Ухвала
від 14.01.2020 по справі 320/5243/19
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД У Х В А Л А

про зупинення провадження в адміністративній справі

14 січня 2020 року м. Київ 320/5243/19

Київський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді - Панової Г.В.,при секретарі судового засідання Повх І.С.,

за участю представників сторін:

від позивача - не з`явились,

від відповідача - Матяш В.Ю.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні за правилами спрощеного позовного провадження адміністративну справу

за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій

у Київській області

до Дочірнього підприємства Регіон 2002

про застосування заходів реагування,

В С Т А Н О В И В:

До Київського окружного адміністративного суду звернулося Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області з позовом до Дочірнього підприємства Регіон 2002 про застосування заходів реагування, в якому просить суд застосувати заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) будівлі виробничої бази із складськими приміщеннями Дочірнього підприємства Регіон 2002 (код ЄДРПОУ - 32214495) за адресою: Київська область, Києво-Святошинський район, с. Петропавлівська Борщагівка, вул. Оксамитова, буд. 9, шляхом зобов`язання відповідача повністю зупинити експлуатацію вказаного об`єкта до повного усунення порушень, зазначених в акті від 30.08.2019 № 719.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 02.10.2019 у вказаній справі відкрито провадження та вирішено розгляд справи здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження, призначено судове засідання.

У судове засідання, призначене у справі на 14.01.2020 з`явився уповноважений представник відповідача.

Від представника позивача до суду надійшло клопотання про здійснення подальшого розгляду справи у порядку письмового провадження.

Водночас, судом встановлено, що 13.01.2020 на адресу суду надійшла апеляційна скарга Дочірнього підприємства Регіон 2002 на ухвалу Київського окружного адміністративного суду від 02.10.2019 у справі № 320/5243/19.

В обґрунтування вказаної апеляційної скарги відповідач зазначив, що оскаржувану ухвалу було прийнято судом з порушенням норм процесуального права (порушення) правил підсудності, що є підставою для її скасування та ухвалення нового рішення.

Так, відповідач посилається на те, що відповідно до приписів частини першої статті 25 Кодексу адміністративного судочинства України адміністративні справи з приводу оскарження індивідуальних актів, а також дій чи бездіяльності суб`єктів владних повноважень, які прийняті (вчинені, допущені) стосовно конкретної фізичної чи юридичної особи (їх об`єднань), вирішуються за вибором позивача адміністративним судом за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем проживання (перебування, знаходження) цієї особи-позивача або адміністративним судом за місцезнаходженням відповідача, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Відповідно до відомостей, які містяться у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Головне управління з надзвичайних ситуацій у Київській області має наступне зареєстроване місцезнаходження: м. Київ, вул. Межигірська, 8.

Таким чином, вказав відповідач, що справа не підсудна Київському окружному адміністративному суду, а має розглядатися Окружним адміністративним судом м. Києва.

Дослідивши апеляційну скаргу ДП Регіон 2002 , суд дійшов таких висновків.

Як вбачається з матеріалів справи ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 02.10.2019 у справі № 320/5243/19 за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області до Дочірнього підприємства Регіон 2002 про застосування заходів реагування відкрито провадження та вирішено розгляд справи здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження, призначено судове засідання.

Згідно із підпунктом 15.13 пункту 15 розділу VII Перехідні положення Кодексу адміністративного судочинства України суд зобов`язаний зупинити провадження у справі до перегляду ухвали у справі в порядку апеляційного чи касаційного провадження, якщо відповідно до підпункту 15.11 цього підпункту до суду апеляційної чи касаційної інстанції направляються всі матеріали справи.

Відповідно до підпункту 15.11 пункту 15 розділу VII Перехідні положення Кодексу адміністративного судочинства України у разі подання апеляційної скарги на ухвали суду першої інстанції, визначені пунктами 3 - 6, 8, 11 - 17 статті 294 цієї редакції Кодексу, чи подання касаційної скарги на ухвали суду апеляційної інстанції (крім ухвал щодо забезпечення позову, зміни заходу забезпечення позову, про накладення штрафу в порядку процесуального примусу, окремих ухвал) - до суду апеляційної або касаційної інстанції передаються всі матеріали.

В інших випадках - до суду апеляційної або касаційної інстанції передаються копії матеріалів, необхідних для розгляду скарги. У разі необхідності суд апеляційної або касаційної інстанції може витребувати також копії інших матеріалів справи.

Відповідно до частини п`ятої статті 294 Кодексу адміністративного судочинства України окремо від рішення суду можуть бути оскаржені в апеляційному порядку ухвали суду першої інстанції щодо відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності.

Суд зазначає про те, що ухвала про відкриття провадження у справі в частині порушення правил підсудності належить до переліку ухвал, що можуть бути оскаржені в апеляційному порядку, який визначений статтею 294 Кодексу адміністративного судочинства України.

Отже, суд зобов`язаний зупинити провадження у справі до перегляду в порядку апеляційного провадження ухвали про відкриття провадження з порушення правил підсудності.

У зв`язку з цим, суд вважає за необхідне зупинити провадження в адміністративній справі № 320/5243/19 до перегляду ухвали Київського окружного адміністративного суду 02.10.2019 в порядку апеляційного провадження.

Керуючись статтями 243, 248, пп.15.13 п. 15 розділу VІІ «Перехідні положення» Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

1. Зупинити провадження в адміністративній справі № 320/5243/19 до перегляду ухвали Київського окружного адміністративного суду від 02.10.2019 в порядку апеляційного провадження.

2. Копію ухвали надіслати (вручити) особам, які беруть участь у справі.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).

Апеляційна скарга на ухвалу суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Шостого апеляційного адміністративного суду через Київський окружний адміністративний суд.

Суддя Панова Г. В.

Дата ухвалення рішення14.01.2020
Оприлюднено16.01.2020
Номер документу86898970
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування

Судовий реєстр по справі —320/5243/19

Рішення від 29.01.2021

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Ухвала від 12.05.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Ухвала від 21.04.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Безименна Наталія Вікторівна

Ухвала від 05.02.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Безименна Наталія Вікторівна

Ухвала від 14.01.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Ухвала від 02.10.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Ухвала від 16.07.2019

Цивільне

Мелітопольський міськрайонний суд Запорізької області

Фомін В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні