Рішення
від 13.01.2020 по справі 640/16808/19
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 ДОДАТКОВЕ

РІШЕННЯ

13 січня 2020 року м. Київ № 640/16808/19

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі судді Каракашьяна С.К., при секретарі судового засідання Мині І.І., за участі представника третьої особи: Дядик Н.А., розглянувши питання про ухвалення додаткового рішення про розподіл судових витрат в адміністративній справі

за позовомТовариства з обмеженою відповідальністю Будівельно-монтажна компанія Вавілон до третя особа:Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції у м. Києві Державної архітектурно-будівельної інспекції України Комунального підприємства Міський магазин виконавчого органу Київради (КМДА) провизнання протиправними дій, ВСТАНОВИВ:

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельно-монтажна компанія "Вавілон" в якому позивач просить суд:

"Ухвалити рішення, яким визнати протиправними дії головного інспектора будівельного нагляду відділу нагляду за діяльністю органу державного архітектурно- будівельного контролю та ринкового нагляду Департаменту Державної архітектурно- будівельної інспекції у місті Києві Державної архітектурно-будівельної інспекції України Гончарова Олексія Сергійовича, які виявились у:

видачі Товариству з обмеженою відповідальністю "Будівельно-монтажна компанія "Вавілон" припису про зупинення підготовчих та будівельних робіт від 05 серпня 2019 p.;

складанні акта за результатами проведення позапланового заходу державного нагляду (контролю) щодо дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності від 06 серпня 2019 року за фактом порушення вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, протоколу відносно Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельно- монтажна компанія "Вавілон" про правопорушення у сфері містобудівної діяльності від 06 серпня 2019 року після закінчення строків проведення позапланової перевірки та без участі керівника і уповноваженої особи Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельно-монтажна компанія "Вавілон".

визнати протиправною та скасувати постанову головного інспектора будівельного нагляду відділу нагляду за діяльністю органу державного архітектурно- будівельного контролю та ринкового нагляду Департаменту Державної архітектурно- будівельної інспекції у місті Києві Державної архітектурно-будівельної інспекції України Гончарова Олексія Сергійовича № 136/19/10/26-32/2008/02/6 від 20 серпня 2019 року про накладення на Товариство з обмеженою відповідальністю "Будівельно-монтажна компанія "Вавілон" штрафу за правопорушення у сфері містобудівної діяльності у сумі 1 806 300,00 грн (один мільйон вісімсот шість тисяч триста гривень 00 коп.)."

Рішенням Окружного адміністративного суду м. Києва від 13.12.2019 у справі №640/16808/19 позов товариства з обмеженою відповідальністю Будівельно-монтажна компанія Вавілон задоволено частково.

Через канцелярію Окружного адміністративного суду м. Києва від представника позивача надійшло клопотання про ухвалення додаткового рішення (вх.№13-13/5380/19) щодо стягнення сплаченого судового збору.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 19.12.2019 призначено судове засідання щодо розгляду питання про ухвалення додаткового рішення.

Відповідно до частини першої статті 252 Кодексу адміністративного судочинства України суд, що ухвалив судове рішення, може за заявою учасника справи чи з власної ініціативи ухвалити додаткове рішення, якщо:

1) щодо однієї із позовних вимог, з приводу якої досліджувалися докази, чи одного з клопотань не ухвалено рішення;

2) суд, вирішивши питання про право, не визначив способу виконання судового рішення;

3) судом не вирішено питання про судові витрати.

Згідно частини другої вказаної статті заяву про ухвалення додаткового судового рішення може бути подано до закінчення строку на виконання судового рішення.

Суд, що ухвалив рішення, ухвалює додаткове судове рішення в тому самому складі протягом десяти днів з дня надходження відповідної заяви. Додаткове судове рішення ухвалюється в тому самому порядку, що й судове рішення. У разі необхідності суд може розглянути питання ухвалення додаткового судового рішення в судовому засіданні з повідомленням учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розгляду заяви. (частина третя статті 252 Кодексу адміністративного судочинства України).

Відповідно до частини першої статті 132 Кодексу адміністративного судочинства України судові витрати складаються із судового збору та витрат, пов`язаних з розглядом справи.

Згідно з частинами першою та третьою статті 139 Кодексу адміністративного судочинства України, при задоволенні позову сторони, яка не є суб`єктом владних повноважень, всі судові витрати, які підлягають відшкодуванню або оплаті відповідно до положень цього Кодексу, стягуються за рахунок бюджетних асигнувань суб`єкта владних повноважень, що виступав відповідачем у справі, або якщо відповідачем у справі виступала його посадова чи службова особа. При частковому задоволенні позову судові витрати покладаються на обидві сторони пропорційно до розміру задоволених позовних вимог. При цьому суд не включає до складу судових витрат, які підлягають розподілу між сторонами, витрати суб`єкта владних повноважень на правничу допомогу адвоката та сплату судового збору.

Так, рішенням Окружного адміністративного суду міста Києва від 13.12.2019 у справі №640/16808/19 позов задоволено частково.

Отже, враховуючи приписи статті 139 Кодексу адміністративного судочинства України, часткового задоволення позову, судовий збір підлягає поверненню позивачу шляхом стягнення на користь товариства з обмеженою відповідальністю Будівельно-монтажна компанія Вавілон за рахунок бюджетних асигнувань Державної архітектурно-будівельної інспекції України витрат по сплаті судового збору в розмірі 1921 грн.

Враховуючи викладене, керуючись статтями 132, 139, 241-252 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ВИРІШИВ:

Стягнути на користь товариства з обмеженою відповідальністю Будівельно-монтажна компанія Вавілон за рахунок бюджетних асигнувань Державної архітектурно-будівельної інспекції України витрат по сплаті судового збору в розмірі 1921 грн. (одна тисяча дев`ятсот двадцять одна гривня 00 коп.).

Рішення суду набирає законної сили в строк і порядку, передбачені статтею 255 Кодексу адміністративного судочинства України. Рішення суду може бути оскаржено за правилами, встановленими ст. ст. 293, 295 - 297 КАС України.

Суддя С.К. Каракашьян

Дата ухвалення рішення13.01.2020
Оприлюднено15.01.2020
Номер документу86900611
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —640/16808/19

Постанова від 31.03.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кобаль Михайло Іванович

Постанова від 10.03.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кобаль Михайло Іванович

Постанова від 10.03.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кобаль Михайло Іванович

Ухвала від 03.02.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кобаль Михайло Іванович

Ухвала від 03.02.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кобаль Михайло Іванович

Ухвала від 31.01.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кобаль Михайло Іванович

Рішення від 13.01.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Каракашьян С.К.

Рішення від 13.12.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Каракашьян С.К.

Ухвала від 19.12.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Каракашьян С.К.

Ухвала від 08.11.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Каракашьян С.К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні