП в Дніпропетровській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному проваджені № 12019040590000454 за ч. 2 ст. 307 КК України за фактом того, що на території обслуговування Нікопольського ВП НВП ГУНП в Дніпропетровській області, невстановлені особи здійснюють розповсюдження наркотичних речовин.

Під час досудового розслідування вказаного кримінального провадження, працівниками Нікопольсь кого ВП ГУНП в Дніпропетровській області в ході санкціонованого обшуку квартири розташованої за адресою: АДРЕСА_1 , за місцем мешкання ОСОБА_5 було виявлено та вилучено мобільний телефон марки «Lenovo» та наркотичні речовини.

Крім того, слідчим Томаківського ВП, було оглянуто вилучений у ОСОБА_5 мобільний телефон марки «Lenovo» в ході якого було встановлено, що останній користувався на момент скоєння злочину мобільним телефоном з номером абонента ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » № НОМЕР_1 , ІМЕІ НОМЕР_2 , ІМЕІ НОМЕР_3 .

Також, в ході огляду мобільного телефону ОСОБА_5 було оглянуто смс-листування та виявлено смс-повідомлення в якому ОСОБА_5 зазначив, що користується картою банка АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » № НОМЕР_4 .

Встановити відомості про те, хто є власником даного рахунку, про рух коштів з рахунку № НОМЕР_4 , з якої було переказано та отримано грошові кошти та встановити відомості про місце, де було знято грошові кошти, в інший спосіб, ніж шляхом доступу до документів АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », неможливо, так як відповідно до ст. 62 Закону України «Про банки та банківську таємницю», у відповідності з якою інформація відносно фізичних осіб розкривається банками відповідним державним органам лише у двох випадках: з письмового дозволу власника цієї інформації або за рішенням суду.

Враховуючи, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана вище інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а також те, що дана інформація, відповідно до п.7 ч.1 ст.162 КПК України відноситься до такої, що охороняється законом, а виклик представника особи, у володінні якої перебувають зазначені у клопотанні документи, призведе до не виправданого затягування часу розгляду даного клопотання, керуючись вимогами ст. ст. 40, 159, 160, 162 КПК України,

У судовому засіданні слідчий підтримав заявлене клопотання та просив його задовольнити.

Беручи до уваги вищевикладене, враховуючи, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана вище інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а також те, що дана інформація, відповідно до п.7 ч.1 ст.162 КПК України відноситься до такої, що охороняється законом, а виклик представника особи, у володінні якої перебувають зазначені у клопотанні документи, призведе до не виправданого затягування часу розгляду даного клопотання, керуючись вимогами ст. ст. 36, 131, 132, 160, 162 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ Томаківського відділення поліції Нікопольського відділу поліції ГУ НП в Дніпропетровській області ОСОБА_4 про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю по кримінальному провадженню №12019040590000454 - задовольнити.

Надати тимчасовий доступ до документів відділення АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », розташованого за адресою: АДРЕСА_2 , про рух коштів з рахунку № НОМЕР_4 , в тому числі з відображенням місця зняття грошових коштів або інших операцій з фото фіксацією на банкоматі в період часу з 01.05.2019 року по 18.01.2020, а також копії матеріалів на особу, яка оформляла вказану банківську картку з відображенням номеру мобільного телефону клієнта, для використання їх в якості доказів по даному кримінальному провадженню.

Доручити виконання ухвали слідчогосудді Томаківського районного суду Дніпропетровськоїобласті :

- слідчому СВ Томаківського відділення поліції Нікопольського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_4 ;

- слідчому СВ Томаківського відділення поліції Нікопольського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області лейтенанту поліції ОСОБА_6 .

- слідчому СВ Томаківського відділення поліції Нікопольського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_7 .

- заступнику начальника СВ Томаківського відділення поліції Нікопольського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області майору поліції ОСОБА_3

Строк дії ухвали 30 діб з дня її постановлення.

Згідно ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Відповідно до ч. 3 ст. 309 КПК України ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти ухвали можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Суддя: ОСОБА_1

СудТомаківський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення24.02.2020
Оприлюднено08.02.2023
Номер документу87771963
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —195/2016/19

Ухвала від 08.07.2020

Кримінальне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Омеко М. В.

Ухвала від 07.05.2020

Кримінальне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Омеко М. В.

Ухвала від 17.04.2020

Кримінальне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Омеко М. В.

Ухвала від 21.02.2020

Кримінальне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Омеко М. В.

Ухвала від 24.02.2020

Кримінальне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Омеко М. В.

Ухвала від 20.02.2020

Кримінальне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Омеко М. В.

Ухвала від 20.02.2020

Кримінальне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Омеко М. В.

Ухвала від 09.01.2020

Кримінальне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Омеко М. В.

Ухвала від 09.01.2020

Кримінальне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Омеко М. В.

Ухвала від 11.01.2020

Кримінальне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Омеко М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні